Bethelkerkgemeente Ede

Bethelkerk

Onderzoek alle dingen

Dit seizoen buigen we ons in de leeskring theologie over het boek ‘Onderzoek alle dingen. Bijbelstudies over geloof en wetenschap’ van prof. G. van den Brink. In tien hoofdstukken worden concrete Bijbelteksten in verband gebracht met de hedendaagse wetenschap.

De eerste avond is op 27 oktober. Aanvang 20.00 uur in de Bethelkerk.

onderzoek alle dingen boek

Lees meer

Versoepelingen corona-maatregelen

Logo Mijn Bethelkerk 2(update 24 september 2021)

Vanaf zaterdag 25 september is de maatregel ‘verplicht 1,5 meter afstand houden’ (ingesteld door de overheid om het corona-virus in te dammen) veranderd naar een dringend advies om afstand te houden. Inmiddels zijn de richtlijnen vanuit de PKN hierop gewijzigd. Dat houdt in dat de verplichting om 1,5 meter afstand te houden tijdens kerkdiensten formeel vervalt. De overheid en de PKN geven echter aan dat één van de maatregelen nog steeds van kracht blijft, namelijk ‘afstand houden’.
Sinds de uitbraak van corona hebben we als wijkkerkenraad van de Bethelkerkgemeente de adviezen van de overheid en de PKN altijd gevolgd. Daarom hebben we In onze kerkenraadsvergadering van dinsdag 21 september jongstleden voor wat betreft onze erediensten (geldend vanaf zondag 26 september) de volgende besluiten genomen:
Het maximaal aantal bezoekers van een eredienst wordt verhoogd naar 250 (was 140). Dat is nog steeds ruim minder dan de helft van het aantal zitplaatsen (600) in de Bethelkerk. Zo kunnen we volgens ons tegemoetkomen aan het dringende advies om afstand te houden.
Bij de ingang zal geen corona-check worden gedaan. Wel is het zo dat u nog steeds gebruik moet maken van het online inschrijvingen-systeem.
Om het voor een ieder op een ‘veilige manier’ mogelijk te maken om naar de kerk te gaan, zullen de ‘korte banken’ gereserveerd worden voor gemeenteleden die graag nog op anderhalve meter willen zitten. In de ‘lange banken’ kan gewoon worden aangeschoven indien gewenst. Zoals inmiddels gebruikelijk zullen de banken voor en achter de zitplaatsen leeg gelaten worden.
De wijkkerkenraad gaat tijdens de erediensten weer met 6 broeders dienst doen.
De collecten worden nog steeds na afloop van de dienst bij de uitgangen gehouden. Hiervoor staan de inmiddels bekende mandjes waarin u uw gave(n) kan doen.
Aangezien het maximum aantal bezoekers is verhoogd, zal zondag 26 september het laatste ‘Kindermoment’ worden getoond.
De komende maand zullen we als wijkkerkenraad deze veranderingen nauwlettend in de gaten houden, zodat deze eventueel snel bijgesteld kunnen worden. We hopen zo ervaring te kunnen opdoen om als wijkgemeente op een veilige manier (en met meer gemeenteleden) te kunnen samenkomen.
Fijn ook dat we deze veranderingen komende zondag, tijdens het startweekend van het winterwerk, kunnen doorvoeren. Hopelijk is dit een aanzet tot een terugkeer naar het ‘oude normaal’.

Hartelijke groet,
Kees den Ouden.
Scriba Bethelkerkgemeente Ede.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderoppas in de Bethelkerk

Logo Mijn Bethelkerk 2Bij het inschrijven voor de dienst kunt u gelijk aangeven of u van de oppas gebruik wil maken.

De oppas vindt plaats in de grote zaal rechts van de ingang. De groepen 0-2 en 2-4 zijn samengevoegd. Houdt u rekening met de algemene coronamaatregelen? Breng en haal uw kind alleen.

Kerkdiensten en registratie

foto bethelkerkElke zondag zijn er kerkdiensten in de Bethelkerk. Wij komen samen om onze Drie-enige God: Vader, Zoon en Heilige Geest te eren in gebed, Woord en zang.

  • De ochtenddienst is om 9.30 uur
  • De middagdienst is om 17.00 uur

Voor de diensten geldt een registratiesysteem. Dit kan worden gevonden onder: Erediensten > Inschrijven kerkdiensten.

Lees meer

Praktische hulp

Logo Mijn Bethelkerk 2De diakenen bieden hulp aan mensen die praktische zaken niet kunnen, of durven te doen als gevolg van de coronacrisis.

U kunt contact opnemen met de diakenen via:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terugblik ouderenmiddag 29 september 2021

Na lange tijd was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. Deze middag stond in het teken van ‘een nieuw begin’. De Bijbellezing (Deuteronomium 32: 1-12) en korte overdenking werden verzorgd door Hanneke Hegeman. In de pauze met koffie/thee en traktatie was er volop tijd voor ontmoeting. Het was fijn om elkaar na zo’n lange tijd weer te zien en te spreken. Ook konden de aanwezigen via een klein vragenformulier aangeven waar de voorkeur naar uitgaat voor de invulling van de seniorenmiddagen in de toekomst. Hierna werd er nog een spreekwoordenspel gedaan wat leuke reacties opleverde. We kijken terug op een fijne middag.

De volgende seniorenmiddag is gepland op D.V. woensdag 17 november van 15.30 – 18.30 uur. Dan hopen wij een stamppottenmaaltijd aan te kunnen

bieden.

Bijbeluren

bijbel en kaarsGedurende het winterseizoen verzorgt de wijkpredikant ds. Beekman een aantal Bijbeluren, twee in het najaar en twee in het voorjaar. De Bijbeluren worden gehouden op maandagavond van 20:15 tot 21:15 uur in de Bethelkerk. De avonden staan open voor iedereen (van jong tot oud), vooraf aanmelden is niet nodig. De avonden zijn los van elkaar te bezoeken, het is mogelijk om één avond te komen, maar ook alle avonden.

Data en onderwerpen seizoen 2021-2022:

  • 4 oktober 2021 - Ga op tijd naar bed (Psalm 127)
  • 15 november 2021 - Geboren uit de maagd Maria (Jesaja 7 & Matteüs 1)
  • 10 januari 2022 - Vreemde voorschriften (Deuteronomium 23)
  • 7 februari 2022 - God wil geen bloed zien (Genesis 22)

Open Kerk

Iedere dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur is de Bethelkerk open. Hieronder een sfeerimpressie.

bezoekersbrandende kaarsenfoto's uit de oude doosInformatieNieuwsgierig? kom gerust langs voor een bezoek. Ook voor u als gemeentelid zeker de moeite waard. Er liggen prachtige fotoplakboeken uit de oude doos! Ook is er ruimte voor bezinning, stilte, ontmoeting en een praatje.

Welkom! En wellicht……….neem iemand mee.

We kunnen nog gastheren en gastvrouwen gebruiken. U bent ongeveer één keer in de 8 weken aan de beurt. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Evert Jan Korving en Jan Rekers

Evert Jan Korving (ouderling) en Jan Rekers (missionair ouderling)

Telefooncirkel ouderen Bethelkerk

oude telefoonEr is een telefooncirkel samengesteld vanuit de Bethelkerkgemeente om in deze tijd telefonisch contact te kunnen maken met onze oudere gemeenteleden die aan huis gebonden zijn en waarvoor bezoek moeilijk is geworden.

Lees meer