Logo groot
De Ark - Nieuws

Kerkdiensten voor de komende weken

Kerkdiensten a.s. zondag

Afgelopen week waren er 110 gemeenteleden in de eredienst. Vanaf komende zondag kunnen maximaal 125 gemeenteleden zich per dienst inschrijven. 

Inschrijven

U schrijft zich in via het inschrijvingssysteem van de Ark. U kunt zich inschrijven via: https://www.hervormdede.nl/deark/kerkdiensten/inschrijven-de-ark.

Daar treft u de details aan. U kunt maximaal 8 personen in uw gezin aanmelden. Ook

geeft u hier aan hoeveel kinderen naar de oppas gaan.

Lees meer

VakantieBijbelFeest 2020

Dit jaar vieren we het VBF vanuit ons eigen huis. Wat een feest dat het toch door kan gaan! Samen met kinderen die na de zomer naar groep 1 t/m 4 gaan, willen wel gaan knutselen, puzzelen en lezen we een bijbel verhaal. Hoe leuk is het dat we zo toch met elkaar bezig kunnen zijn met het hetzelfde thema: Duik erin!?

https://docs.google.com/forms/d/18JbYYaIKAZi_bcxOtOLMWjLZgrsxJ1PZtLPlN9U5-qs/edit

Via dit formulier kun je je opgeven voor het online VBF. Je ontvangt dan een tasje met alle informatie en benodigdheden. Meer informatie kan je vinden op het inschrijfformulier.

We zien er met elkaar naar uit om er een leuke week van te maken!

Groetjes, de VBF commissie

NB. Meld je hier aan voor de online nieuwsbrief: http://eepurl.com/g9SKTv

Vacature beheerder de Ark

Vacature beheerder Ark

De hervormde gemeente van Ede zoekt per direct voor de Ark een beheerder voor 9 uur per week.

Wij zoeken een gastvrije en dienstverlenende beheerder met hart voor jongeren en ouderen.

Lees meer

Voortgang beroepingswerk voor de Arkgemeente

Voortgang beroepingswerk

 

Ook via de website informeren we u over de voortgang en delen we graag twee profielschetsen met u. Eén profielschets van het karakter van de Ark gemeente en één die weergeeft waar de kerkenraad aan denkt bij een nieuwe predikant. Beide profielschetsen horen bij elkaar. 

Lees meer

Collecten vanaf 5 juli

Vanaf 5 juli hebben we weer meer mogelijkheden om als gemeente bij elkaar komen. 

Voor de kerkgangers die de kerkdienst niet kunnen bezoeken blijft de mogelijkheid bestaan om aan de collecten te geven.

Hoe u mee kunt doen aan de collecten ziet u hieronder:

U kunt uw bijdrage over maken op de bankrekening van de Diaconie NL09 RABO 0373 7369 16 onder vermelding van doel en/of datum of via iDeal (klik hier) en van het College van Kerkrentmeesters NL03 RABO 0373 7185 94 onder vermelding van 'collecte kerkdienst' of via iDeal (klik hier). 

QR code wijkkas

Het geven via GIVT is op dit moment nog niet mogelijk voor de reguliere collectdoelen. Er is wel een proef geweest met dit systeem, maar dat was alleen voor de uitbouw.

Uw bijdrage voor de wijkkas van de Ark kunt u overmaken naar NL31INGB0009356858 of deze QR-code gebruiken:

U kunt uw geld of collectebonnen voor deze diensten ook opsparen en het bij het eerst mogelijke kerkbezoek in de collectezak of wijkkas doen. De bedragen die bij de Diaconie worden ontvangen, zullen evenredig over de collectedoelen van de weken waarin gewone kerkdiensten niet mogelijk waren, worden verdeeld.

Gebedsteam

 

Werp al uw zorgen op Hem want Hij zorgt voor u; 1 Petrus 5 vers 7.

Maar wat als je nu te moe bent om te werpen? Wat als je geen energie meer hebt, of weinig geloof?

Normaal gesproken zijn we als gebedsteam iedere zondag na de ochtenddienst beschikbaar voor gebed. We bidden dan in tweetallen voor een derde persoon.

Ook nu staat er een gebedsteam voor jou klaar om samen met jou te bidden jouw gebed bij God te brengen. Je kunt een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met het telefoonnummer waarop je gebeld wilt worden. Een van onze teamleden neemt dan contact met je op.

Schroom niet om gebruik van ons te maken, we zijn er voor je!

Namens het gebedsteam van de Ark.

NIEUWSUPDATE 10 april

Beste gemeenteleden van de Ark,

dit keer een heel kort bericht hier. 

In het vervolg informeren we u via de nieuwsbrief van de Arkgemeente. 

Die is vrijdag 10 april voor de eerste keer verzonden. Hebt u deze niet onvtangen, maar wilt u dat wel?

Opgeven kan via: http://eepurl.com/gZpC3H

Nieuwsbrief

Diaconie over Corona

Hulp nodig, hulp aanbieden?

In De Ark willen we omzien naar elkaar nu velen te maken krijgen met het coronavirus. De gevolgen kunnen groot zijn, ook als je niet ziek wordt. Wat als je je kinderen thuis moet opvangen, door een kwetsbare gezondheid niet goed meer de deur uit durft of geen bezoek meer krijgt? Misschien ben je zelf in de gelegenheid om hulp te bieden. Dat kan vaak al op een heel eenvoudige manier. Bekijk de handige tips in dit artikel maar eens.
Wie hulp nodig heeft, of zich als vrijwilliger wil inzetten, kan terecht bij:

De Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van De Ark tel. 0318-613708.

Ook Hulp in Praktijk (HiP) brengt hulpbieders en -vragers bij elkaar.
Maar je kunt ook contact met ons opnemen! Zie gegevens hieronder.

ACTIE VOEDSELBANK

Door de Corona-crisis heeft de Voedselbank Ede een beperkt aanbod van voedsel. Dit komt onder meer doordat horeca heeft moeten sluiten en ze last hebben van hamsteraars in supermarkten en daarvan minder aanbod hebben. Hierbij aan ons allemaal het verzoek om voedsel af te geven op de inzamelpunten.
U kunt voedsel in deze periode centraal afgeven op het Kerkelijk Bureau aan de Driehoek 11a (beneden bij gebouw Rehoboth), om de Voedselbank in deze zorgelijke tijden bij te staan. U kunt het voedsel tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Bureau in het voorportaal in kratten deponeren.

Er is vooral behoefte aan: 

conserven in pot of blik, pasta en pastasaus, houdbare melk en koffie.

Openingstijden Kerkelijk Bureau, Driehoek 11a.
Maandag :     8.00u - 12.30u
Dinsdag :       8.00u - 12.30u
Woensdag :    8.00u - 12.30u
Donderdag :   8.00u - 12.30u

Bart van Delen, diaken
Telefoon: (0318) 630892
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom in De Ark!

Bent u/jij nieuw in De Ark? Wij heten je graag welkom!

Laat je naam, adres en telefoonnummer achter op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een bezoekje te plannen!

Hoogspel

Hoog Spel Logo 50Beste gemeente,

Dit seizoen worden er in Europa vele herdenkingen gehouden vanwege de bevrijding van Europa die 75 jaar geleden begon met D-day op het strand van Normandië. Vanaf die dag werd bevrijd Europa steeds weer een stukje groter. 17 April 1945 was de bevrijding ook voor de inwoners van Ede een feit.

Tot die dag leefden de inwoners van Ede onder de bezettende macht. Een macht waar mensen mee samenwerkten, maar die ook werd tegengewerkt. Diverse Edenaren waren actief in het verzet, met als doel het ondermijnen van de bezettende macht. Hierover zijn in de afgelopen 75 jaar diverse verhalen verteld en op papier gezet. Deze verhalen spreken vaak tot de verbeelding, waardoor deze verzetsmensen, vaak onbedoeld, een heldenstatus krijgen. Zeker als deze verzetsmensen ook nog een soort ‘dubbelrol’ hadden. In dienst bij de bezettende macht, maar deze positie gebruikend om onderduikers of Joden te helpen. Zij speelden een ingewikkeld spel, waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten voor een hoger doel.  Hoog spel; dat speelden zij.

 

De Hand-outs zijn te vinden op website: https://hervormdede.nl/deark/gemeente/toerusting

Voor de hele flyer klik op de bijlage hieronder:

Bijlagen:
Bewaar het bestand flyer hoogspelA5.pdfHoogspel