Logo groot
De Ark - Nieuws

Kerkdiensten vanaf zondag 26 september 2021

We zijn dankbaar dat we kunnen meedelen dat door de veranderende regels rondom Corona vanaf aankomende zondag 210 gemeenteleden aanwezig kunnen zijn, naast de noodzakelijke medewerkers.

De adviezen van het CIO en PKN bieden ruimte om de 1,5 meter los te laten, maar er blijft een dringend advies om gepaste afstand te houden en rekening te houden met de ventilatiemogelijkheden van het kerkgebouw. In de besluitvorming hebben we afgewogen wat verantwoord is voor de Arkgemeente. We hebben gekeken of alles wat kan ook direct moet en we hebben ook rekening gehouden met mensen met een kwetsbare gezondheid. We hopen dat we zo stap voor stap kunnen groeien naar een volledige bemensing van de kerk. Op basis van dit alles heeft de kerkenraad het volgende besloten:

Lees meer

Jaarthema: Leven uit de Bron

Leven uit de bron

Ook dit jaar gaan we als Arkgemeente aan de slag met een nieuw jaarthema.

Een jaarthema zorgt voor verbinding en verdieping. Zo verbindt een jaarthema de toerustingsdiensten met het kringwerk. Gekozen is voor het jaarthema ‘Leven uit de Bron’

 

 

 

Lees meer

Zondag 26 september

In de ochtenddienst zal ds. Hoolwerf aandacht schenken aan het jaarthema Leven uit de Bron.

Na de dienst zal er, als het weer het toelaat, eerst buiten koffie met gebak genuttigd worden. Vanaf 11.30u zal er een preekbespreking plaatsvinden in de Ark olv ds. Hoolwerf.

Ook hiervoor bent u van harte welkom.

Door de coronamaatregelen zullen er beperkte plekken zijn voor de preekbespreking maar u kunt zich, net zoals voor de kerkdienst, inschrijven (vanaf maandag 13 september) via https://www.google.com/url?q=http://www.hervormdede.nl/deark/kerkdiensten/inschrijven-de-ark&source=gmail&ust=1631288640260000&usg=AFQjCNFnx-PyZF8C3_uNSMsvcr-FF8DxAQ">www.hervormdede.nl/deark/kerkdiensten/inschrijven-de-ark . Mocht dit niet lukken, dan kan dit via het nummer 06-47683855.

Om dus deel te kunnen nemen aan de preekbespreking moet u zich ingeschreven hebben, wat kan tot zaterdag 25 september 16.00u. Uiteraard kan de inschrijving eerder vol zijn.

Als u de kerkdienst thuis meemaakt, kunt u zich ook gerust inschrijven voor de preekbespreking. Er zit genoeg tijd tussen om naar de Ark toe te komen.

Mocht u als ouder naar de preekbespreking willen, dan kan er voor de kinderen een passende bezigheid verzorgt worden. Dit kunt u aangeven op het inschrijfformulier.

Wij zien uit naar een mooi startweekend!

Hartelijke groet, Arianne Moree, Alice Blankenstijn, Andre van Ittersum, Arnolt en Elsbeth Stijf

Nieuwsbrief Gemeente de Ark

Afbeelding1


Het actuele nieuws kunt u volgen door zich te abonneren op de nieuwsbrief via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Diaconie over Corona

Hulp nodig, hulp aanbieden?

In De Ark willen we omzien naar elkaar nu velen te maken krijgen met het coronavirus. De gevolgen kunnen groot zijn, ook als je niet ziek wordt. Wat als je je kinderen thuis moet opvangen, door een kwetsbare gezondheid niet goed meer de deur uit durft of geen bezoek meer krijgt? Misschien ben je zelf in de gelegenheid om hulp te bieden. Dat kan vaak al op een heel eenvoudige manier. Bekijk de handige tips in dit artikel maar eens.
Wie hulp nodig heeft, of zich als vrijwilliger wil inzetten, kan terecht bij:

De Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van De Ark tel. 0318-613708.

Ook Hulp in Praktijk (HiP) brengt hulpbieders en -vragers bij elkaar.
Maar je kunt ook contact met ons opnemen! Zie gegevens hieronder.

ACTIE VOEDSELBANK

Door de Corona-crisis heeft de Voedselbank Ede een beperkt aanbod van voedsel. Dit komt onder meer doordat horeca heeft moeten sluiten en ze last hebben van hamsteraars in supermarkten en daarvan minder aanbod hebben. Hierbij aan ons allemaal het verzoek om voedsel af te geven op de inzamelpunten.
U kunt voedsel in deze periode centraal afgeven op het Kerkelijk Bureau aan de Driehoek 11a (beneden bij gebouw Rehoboth), om de Voedselbank in deze zorgelijke tijden bij te staan. U kunt het voedsel tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Bureau in het voorportaal in kratten deponeren.

Er is vooral behoefte aan: 

conserven in pot of blik, pasta en pastasaus, houdbare melk en koffie.

Openingstijden Kerkelijk Bureau, Driehoek 11a.
Maandag :     8.00u - 12.30u
Dinsdag :       8.00u - 12.30u
Woensdag :    8.00u - 12.30u
Donderdag :   8.00u - 12.30u

Bart van Delen, diaken
Telefoon: (0318) 630892
Mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom in De Ark!

Bent u/jij nieuw in De Ark? Wij heten je graag welkom!

Laat je naam, adres en telefoonnummer achter op:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een bezoekje te plannen!