Bethelkerkgemeente Ede

Kringwerk

Gemeente Groei Groep

bijbelstudieIn de Bethelkerk zijn we begin 2019 met een GemeenteGroeiGroep gestart. Een GemeenteGroeiGroep is een Bijbelkring waarin groei centraal staat. Groeien in geloof, verbondenheid en gastvrijheid.

We komen eens in de twee weken bij elkaar op een avond. Met elkaar meeleven in goede en minder goede tijden vinden we heel belangrijk. We lezen samen uit de Bijbel en gebruiken verschillende werkvormen bij het bespreken van de Bijbelgedeeltes. We luisteren naar wat God ons door de Heilige Geest te zeggen heeft. Ook zingen en bidden we samen. Ieder seizoen willen we ons samen inzetten voor een ander, om zo ons geloof ook praktisch te maken.

Heb je interesse of wil je je opgeven? Bel of mail Bas den Boer: 06-41316238, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie over GemeenteGroeiGroepen kun je vinden op www.ewv.nl/wat-doen-we/gemeentegroeigroepen

Graag tot ziens!

Bethelkring

goudkoortsDe Bethelkringen komen ook dit seizoen weer samen.

Er is een middagkring van 15:00 – 16:15 uur en een avondkring van 20:30 – 21:45 uur; in de praktijk bezoeken overwegend oudere gemeenteleden de middagkring en varieert de leeftijd van de bezoekers van de avondkring.

data voor 2021:

  • 27 oktober
  • 24 november
  • 15 december

We bespreken het boekje van dr. H. van de Belt "Goudkoorts", Bijbelstudies uit de brief aan de Romeinen (1). Het zijn 8 Bijbelstudies, met zeer aansprekende gespreksvragen. Het is de bedoeling dat deelnemers dit boekje zelf aanschaffen, het is te verkrijgen bij de christelijke boekhandel.

Vertrouwde en nieuwe gezichten zijn van harte welkom op beide tijdstippen. De bijeenkomsten worden geleid door de oud-wijkpredikant ds. De Groot.

brood & Brood

bw_brood_gesneden

Ben je op zoek naar diepgang in het geloof of zoek je gezellig contact met medegelovigen? Dan is kring brood & Brood wat voor jou. brood & Brood is een Bijbelkring waarbij de Bijbel centraal staat en waar in een vertrouwde omgeving met elkaar in gesprek wordt gegaan.

Lees meer

Gebedskring

biddende handenOp woensdag in de even weken komen we bij elkaar om voor onze gemeente te danken en te bidden.

We lezen een stukje uit de bijbel, praten er kort over door en inventariseren vervolgens de gebedspunten. Daarna bidden en danken we voor deze punten. Dat gebeurt stil en hardop.
We sluiten af door met elkaar hardop het ‘Onze Vader’ te bidden.

Van harte welkom!

Locatie: Bethelkerk
Tijd: 19.45 – 20.30 uur
Contactpersoon: Ellen Laanstra

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vrouwenkring Ede-Zuid

Deze kring, bestemd voor alle vrouwen van Ede-Zuid, komt eenmaal per twee weken bij elkaar, op de woensdagavond, in een zaal van de Bethelkerk. We beginnen de avond, om 19.30 uur, met zingen, bidden, schriftlezing en een meditatie over dat Bijbelgedeelte. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar mee te leven.

Lees meer

Verdiepingskringen

bible with coffee

Sinds een aantal jaren draaien er in de Bethelkerk 'verdiepingskringen'. Deze kringen komen eens in de vier weken bij elkaar en samen bestuderen we een bijbelboek. We proberen met elkaar te ontdekken wat er staat in de bijbel, wat het betekende in de context van toen en hoe we dat kunnen toepassen in onze tijd en in ons eigen leven. Daarnaast zingen en bidden we met elkaar.

We zijn gewend om ieder jaar de samenstelling van de kringen te veranderen zodat het voor nieuwkomers gemakkelijk is zich aan te sluiten en je ook weer andere kringleden goed leert kennen.

Uiteraard was afgelopen jaar in verband met Covid anders dan anders. In het afgelopen jaar hebben we vier kleine kringen gevormd en deze kringen zijn bij elkaar gekomen zolang dat mocht volgens de Coronaregels. Tijdens de lockdown hebben sommige kringen besloten even niets meer te doen en andere kringen zijn digitaal verder gegaan. Dit betekent dat een aantal kringen nog niet klaar zijn met het bespreken van het boek Daniel. We hebben daarom besloten om in dezelfde samenstelling verder te gaan. Iedere kring kan dan verder bij waar ze waren gebleven...
Dat betekent dat er nu concreet drie verdiepingskringen zijn: twee kleine en een grote. Die grotere (8 personen) kring is een samengevoegde kring van twee kleinere.

Komend jaar gaan we dus verder met het bespreken van het boek Daniel. Ben je nieuw in de Bethelkerk of ben je geinteresseerd in het volgen van een verdiepingskring? Wees welkom! Afhankelijk van het aantal nieuwkomers vormen we een nieuwe kring of voegen we nieuwe mensen bij de bestaande kringen.

Ben je nieuw in de Bethelkerkgemeente of heb je sowieso belangstelling voor het deelnemen aan een verdiepingskring? Hartelijk welkom!

Voor aanmelding en/of meer informatie:

Petra Koppelaar - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijbelkring Ede-Zuid

Aan onze maandelijkse Bijbelkringavonden namen het vorige seizoen circa 22 mannen/vrouwen deel in de leeftijd van ca 30 tot 65 jaar. De kringleden komen zowel uit de Bethelkerk als uit de Kleopasgemeente. Enkele kringleden behoren tot andere gemeenten. Hoewel de samenstelling van de kring is gewijzigd, bestaat deze kring al meer dan 20 jaar en werd deze ooit opgericht door broeders Van de Berg en Van de Weerd.

Omdat we als Bijbelkring in kennis en in aantal wilden groeien - en we 22 deelnemers wel erg veel vonden - splitsen we de kring op in twee groepen. We komen maandelijks bij elkaar bij een van de kringleden thuis.

Lees meer

De Regenboog

rainbow04Een regenboog is een mooi teken van hoop door God gegeven. Een regenboog heeft vele kleuren...... mensen met vele verschillende gaven en talenten. Symbool voor onze Bijbelstudiekring.

Eens in de drie/vier weken komen we bij elkaar op dinsdagavond bij een van de kringleden thuis. De avond beginnen we met koffiedrinken zodat er ook gelegenheid is voor ontmoeting met elkaar. Het vervolg van de avond bestaat uit zingen, Bijbelstudie (voorbereid door een van de kringleden), gebed en voorbede. Na afloop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Heb je belangstelling voor onze kring? Je bent van harte welkom!

Contactpersonen: Sjany van de Kamp en Lida van den Berg

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Leeskring theologie 2021/2022

onderzoek alle dingen boek"Onderzoek alle dingen"

Dit seizoen buigen we ons in de leeskring theologie over het boek ‘Onderzoek alle dingen. Bijbelstudies over geloof en wetenschap’ van prof. G. van den Brink. In tien hoofdstukken worden concrete Bijbelteksten in verband gebracht met de hedendaagse wetenschap.

Bezoek voor verdere informatie over dit boek de website van de plaatselijke boekhandel.

Het voornemen is om in het komende seizoen de eerste vijf hoofdstukken te behandelen en het vervolg in het seizoen 2022/2023. Voor het komende seizoen zijn de volgende avonden vastgelegd:

  • 27 oktober 2021
  • 24 november 2021
  • 26 januari 2022
  • 23 februari 2022
  • 30 maart 2022

Aanvang 20.00 uur in de Bethelkerk. Dit alles uiteraard D.V. Voor vragen kunt u contact opnemen met Piet Slootweg; emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..