Logo groot
De Ark - Nieuws

Kerst 2021-2022

Beste zusters en broeders,

Het valt ons allemaal zwaar deze tweede harde lockdown en de maatregelen die daarbij gelden.

Kerk ben je niet alleen in goede tijden maar juist ook in moeilijke tijden. We kijken uit naar het moment dat we weer de diensten hebben en de andere activiteiten kunnen doen zoals we dat graag zouden willen. Maar dat ontslaat ons niet ervan gewoon nu ook kerk te zijn in deze situatie. Kerk zijn is in eerste instantie dicht bij God leven, getuigen in woord en daad, bidden en het goede doen. Daar gelden geen beperkingen voor, en daar zullen we ook ons niet in laten beperken. In al het andere zoeken we mee hoe we een pandemie kunnen bestrijden en onszelf en anderen kunnen beschermen. Het is een zegen dat we techniek hebben waarmee we met elkaar online verbonden kunnen zijn en ook geestelijk gevoed kunnen worden/blijven. 

Het moderamen heeft, luisterend ook naar het advies van het CIO en de Landelijke PKN, de volgende besluiten genomen voor de komende periode:

Lees meer

Gebed van de dag

Volhard in de gebeden. Die oproep geldt zeker in een tijd dat bijna alles stil komt te staan in het leven, in het kerkelijk leven. Naast ons persoonlijk gebed in de binnenkamer zal deze week het ochtendgebed  doorgaan in de kerk. Beperkt tot 3 mensen. Hiervoor kun je je opgeven via Whatsapp 06 55 343 227 dan wordt je ingedeeld. Voor iedereen thuis kan er meegebeden worden met de Orde van Gebed die in het pdf hieronder. Zo kunnen we ons verbonden weten met elkaar in het gebed.

unnamed

Maatregelingen in de Ark vanaf 29 november 2021

Beste leden van de Arkgemeente,

Zoals we allemaal wel weten nemen de besmettingen met het Covid-19 virus nog steeds toe.

Het is u bekend welke maatregelen er afgelopen vrijdag zijn afgekondigd. Een soort avond lockdown, waarbij alle georganiseerde

sociale contacten tussen 17:00 en 05:00 uur eigenlijk zijn verboden, dan wel tot een minimum worden beperkt.

Lees meer

Welkom in De Ark!

Bent u/jij nieuw in De Ark? Wij heten je graag welkom!

Laat je naam, adres en telefoonnummer achter op:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een bezoekje te plannen!

Regels aanleveren nieuwsbrief

Heeft u een bericht voor de nieuwsbrief van De Ark?

Iedere week houden we elkaar via de nieuwsbrief van De Ark op de hoogte van het laatste nieuws over Bijbelkringen, catechisatie, jeugdclubs, de regels voor de diensten, oppas en Kinderark en nog veel meer. Het doet ons goed dat veel gemeenteleden onze nieuwsbrief weten te vinden.

Lees meer

Jaarthema: Leven uit de Bron

Leven uit de bron

Ook dit jaar gaan we als Arkgemeente aan de slag met een nieuw jaarthema.

Een jaarthema zorgt voor verbinding en verdieping. Zo verbindt een jaarthema de toerustingsdiensten met het kringwerk. Gekozen is voor het jaarthema ‘Leven uit de Bron’

 

 

 

Lees meer

Nieuwsbrief Gemeente de Ark

 


Het actuele nieuws kunt u volgen door zich te abonneren op de nieuwsbrief via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Diaconie over Corona

Hulp nodig, hulp aanbieden?

In De Ark willen we omzien naar elkaar nu velen te maken krijgen met het coronavirus. De gevolgen kunnen groot zijn, ook als je niet ziek wordt. Wat als je je kinderen thuis moet opvangen, door een kwetsbare gezondheid niet goed meer de deur uit durft of geen bezoek meer krijgt? Misschien ben je zelf in de gelegenheid om hulp te bieden. Dat kan vaak al op een heel eenvoudige manier. Bekijk de handige tips in dit artikel maar eens.

Lees meer