Vertrouwd en Veilig

In de Hervormde Gemeente Ede willen we in vertrouwen een gemeenschap vormen, in het besef dat we door God aan elkaar gegeven zijn. Maar hoe voorkomen we dat er iets misgaat in de onderlinge verhoudingen? En als het fout loopt, waar kun je dan terecht?

HULP voor jou!
BINNEN DE HERVORMDE GEMEENTE

Ongewenste intimiteit, grensoverschrijdend gedrag, misbruik; ook in de kerk komt dit voor. Blijf er niet mee zitten, maar praat erover.

Landelijke HULP
INSTANTIES EN ORGANISATIES

Wil je bij een instantie buiten de Hervormde Gemeente Ede een melding doen? Dat kan bij het Meldpunt Misbruik in Kerkelijke Relaties. Jongeren kunnen voor een (anoniem) gesprek bij Stichting Chris – Voorkom terecht.

LANDELIJKE HULP

BINNEN DE HERVORMDE GEMEENTE EDE

Binnen de Hervormde Gemeente Ede zijn per wijk één of meer vertrouwenspersonen  aangesteld. Met hen kan contact worden opgenomen. Jouw verhaal is bij hen in veilige handen en wordt niet met anderen gedeeld zonder jouw toestemming. Als jij je onveilig hebt gevoeld bij iemand binnen de kerk, en je wilt het delen, neem dan contact op. Ook in situaties waarin je vermoed dat dit speelt bij anderen kan je contact opnemen met één van onderstaande vertrouwenspersonen.

Wat is een vertrouwenspersoon
Een vertrouwenspersoon is iemand waarmee je in vertrouwen kunt praten over ervaringen met grensoverschrijdend gedrag binnen de kerk. Het kan zijn dat je daar zelf mee te maken hebt of dat je het signaleert bij anderen binnen de kerk.
Karianne Veerman
Karianne
Oude Kerkgemeente
Marian van de Pol
Marian
Sionkerkgemeente
Liesbeth Bouman
Liesbeth
Nieuw Kerkgemeente
Annelene van Reenen
Annelene
Kleopasgemeente
Jaap Jongeneel
Jaap
Kleopasgemeente

Als jij je onveilig hebt gevoeld bij iemand van de kerk kan je dit melden via het onderstaande formulier, ook als je liever anoniem blijft. Je kunt via dit formulier ook vragen stellen over misbruik in kerkelijke relaties en signalen of vermoedens delen.

There is no form with this name or may be the form is unpublished, Please check the form and the url and the form management.

INSTANTIES EN ORGANISATIES

Wil je bij een instantie buiten de Hervormde Gemeente Ede je verhaal doen? Dat kan bij het Meldpunt Misbruik in Kerkelijke Relaties. Jongeren kunnen voor een (anoniem) gesprek bij Stichting Chris – Voorkom terecht.

Chris
chris weblogo
Voor jongeren: een (anoniem) gesprek bij Stichting Chris
SMPR
smpr weblogo
Ook voor jongeren, voor een (anoniem) gesprek bij het meldpunt seksueel misbruik in de kerk
Het Meldpunt
logo meldpuntmisbruik
Meldpunt Misbruik in Kerkelijke Relaties.

(#511) Externe bronnen over gratis VOG voor kerken