Logo groot

Retraitemiddag in de Herberg

Wandelen met de Psalmenlevenslied klein

Zaterdag 11 mei 13:30 – 16:45

Onlangs is er tijdens één van de toerustingsdiensten stilgestaan bij het thema (on)rust n.a.v. psalm 62. Hoe herkenbaar is alle onrust in onze levens, alle drukte die ons bezighoudt. Hoe mooi is het als we David na kunnen spreken en zeggen ‘Zeker, mijn ziel is stil voor God; van Hem is mijn heil’.

Tijdens de dienst werd ook benoemd hoe heilzaam en rustgevend een kloosterweekend kan zijn. Nu is niet iedereen in de gelegenheid om een kloosterweekend in te plannen. Wellicht dat er wel mogelijkheden zijn voor een retraitemiddag. Deze middag wordt zaterdagmiddag 11 mei (van ongeveer 13.30 tot 16.45) georganiseerd in de Herberg te Oosterbeek. Een middag waarin we ons even ‘terugtrekken’, met elkaar in alle rust bezig kunnen zijn met de Psalmen, een wandeling maken aan de hand van een psalm en met elkaar in deze rust God zoeken.

Voor deze middag wordt een vergoeding gevraagd van €5,-. De datum reserveren in de agenda is al vast een goed idee. Wilt u/jij zich opgeven voor deze middag? Dan weet de commissie hoeveel gemeenteleden geïnteresseerd zijn in deze middag. Opgeven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Van harte welkom op deze middag.

Commissie Toerusting en Missie

Vacature beheerder de Ark

Vacature beheerder Ark

De hervormde gemeente van Ede zoekt met ingang van 1 juli 2018 voor de Ark een beheerder voor 9 uur per week.

Wij zoeken een gastvrije en dienstverlenende beheerder met hart voor jongeren en ouderen.

De taken omvatten:

• Het beheer van de Ark en het coördineren van alle zaken die het beheer van de kerk en de daarbij behorende ruimtes bevatten.
  • Optreden als aanspreekpersoon en in die context besluiten kunnen nemen die het beheer van de Ark aangaan.
  • Contactpersoon voor zowel interne als externe gebruikersgroepen.
  • Mede verantwoordelijk voor de exploitatie van de Ark.
  • Inkoop, dan wel organiseren van de inkoop van de benodigde voorraden.
  • Toezicht op het gebruik van ruimtes en het nakomen van afspraken door gebruikers.

Van de beheerder wordt verwacht dat hij/zij:

• Een meelevend lid is van de hervormde gemeente Ede.
  • Zich betrokken voelt bij het wel en wee van de Arkgemeente.
  • Beschikt over goede en tactische sociale vaardigheden.
  • Optimaal samenwerkt- en afstemming zoekt met de koster.
  • Flexibel inzetbaar is met wisselende werktijden die aansluiten op het gevarieerde gebruik van de Ark (gedurende de week, het jaar).

De volledige functieomschrijving kan via onderstaand e-mailadres worden opgevraagd.

Wij bieden een salariëring volgens de arbeidsvoorwaarden van de Protestantse Kerk in Nederland aangevuld met een dosis ondernemerschap.

Geïnteresseerden worden uitgenodigd om z.s.m hun sollicitatie te richten aan de kerkrentmeesters van de Ark, t.a.v. de heer H.J. Hoogendoorn, Cloeckendaal 27, 6715 JJ  Ede of per mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor nadere vragen omtrent deze vacature kunt u zich wenden tot de heer Ries Beeuwkes, telefonisch te bereiken op 0318 – 655 071.

jaarthema 18-19 LEVENSLIED

Komend seizoen is het jaarthema binnen de Ark  "Levenslied".

Met als subthema "Leef met de Psalmen".

boekenlegger achterboekenlegger voor 2Het thema Levenslied geeft de inhoud van de Psalmen weer. Liederen voor het leven, liederen die ons ondersteunen bij het leven als christen. Allerlei liederen die menselijke emoties weergeven en onze gemoedstoestand weerspiegelen. Gelukkig blijft het in de Psalmen niet alleen hierbij, dan zou de inhoud van het bijbelboek te kort gedaan worden. Tegelijkertijd wordt beschreven hoe God ons hierin tot steun wil zijn, zodat wij verder kunnen.

Komend seizoen staan tijdens de toerustingsdiensten diverse menselijke emoties centraal. Bijvoorbeeld blijdschap, boosheid en (on)rust. Hoe beschrijft de psalmschrijver deze emotie? Hoe gaat hij daar mee om? Hoe helpt God de psalmschrijver verder? Hoe gaan wij met deze emoties om, in relatie met elkaar en in onze relatie met God? Onder ‘Toerusting’ kunt u hier meer over lezen.

Zoals gebruikelijk zal er bij elke toerustingsdienst een hand-out beschikbaar komen om de Psalm verder te kunnen bespreken binnen de kringen of ter overdenking voor u persoonlijk. Deze hand-outs zijn via ‘Toerusting’ beschikbaar zijn.

Daarnaast zullen er een aantal toerustingsavonden georganiseerd worden.

Doet u/jij komend seizoen met dit jaarthema mee?

Dan kunnen we met elkaar Leven met de Psalmen en God hiervoor de eer geven!