Skip to main content

Vanuit de Ark- en de Kleopasgemeente

In juni 2022 zijn Henk en Conny uitgezonden naar Noord-Afrika. Vanwege veiligheidsredenen kunnen we hun achternaam en het land niet noemen. Na een voorbereiding in Nederland, een intensieve studie Arabisch en kennismaking met land en cultuur, is in september hun werk begonnen. Conny gaat aan de slag als maatschappelijk werker op een school en hoopt zo iets te kunnen betekenen voor de leerlingen en hun ouders. Henk gaat les geven aan volwassenen gelovigen om hen toe te rusten en te bemoedigen. Ook hopen ze in hun (woon)omgeving de liefde en vrede van God uit te stralen en zo een lichtend licht te zijn.  

Thuisfrontcommissie (TFC) Salaam voor Noord Afrika

In overleg met Henk en Conny hebben we voor de thuisfrontcommissie de naam Salaam voor Noord-Afrika gekozen. Salaam is een Arabisch woord en het betekent vrede. In veel landen wordt dit woord ook als groet gebruikt. We wensen de mensen in Noord-Afrika echte salaam toe.

De TFC bestaat uit een aantal leden van de Ark en van Kleopas:
Jan Gunderlach (voorzitter)
Eline Garderbroek
Miranda van Butselaar
Aukje van Kampen
Margriet Bouter
Alide Snitselaar
Alexander Schrijvershof
Bram Zeggelaar

Als TFC willen we meeleven en meebidden met dit echtpaar in Noord-Afrika, maar ook de betrokkenheid van de gemeente stimuleren. Dit doen we door gebedspunten aan te leveren, regelmatig nieuwtjes te communiceren via gemeente-app en wijkbrief, acties te organiseren en verzorgen we de driemaandelijkse nieuwsbrief. We hebben ons ook bereid verklaard een deel van de kosten van deze uitzending bij elkaar te ‘sprokkelen’.

Contact:
Hebt u vragen, wilt u de nieuwsbrief ontvangen, bent u bereid dit project maandelijks financieel steunen? Spreek ons aan of mail ons: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Achtergrond informatie Zendingscommissie