oudekerkgemeente

Kerkbodeberichten

Kerkbode 22 januari 2021

 

Voor alle genoemde data geldt Deo volente (Jakobus 4 vers 15)

 

Zingen - 5 minuten - voor de dienst

Zondag 24 januari 2021

Morgendienst: Psalm 105: 5 

Avonddienst: Psalm 26: 8

Zondag 31 januari 2021 

Morgendienst: Psalm 33: 1 

Avonddienst: Psalm 27: 7

 

Kinderoppas

Zondag 24 januari 2021

Baby’s / Peuters

Esther Methorst en Sofieke Teunissen 

Opstapklas 3+

Rianne van Silfhout en Annelien Slemmer 

Zondag 31 januari 2021 

Baby’s / Peuters

Eline Verbakel en Marlies Post 

Opstapklas 3+

Henriette Hol en Anne-Lynn van Leeuwen 

 

Bij de diensten

24 januari

In de morgendienst lezen we verder in het Markusevangelie. Er zullen drie kinderen van de gemeente het teken en zegel van Gods genadeverbond ontvangen. We zien er met hen naar uit!

In de avonddienst gaat ds. J. de Koeijer uit Ermelo voor ons voor. 

31 januari

In de morgendienst gaat ds. M. Goudriaan uit Ede voor ons voor. Zoals bekend is hij als emerituspredikant aan onze gemeente verbonden. 

In de avonddienst zal er opnieuw een leerdienst worden gehouden. We openen de Schriften en lezen uit de belijdenis van onze kerk artikel 28 en 29 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis. Wat wordt er bedoeld met een ‘ware’ kerk? Hoe klonken de woorden afscheiden toen en hoe klinken ze in onze eeuw? Wat heeft dat ons allemaal te zeggen in de kerkelijke keuzes die we maken? We gaan het horen. 

 

Samenkomen op donderdagavond in de Oude Kerk

Aanmelding is vereist en is mogelijk door minimaal 24 uur van te voren een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te versturen. U kunt zich de komende weken alleen voor 19.30 uur aanmelden.

  

Catechese Online

Tot nader bericht zal de catechese op maandag online gepland moeten worden. Houdt de website goed in de gaten! Op de hoofdpagina onder ‘Catechese Online’ lees je de laatste informatie en vind je de manier om mee te doen.

Let op: de tijden zijn iets aangepast, maar we houden het wel wat korter om niet over onze ‘schermtijd’ heen te gaan.

 

Mentorcatechese 12-13 jr.

25 januari

Waarom is een verlangen naar de wederkomst van Jezus een gezond teken van het geloof? Noem twee dingen die dat verlangen in de weg staan, en noem ook twee dingen waardoor dat verlangen kan groeien.

1 februari

Lees Spreuken 17:17. Wat betekent die tekst voor jou? Zoek deze week eens iemand op die wel wat vriendschap kan gebruiken. Doen hè!

 

Gebedskring 

“Mag ik voor u bidden?” 

Wat leeft er in uw hart, welke zorg draagt u met zich mee, waar bent u dankbaar voor? Het gebed gaat door ondanks dat we niet kunnen samenkomen in Rehoboth. Aankomende donderdagavond hopen de leden van de gebedskring thuis te bidden. Deelt u uw gebed- en/of dankpunten met ons? Dit kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Wij geloven dat bidden zorgt voor verbondenheid met God en met elkaar. Om die reden willen wij voor u bidden. Wij willen verbonden zijn met u. 

 

https://hervormdede.nl/29ac21c8-e84e-4976-83dd-5e9bc2cb74d7" alt="pastedGraphic.png" />

Verhuizing
Sinds 21 december wonen wij met ons gezin niet meer op Distelberg 9 maar aan de Stationsweg 58, 6711 PT, Ede.

         Hartelijke groeten, Jeanine en Ernst Branderhorst

 

Giftenverantwoording

Ontvangen via oud. Kuiper € 10 (zending) en via ds. Molenaar € 12 (zendingswerkers). Via de bankrekening zijn giften ontvangen van 2x € 7,50, 3x € 10, € 50, € 50 (wijkkas) en € 100. Hartelijk dank voor deze giften. 

 

Tenslotte

  • Aanvankelijk zou aanstaande zondagmorgen de zogenaamde Gezin- kerk en schooldienst worden gehouden. Dat loopt uiteraard anders. Søren Kierkegaard heeft eens gezegd: 'Het beste bewijs dat er een God is, is eigenlijk de indruk die men ervan krijgt in zijn kindertijd.' Ons gebed voor de kinderen is er daarom juist in deze weken niet minder om.
  • We wensen ook vanuit de Oude kerkgemeente ds. L. de Wit beterschap en een voorspoedig herstel toe, na de val die hij maakte. 
  • De orgelrenovatie vordert. De schilderwerkzaamheden zijn afgerond. Het goud blinkt je tegemoet. Ik kreeg een boek te leen over het leven van ds. J. van der Poel, de vroegere predikant van de Oud Gereformeerde Gemeente aan de Schaapsweg. Ik meen dat in deze kringen de uitdrukking gebezigd wordt: ‘De kerken van goud, de dominees van hout. De kerken van hout, de dominees van goud.’ Tja… Daar sta je dan…. 
  • Afgelopen zondag hoorden we dat Paulus ons in ons kerkenwerk wijst op de dag van het oordeel. Hoe wij bouwen op het fundament Christus en of het van blijvende waarde is, zal die dag ons openbaren (1 Korinthe 3). Dat doet ons inspannen om in werkelijke liefde voor Christus ons kerkenwerk ook in deze dagen te verrichten. Dat mag tegelijk ontspannen, want het oordeel over onze inspanningen ligt in goede handen. Al schrijvend ben ik wel van het één naar het ander gesprongen. Ik realiseer het me nu. Kortom, we hopen en zien uit naar de dag dat het orgel speelt, de totale gemeente aanwezig is, en we zingen zullen met hart en mond tot eer van God. Miskotte heeft eens gezegd: ‘Wie niet looft, leeft niet.’ Laat onze huizen daarom juist vandaag vervuld zijn van de lof op God. 

 

Een beste groet,

Ook van mijn vrouw,

 

J.M. Molenaar