oudekerkgemeente

Kerkbodeberichten

Kerkbode 2 april 2021
Voor alle genoemde data geldt Deo volente (Jakobus 4 vers 15)

 

Zingen - 5 minuten - voor de dienst

Zondag 4 april 2021

Morgendienst: Paaslied

Avonddienst: Psalm 39: 5 

Maandag 5 april 2021

Morgendienst: Psalm 40: 4 

Zondag 11 april 2021

Morgendienst: 38: 22 

Avonddienst: 41: 1 en 7 

 

Kinderoppas

Zondag 4 april 2021

Baby’s / Peuters

Jochien Kersten en Daniël Hekking 

Opstapklas 3+

Rianne van Silfhout en Annelien Slemmer 

Maandag 5 april 2021

Baby’s / Peuters

Jos Hazeleger en Rianna de Haas 

Zondag 11 april 2021 

Baby’s / Peuters

Dicky Janssen en Bernice Teunissen 

Opstapklas 3+

Henriëtte Hol en Anne-Lynn van Leeuwen 

 

Bij de diensten

4 april

In de morgendienst openen we het Paasevangelie in Markus 16.

In de avonddienst gaat ds. L. de Wit voor ons voor. 

5 april

Er is een Woorddienst in de Oude kerk waarin ds. L. Schaafsma uit Nunspeet voor zal gaan. 

Er is een Paaszangdienst in de Sionkerk. Thema is: Pasen: klacht of jubel!? We lezen 1 Korinthe 15 en de tekst is 1 Korinthe 15: 19-20.

11 april

In de morgendienst gaat ds. C. Budding uit Goudswaard voor ons voor. 

In de avonddienst gaat ds. L. de Wit voor ons voor. 

 

Belijdenis van het geloof

In de morgendienst van 18 april a.s. en in de avonddienst van 25 april a.s. zullen verschillende doopleden van de gemeente belijdenis van het geloof afleggen.

Zij komen niet in ons midden om zich te presenteren en te promoten. Zij komen in ons midden om met hun ja-woord te belijden dat ze Christus Jezus nodig kregen tot hun zaligheid. We zien er samen met hen naar uit en weten ons gesterkt door de woorden van Paulus: ‘Als u met uw mond de Heere Jezus belijdt en met uw hart gelooft dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult u zalig worden (Romeinen 10: 9).’ 

Catechese

Als mentoren en catecheten zijn we blij dat we ondanks de beperkte mogelijkheden toch weer iets mochten doorgeven uit de schat van het Woord. Niet dat het allemaal nu stopt. Calvijn schrijft in de Institutie dat we pas de leerschool van de kerk als moeder verlaten wanneer we dit leven verlaten (Boek 4.1.4). En dat vind ik treffend gezegd.

Maandag 22 maart hebben we dit winterseizoen afgesloten met enkele quizzen die door Marco en Jasper werden gepresenteerd. We hopen elkaar binnenkort nog een keer op een ontspannen wijze te ontmoeten onder het genot van een ijsje of een frietje. Houden jullie 17 mei (17:30 -19:00) vrij in de agenda? Graag komen we in een volgende kerkbode er nog op terug om te laten weten of het dan verantwoord is.

De mentoren

 

Openstelling Oude kerk 

Zaterdag 17 en 24 april hopen we de Oude kerk weer open te stellen van 11.00 tot 14.00 uur. U bent van harte welkom om een bezoekje te brengen en te genieten van het orgelspel. Mocht u mee willen werken met de openstelling, meldt u dan aan via het online rooster of bij Willem de Haas: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of bij Gerben van Riessen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Gebedskring 

“Mag ik voor u bidden?” 

Wat leeft er in uw hart, welke zorg draagt u met zich mee, waar bent u dankbaar voor? Het gebed gaat door ondanks dat we niet kunnen samenkomen in Rehoboth. 

Donderdag 15 april hopen de leden van de gebedskring thuis te bidden. 

Deelt u uw gebed- en/of dankpunten met ons? Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wij geloven dat bidden zorgt voor verbondenheid met God en met elkaar. Om die reden willen wij voor u bidden. Wij willen verbonden zijn met u. 

 

Kerkdienstgemist

Verschillende gemeenteleden vroegen of de diensten op kerkdienstgemist ook als audio te downloaden zijn. Dat is sinds kort mogelijk. 

 

Klusdag Kernhem 10 april

10 april a.s. wordt er in Kernhem weer een klusdag door KenHem Community georganiseerd.  Samen met wijkbewoners gaan we aan de slag om diverse klussen te doen voor mensen die dat goed kunnen gebruiken. Vanwege corona zal dat alleen buiten zijn. Ook gaat er een groep mensen aan de slag om afval te prikken en de wijk mooier en schoner te maken. Hoe meer mensen er mee doen, hoe meer mensen we kunnen helpen! Kent u iemand in Kernhem die hulp met bijvoorbeeld de tuin kan gebruiken, of wilt u zelf meedoen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als Oude Kerkgemeente zijn we bij de pioniersplek KenHem community betrokken, o.a. via een klankbordgroep. Het zou mooi zijn als er ook deze keer weer mensen uit onze gemeente meedoen!

 

Giftenverantwoording

Ontvangen via mevr. Remmelink € 10 (ouderenwerk), via oud. Lamper € 50 (kerk), via oud. Kuiper 1x € 100 biddagcollecten (€ 50 diaconie en € 50 kerkrentmeesters), via mevr. Maassen 1x € 50 (€ 25 wijkkas en € 25 CvK), via mevr. Braafhart € 20 (kerk), € 15 (diaconie) en € 15 (zendingswerkers), via ds. Molenaar 1x € 50 (orgelfonds), 1x € 20 en 1x € 50 (verjaardagsfonds), 1x € 20 en 1x € 43,20 (kerk) en via oud. Jansen 2x € 20 (kerk), 2x € 50 (kerk) en een gift voor het verjaardagsfonds. Via de bankrekening zijn giften ontvangen van 3x € 5 (wijkkas), € 7,50, € 7,50 (wijkkas), 2x € 10, 3x € 10 (collecten), € 25, € 30 en € 50. Hartelijk dank voor deze giften.

 

Beroepingswerk

De hervormde gemeente te Katwijk aan Zee, wijkgemeente Morgenster en de hervormde van Waddinxveen, wijkgemeente Oost, hebben het voornemen om een beroep uit te brengen op ds. J.M. Molenaar. Als er geen bezwaar is tegen de gevolgde procedure zullen beide beroepen ingaan op 6 april a.s. Op 27 april zal hij moeten beslissen voor deze beroepen. 

Opnieuw ervaren wij: Ede is niet van ons en wij zijn niet van Ede. Als predikant en gemeente zijn wij van de Heere. Gelukkig maar. Het is ons gebed dat we een keus zullen maken die tot bevordering van het Evangelie zal zijn. 

 

Tenslotte

We zien uit naar het Paasfeest. Ik las woorden die mij raakte. Graag sluit ik de berichten er mee af: “De Heer is waarlijk opgestaan!’ Onbegrijpelijk! Nochtans waarachtig! Indien het eens niet waarachtig was? Dan zou ons laatste geloofsartikel luiden: ik geloof in de almacht des doods. Maar nu, opeens en voorgoed belijden wij: ik geloof in de almacht van het leven! Amen.”

 

Een gezegend Paasfeest,

Ook van mijn vrouw,

 

J.M. Molenaar