Logo groot
De Ark - Nieuws

Afscheid ds. en mevrouw Heutink

Het lag in de bedoeling van de familie Heutink om, in overleg met de kerkenraad, op 14 november 2020 het afscheid van de Arkgemeente officieel gestalte te geven middels een terugkommoment in de vorm van een receptie.

Naar aanleiding van de verscherpte maatregelen van de overheid en het RIVM met betrekking tot COVID-19, is het terugkommoment van de familie Heutink, in onderling overleg, afgeblazen.

Om als Arkgemeente iets blijvends mee te geven als herinnering aan de tijd in Hervormd Ede, willen we jong en oud in de gelegenheid stellen iets persoonlijks met de familie Heutink te delen.

We denken dan aan de grootte van een A4-tje, waarop u en jullie een aansprekend gedicht (al dan niet zelf gemaakt), een mooie tekening, een herinnering …. of wat anders dan ook, kunt maken om te delen met de familie Heutink.

Wij zorgen ervoor dat iedere bijdrage in een plastic mapje komt en als een soort herinneringsalbum bij de familie Heutink terechtkomt.

Bijdragen kunnen afgegeven worden tot 1 december 2020 bij de leden van de afscheidscommissie:

Jan Pieter Redert, Laathof 15, 6715 LD Ede,

René Wiebing, Nieuwesteeg 3, 6718 TZ Ede,

Jan Wessels, Liebeek 71, 6715 HP Ede,

of in De Ark bij de beheerders, Kees en Sija de Jong of Matthijs en Margriet Bouter.

Het is de bedoeling om de bijdragen aan de familie Heutink te geven in een dienst die ds. Heutink in de loop van de eerst helft van 2021 zal gaan vervullen. De exacte datum is op dit moment nog onduidelijk.

Namens de kerkenraad, Jan Pieter Redert.

Gebedsteam

 

Werp al uw zorgen op Hem want Hij zorgt voor u; 1 Petrus 5 vers 7.

Maar wat als je nu te moe bent om te werpen? Wat als je geen energie meer hebt, of weinig geloof?

Als gebedsteam zijn we iedere zondag na de ochtenddienst weer beschikbaar voor gebed. We bidden dan in tweetallen voor een derde persoon.

Het gebedsteam staat voor jou klaar om samen met jou te bidden jouw gebed bij God te brengen. Je kunt ook een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met het telefoonnummer waarop je gebeld wilt worden. Een van onze teamleden neemt dan contact met je op.

Schroom niet om gebruik van ons te maken, we zijn er voor je!

Namens het gebedsteam van de Ark.

Voortgang beroepingswerk de Ark

Voortgang beroepingswerk voor de Arkgemeente

terugblik

Veel van het voorbereidend werk is in de afgelopen periode gedaan; de classis heeft toegestemd om het beroepingswerk te starten, een solvabiliteitsverklaring is afgegeven, u als gemeente heeft een ruime lijst met namen ingediend en tenslotte hebben we een een advieslijst met tien namen van de PKN is ontvangen De grote betrokkenheid van de gemeente is een enorme steun voor de commissie en daarvoor zijn wij dankbaar! In de afgelopen weken hebben we de lijst met namen vanuit de gemeente en de advieslijst van de PKN samengevoegd. Hieruit bleek dat niet iedere predikant beroepbaar is. We hebben de totaallijst teruggebracht tot 30 namen.

vervolg

Daarmee is het tijd voor de volgende stap, een zorgvuldige vergelijking van elke beroepbare predikant uit de lijst, met de profielschets van predikant en van gemeente. Ook de komende ( vijfde) commissie vergadering zal hier aan worden besteed. We hopen te komen tot een namenlijst die voldoende klein is om er in het volgende traject intensiever mee aan de slag te kunnen gaan. Gelukkig wordt elke vergadering geopend met een gebed aan de Here die ons allen kent en leidt. Bidt u mee?  

Namens de beroepingscommissie, Geertje van de Put. 

Uitnodiging Bliever

Bliever

Bliever staat garant voor leuke, spectaculaire en Coole activiteiten voor jongeren vanaf zestien jaar.

We komen om de twee weken op zondag bij elkaar. Dit zijn avonden waar we samen denken over actuele geloofsvragen, in de bijbel op zoek gaan naar antwoorden, maar ook gezellig en ongedwongen samen lekker chillen.

De avonden beginnen meestal met een inloop rond 19:30. Rond 20 :00 start de avond. De avonden vinden plaats in de ark.

Voor meer informatie volg ons op onze sociale media Facebook en Instagram. (@blieverdeark) Of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hopen je snel te zien.

TIJDENS DE BLIEVERAVONDEN VOLGEN WE DE GELDENDE CORONAMAATREGELEN VOLGENS HET RIVM.

Groeten van het Blieverteam,

Renate, Hanneke, Douwe Jan en Peter

Kerkdiensten voor de komende weken

Kerkdiensten a.s. zondag

Voor komende zondag kunnen maximaal 135 gemeenteleden zich per dienst inschrijven. U leest hier hoe u zich kunt inschrijven en wat de regels zijn, ook als u kinderen naar de oppas of de Kinderark brengt.

Inschrijven

U schrijft zich in via het inschrijvingssysteem van de Ark. U kunt zich hier inschrijven.

Daar treft u de details aan. U kunt maximaal 8 personen in uw gezin aanmelden. Ook geeft u hier aan hoeveel kinderen naar de oppas gaan.

Lees meer

Collecten vanaf 5 juli

Vanaf 5 juli hebben we weer meer mogelijkheden om als gemeente bij elkaar komen. 

Voor de kerkgangers die de kerkdienst niet kunnen bezoeken blijft de mogelijkheid bestaan om aan de collecten te geven.

Hoe u mee kunt doen aan de collecten ziet u hieronder:

U kunt uw bijdrage over maken op de bankrekening van de Diaconie NL09 RABO 0373 7369 16 onder vermelding van doel en/of datum of via iDeal (klik hier) en van het College van Kerkrentmeesters NL03 RABO 0373 7185 94 onder vermelding van 'collecte kerkdienst' of via iDeal (klik hier). 

QR code wijkkas

Het geven via GIVT is op dit moment nog niet mogelijk voor de reguliere collectdoelen. Er is wel een proef geweest met dit systeem, maar dat was alleen voor de uitbouw.

Uw bijdrage voor de wijkkas van de Ark kunt u overmaken naar NL31INGB0009356858 of deze QR-code gebruiken:

U kunt uw geld of collectebonnen voor deze diensten ook opsparen en het bij het eerst mogelijke kerkbezoek in de collectezak of wijkkas doen. De bedragen die bij de Diaconie worden ontvangen, zullen evenredig over de collectedoelen van de weken waarin gewone kerkdiensten niet mogelijk waren, worden verdeeld.

NIEUWSUPDATE 10 april

Beste gemeenteleden van de Ark,

dit keer een heel kort bericht hier. 

In het vervolg informeren we u via de nieuwsbrief van de Arkgemeente. 

Die is vrijdag 10 april voor de eerste keer verzonden. Hebt u deze niet onvtangen, maar wilt u dat wel?

Opgeven kan via: http://eepurl.com/gZpC3H

Nieuwsbrief

Diaconie over Corona

Hulp nodig, hulp aanbieden?

In De Ark willen we omzien naar elkaar nu velen te maken krijgen met het coronavirus. De gevolgen kunnen groot zijn, ook als je niet ziek wordt. Wat als je je kinderen thuis moet opvangen, door een kwetsbare gezondheid niet goed meer de deur uit durft of geen bezoek meer krijgt? Misschien ben je zelf in de gelegenheid om hulp te bieden. Dat kan vaak al op een heel eenvoudige manier. Bekijk de handige tips in dit artikel maar eens.
Wie hulp nodig heeft, of zich als vrijwilliger wil inzetten, kan terecht bij:

De Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van De Ark tel. 0318-613708.

Ook Hulp in Praktijk (HiP) brengt hulpbieders en -vragers bij elkaar.
Maar je kunt ook contact met ons opnemen! Zie gegevens hieronder.

ACTIE VOEDSELBANK

Door de Corona-crisis heeft de Voedselbank Ede een beperkt aanbod van voedsel. Dit komt onder meer doordat horeca heeft moeten sluiten en ze last hebben van hamsteraars in supermarkten en daarvan minder aanbod hebben. Hierbij aan ons allemaal het verzoek om voedsel af te geven op de inzamelpunten.
U kunt voedsel in deze periode centraal afgeven op het Kerkelijk Bureau aan de Driehoek 11a (beneden bij gebouw Rehoboth), om de Voedselbank in deze zorgelijke tijden bij te staan. U kunt het voedsel tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Bureau in het voorportaal in kratten deponeren.

Er is vooral behoefte aan: 

conserven in pot of blik, pasta en pastasaus, houdbare melk en koffie.

Openingstijden Kerkelijk Bureau, Driehoek 11a.
Maandag :     8.00u - 12.30u
Dinsdag :       8.00u - 12.30u
Woensdag :    8.00u - 12.30u
Donderdag :   8.00u - 12.30u

Bart van Delen, diaken
Telefoon: (0318) 630892
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom in De Ark!

Bent u/jij nieuw in De Ark? Wij heten je graag welkom!

Laat je naam, adres en telefoonnummer achter op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een bezoekje te plannen!