sionkerk logoSIONkerkgemeente

Kerkbodeberichten 14 september

Openingsavond catechisatie 17 september

Alle catechisanten, ouders en belangstellenden nodigen we van harte uit voor de gezamenlijke openingsavond op maandag 17 september. Op deze avond zullen medewerkers van Raise Up komen spreken over het thema: jongeren en seksualiteit. De avond start om 19:15 in de Sionkerk en duurt tot 20:30. Vooraf staat de koffie klaar.

De catechisaties starten op maandag 24 september en worden gegeven door dhr. Meerkerk uit Ede. De catechisaties duren 45 minuten per groep. De eerste groep (12-14 jaar) start om 18:30 uur, de tweede groep (15-16 jaar) start om 19:30 uur en de laatste groep (17+) start om 20:30.

Als u of jij dit jaar ook belijdenis van uw geloof af wilt leggen in de gemeente, dan horen wij dat graag. Aanmelden of een gesprek aanvragen, kan bij br. Ros (06-29513812, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Burendag en gemeente BBQ zaterdag 22 september

Op 22 september is het nationale burendag. Ook bij en rondom de Sionkerk. Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen. Om half vijf wordt op het kerkplein een BBQ georganiseerd voor zowel de gemeente als mensen uit de buurt. Vanaf half augustus kunt u (als gemeentelid) zich hiervoor aanmelden in de Sionkerk.

Afscheid fam. de Jong 29 en 30 september

Op zaterdag 29 september is er gelegenheid om als gemeente afscheid te nemen van familie die Jong. Van 14:00 tot 15:00 uur is er koffiedrinken in het wijkcentrum van de Sionkerk, waarna er na 15:00 uur een officieel programma zal beginnen. Iedereen is van harte welkom.

Op zondag 30 september is er om 14:30 uur de afscheidsdienst in de Sionkerk. In deze dienst zal ds. de Jong officieel afscheid nemen van de gemeente.  We hopen u ook daar te ontmoeten. Gemeenteleden worden gevraagd om zoveel als mogelijk is te voet of per fiets naar de kerk te komen om zo voldoende parkeerruimte te hebben voor alle genodigden op het kerkplein.

Beheerder gezocht

Over een aantal maanden zullen we afscheid nemen van onze koster en beheerder, familie Moree. Het College van Kerkrentmeesters is daarom op zoek naar een beheerder voor de Sionkerkgemeente. De beheerder is verantwoordelijk voor de activiteiten in en rondom de Sionkerk, het onderhoud en schoonmaken van het kerkgebouw, en zorgt voor de planning van deze activiteiten. In de praktijk betekent dit een centrale rol als aanspreekpunt van onze gemeente. Als u interesse heeft in deze functie, dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met dhr. Gert de Boer.

Voor uw agenda . . .

• Op 17 oktober is er een wijkavond waarop we samen nadenken over de profielschets van de te beroepen predikant, en het vervolg. Noteer deze data in uw agenda!
  • Preekbesprekingen: De preekbespreking voor het komend seizoen zijn gepland op 7-okt (12-15 jaar), 2-dec (16+), 20 jan (12-15 jaar), 3-feb (16+ en jong en oud), 17-mrt (12-15 jaar) en 24-mrt (16+). De preekbesprekingen zijn ofwel in de Sionkerk of in Rehoboth.
  • Bijbelkamp: van 30 mei tot 1 juni wordt de zevende Bijbelkamp georganiseerd in Zevenaar. Op dit moment wordt het thema verder uitgewerkt. Meer informatie volgt t.z.t. in de kerkbode.
  • Bijbelkring Sionkerk: dit jaar zal onze oud-predikant van Trigt de Bijbelkring in de Sionkerk geven. De Bijbelkring is op dinsdag 2 oktober, 30 oktober, 20 november en 11 december. De data voor 2019 volgen nog.
  • Op D.V. 27 oktober organiseert de stichting Als kanker je raakt de landelijke dag ‘Geraakt door Verlies’. Deze dag is voor iedereen die een familielid, vriend(in), collega, naaste heeft verloren en staat in het teken van ontmoeting, herkenning en (geloofs)bemoediging. Gastspreker is ds. Pieter Both, schrijver van ‘Dag zeggen, dolen in rouw’. Ds. Arie van der Veer, medeoprichter van deze stichting, houdt een korte overdenking. Meer info: www.alskankerjeraakt.nl.

VakantieBijbelFeest 2018

In de laatste week van augustus heeft het VBF plaatsgevonden. Het was een mooie en fijne week, waarin we veel hebben kunnen leren over wie Jezus is en wat Hij voor ons wil doen. Ook was het een tijd van ontmoeting en ontspanning. Voor een terugblik, kijk eens hier.

Kinderoppas

Voor de oppas tijdens de kerkdiensten zijn we nog altijd op zoek naar nieuwe oppassers. Ben je 12 jaar of ouder en wil je graag meehelpen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Naar de kerk? Beter op de fiets!

De werkgroep Duurzaamheid Hervormd Ede roept alle kerkgangers op om op de fiets naar de kerk te komen. Goed voor het milieu, goed voor de buurt en uw gezondheid. Meer informatie vindt u hier.