Skip to main content

Bethelkerkgemeente Ede

Gemeente Groei Groep

bijbelstudieIn de Bethelkerk zijn we begin 2019 met een GemeenteGroeiGroep gestart. Een GemeenteGroeiGroep is een Bijbelkring waarin groei centraal staat. Groeien in geloof, verbondenheid en gastvrijheid.

We komen eens in de twee weken bij elkaar op een avond. Met elkaar meeleven in goede en minder goede tijden vinden we heel belangrijk. We lezen samen uit de Bijbel en gebruiken verschillende werkvormen bij het bespreken van de Bijbelgedeeltes. We luisteren naar wat God ons door de Heilige Geest te zeggen heeft. Ook zingen en bidden we samen. Ieder seizoen willen we ons samen inzetten voor een ander, om zo ons geloof ook praktisch te maken.

Heb je interesse of wil je je opgeven? Bel of mail Bas den Boer: 06-41316238, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie over GemeenteGroeiGroepen kun je vinden op www.ewv.nl/wat-doen-we/gemeentegroeigroepen

Graag tot ziens!

Verdiepingskringen

bible with coffee

 

Sinds een aantal jaren draaien er in de Bethelkerk verdiepingskringen. Wij komen eens in de vier weken bij elkaar en bestuderen samen een Bijbelboek. We proberen met elkaar te ontdekken wat er staat, wat dit betekende in de context van toen en ook hoe we dit kunnen toepassen in onze eigen tijd en ons eigen leven. Daarnaast bidden en zingen we met elkaar. We zijn ook gewend het seizoen af te sluiten met een gezamenlijke picknick (alle verdiepingskringen). Afgelopen jaar waren er vier verdiepingskringen en hebben we de eerste brief aan de Korintiërs
behandeld. We zijn gewend om ieder jaar de samenstelling van de kringen te veranderen. Dat maakt dat je alle kringleden goed leert kennen en ook dat het voor nieuwkomers gemakkelijk is om aan te sluiten bij een kring.
Ben je nieuw in onze gemeente? Dan is een verdiepingskring een heel mooie gelegenheid om een aantal mensen uit de Bethelkerk goed te leren kennen. Maar ook als je niet nieuw bent en belangstelling hebt in het volgen van een kring: van harte welkom!

Voor meer informatie: neem contact op met Petra Koppelaar (06-19231810; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Het is fijn als je bijtijds laat weten dat je meedoet, dan kunnen we in het nieuwe seizoen snel van start gaan. Op dit moment is nog niet bekend welk Bijbelboek we gaan behandelen. Dus doe gerust een suggestie!

Bethelkring

goudkoortsDe Bethelkringen komen ook dit seizoen weer samen.

Er is een middagkring van 15:00 – 16:15 uur en een avondkring van 20:30 – 21:45 uur; in de praktijk bezoeken overwegend oudere gemeenteleden de middagkring en varieert de leeftijd van de bezoekers van de avondkring.

data voor 2021:

  • 27 oktober
  • 24 november
  • 15 december

We bespreken het boekje van dr. H. van de Belt "Goudkoorts", Bijbelstudies uit de brief aan de Romeinen (1). Het zijn 8 Bijbelstudies, met zeer aansprekende gespreksvragen. Het is de bedoeling dat deelnemers dit boekje zelf aanschaffen, het is te verkrijgen bij de christelijke boekhandel.

Vertrouwde en nieuwe gezichten zijn van harte welkom op beide tijdstippen. De bijeenkomsten worden geleid door de oud-wijkpredikant ds. De Groot.

Bijbelkring Ede-Zuid

Aan onze maandelijkse Bijbelkringavonden namen het vorige seizoen circa 22 mannen/vrouwen deel in de leeftijd van ca 30 tot 65 jaar. De kringleden komen zowel uit de Bethelkerk als uit de Kleopasgemeente. Enkele kringleden behoren tot andere gemeenten. Hoewel de samenstelling van de kring is gewijzigd, bestaat deze kring al meer dan 20 jaar en werd deze ooit opgericht door broeders Van de Berg en Van de Weerd.

Omdat we als Bijbelkring in kennis en in aantal wilden groeien - en we 22 deelnemers wel erg veel vonden - splitsen we de kring op in twee groepen. We komen maandelijks bij elkaar bij een van de kringleden thuis.

Lees verder

brood & Brood

bw_brood_gesneden

Ben je op zoek naar diepgang in het geloof of zoek je gezellig contact met medegelovigen? Dan is kring brood & Brood wat voor jou. brood & Brood is een Bijbelkring waarbij de Bijbel centraal staat en waar in een vertrouwde omgeving met elkaar in gesprek wordt gegaan.

Lees verder

De Regenboog

rainbow04Een regenboog is een mooi teken van hoop door God gegeven. Een regenboog heeft vele kleuren...... mensen met vele verschillende gaven en talenten. Symbool voor onze Bijbelstudiekring.

Eens in de drie/vier weken komen we bij elkaar op dinsdagavond bij een van de kringleden thuis. De avond beginnen we met koffiedrinken zodat er ook gelegenheid is voor ontmoeting met elkaar. Het vervolg van de avond bestaat uit zingen, Bijbelstudie (voorbereid door een van de kringleden), gebed en voorbede. Na afloop is er nog gelegenheid voor een hapje en een drankje.

Heb je belangstelling voor onze kring? Je bent van harte welkom!

Contactpersonen: Sjany van de Kamp en Lida van den Berg

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gebedskring

biddende handenOp woensdag in de oneven weken komen we bij elkaar om voor onze gemeente te danken en te bidden.

We lezen een stukje uit de bijbel, praten er kort over door en inventariseren vervolgens de gebedspunten. Daarna bidden en danken we voor deze punten. Dat gebeurt stil en hardop.
We sluiten af door met elkaar hardop het ‘Onze Vader’ te bidden.

Van harte welkom!

Locatie: Bethelkerk
Tijd: 19.45 – 20.30 uur
Contactpersoon: Ellen Laanstra

email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Theologie Leeskring 2023/2024

Oproep tot omkeerHet komende seizoen bespreekt de leeskring theologie het boek ‘Oproep tot omkeer’, geschreven door dr. Wim Dekker. Gepland hiervoor zijn respectievelijk:

  • 27 september 2023
  • 25 oktober 2023
  • 29 november 2023
  • 31 januari 2024
  • 28 februari 2024
  • 27 maart 2024
  • 24 april 2024

Op de laatste avond is de auteur in ons midden om met ons over zijn boek van gedachten te wisselen.

Aanvang 19.30 uur in de Bethelkerk. Dit alles uiteraard D.V. Er is nog beperkt ruimte voor enkele nieuwe deelnemers. Voor informatie en evt. aanmelding kunt u contact opnemen met Piet Slootweg; emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Zie voor verdere toelichting op het boek de website van de plaatselijke boekhandel die het boek graag zal leveren. https://www.fritshardeman.nl/9789043538404/dekker-wim/oproep-tot-omkeer/ In dit boek onderzoekt Wim Dekker de Bijbelse wortels van het begrip bekering alsmede de impact die het spreken over bekering gehad heeft in de gereformeerde traditie. Hij vergelijkt bekering met
het hedendaagse spreken over bestaansverheldering, het komen tot je diepste zelf. Schrijvers als Anselm Grün en David Brooks passeren de revue. Het boek eindigt met een krachtig pleidooi tot herwaardering van de Bijbelse oproep tot omkeer, persoonlijk en maatschappelijk.

 

Vrouwenkring Ede-Zuid

Deze kring, bestemd voor alle vrouwen van Ede-Zuid, komt eenmaal per twee weken bij elkaar, op de woensdagavond, in een zaal van de Bethelkerk. We beginnen de avond, om 19.30 uur, met zingen, bidden, schriftlezing en een meditatie over dat Bijbelgedeelte. In de pauze is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en met elkaar mee te leven.

Lees verder