oudekerkgemeente

Kerkbodeberichten

Kinderoppas
Zondag 16 september 2018
Kleintjes 0-2 jaar: Marieke van Sorge, Gertine Baaijens, Lianne Post en Rianna de Haas
Peuters/kleuters 2-5 jaar: Gerdien van Broekhoven, Ellen Heino en Rosanne Melissen

Zondag 23 september 2018
Kleintjes 0-2 jaar: Anneke Lamper, Geretta Hooijer, Lenneke Melissen en Gerriette Methorst
Peuters/kleuters 2-5 jaar: Jochien Kersten, Peter van Kekem en Gerianne Brussen

Zingen – 5 minuten- voor de dienst
Zondag 16 september 2018 - Morgendienst: Psalm 32: 3  en 4 / Avonddienst: Psalm 53: 1 en 2
Zondag 23 september 2018 - Morgendienst: Psalm 62: 1  en 5 / Avonddienst: Psalm 60: 1 en 7

Bij de diensten
16 september. Zondagmorgen lezen we onder andere Deuteronomium 6. We openen in deze dienst het winterseizoen. Na de dienst ontmoeten we elkaar in gebouw Rehoboth en blikken we terug op de startdag. Jong en oud is welkom! In de avonddienst gaat ds. J.B. ten Hove uit Veenendaal voor ons voor.

23 september. In de morgendienst gaat ds. M. Messemaker uit Nijkerk voor ons voor. In de avonddienst gaat ds. J.B. Kamp uit Arnhem voor ons voor.

Mentorcatechese
17 september
Vanavond hebben we een gezamenlijke openingsavond met alle andere catechisanten! De avond begint om 19:15 uur in de Sionkerk. Vooraf staat de koffie klaar. Op deze avond zullen twee mensen van Raise Up aanwezig zijn die komen vertellen over het thema: jongeren en seksualiteit.

24 september
Bij elke les willen we vooraf via de kerkbode een thuisopdracht meegeven. Jullie weten dan meteen waar de les over gaat! De eerste opdracht komt pas bij les 2 (volgende kerkbode). Vanavond vormen we mentorgroepjes en geven we een introductieles. De ouders of verzorgers willen we dit seizoen weer vragen een kort berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen wanneer uw zoon of dochter een keer niet naar catechisatie kan komen! En wilt u uw kind stimuleren bij de thuisopdrachten? Dank daarvoor!
De mentoren

Catechisaties
De catechisaties beginnen weer. 17 september ontmoeten we elkaar in de Sionkerk. Wellicht ten overvloede, maar nogmaals geef ik de indeling en inhoud van de oudere groepen door.
Dit jaar zal de groep 15 jarigen bezig gaan met het bestuderen van de tien geboden.
Dit jaar zal de groep 16 - 17 jarigen het eerste deel van het jaar bezig gaan met het bestuderen van Bijbelboeken en Bijbelwoorden. Deze catecheselessen zullen worden gegeven door ds. J.M. Molenaar. Het tweede deel van het jaar zullen ze bezig gaan met het bestuderen van de tien geboden. Deze catecheselessen zullen worden gegeven door ouderling kerkelijk werker D. Jansen.
Dit jaar zal de groep 18 jarigen en ouder het eerste deel van het jaar bezig gaan met het bestuderen van de tien geboden. Deze catecheselessen zullen worden gegeven door ouderling kerkelijk werker D. Jansen. Het tweede deel van het jaar zullen ze bezig gaan met het bestuderen van Bijbelboeken en Bijbelwoorden. Deze catecheselessen zullen worden gegeven door ds. J.M. Molenaar.
Uiteraard zal er ook belijdeniscatechese worden gegeven. Jongeren en ouderen zijn welkom. Wanneer je dit jaar belijdenis van het geloof wilt afleggen, geef je op bij de wijkpredikant. Ook voor een eventueel gesprek staat hij open.
In de schoolvakanties, in de week van bid- en dankdag en rond Kerst wordt er geen catechese gegeven. Op 25 maart 2019 komen we voor de laatste keer samen om het seizoen af te sluiten. Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met de ouderling kerkelijk werker of wijkpredikant. We zien uit naar een leerzaam seizoen.

Gemeente Onderweg avond
Allereerst is er een correctie voor de onjuiste datum van de derde Gemeente Onderweg avond die op de uitgereikte flyer staat. Die datum moet zijn maandag 18 februari 2019. Helaas is er bij de uitwerking van de flyer iets mis gegaan. Noteert u de juiste datum op de flyer?
De eerste avond van dit seizoen zal zijn op D.V. woensdagavond 3 oktober. Prof. dr. M.J. Paul zal deze avond het thema behandelen: Waar komen wij vandaan? Ter inleiding schrijft hij: “Wat is de betekenis van de discussies over schepping en evolutie voor ons? Waarom legt de Bijbel de nadruk op de unieke positie van de mens? Is het nodig onze manier van lezen van de Bijbel aan te passen op grond van de hedendaagse wetenschappelijke opvattingen? Hoe gaan wij om met de spanningen tussen geloof en wetenschap, en hoe helpen wij de jongeren die hiermee in aanraking komen? Wat heeft ons zicht op het verleden te maken met onze toekomstverwachting?” We nodigen u uit voor de ontdekkingsreis rond dit bijzonder actuele thema, waar al veel over geschreven is in de pers.
Veel vragen over het thema zullen aan bod komen. Maar stel ook gerust uw/jouw vragen. Dr. Paul weet er wel raad mee. Het thema is echt gericht op zowel jongeren als ouderen. Neem de kans waar door te komen, we ontmoeten u graag op 3 oktober in Rehoboth. Om 19.30 uur is er inloop met koffie, de opening is om 20.00 uur. Hartelijk welkom.
De commissie

Vakantie Bijbel Feest - Welkom Thuis
We kijken terug op een goede voorbereidingsavond samen met u en jou als vrijwilligers. Maar als commissie zijn we nog op zoek naar mensen die ons willen helpen op het Vakantie Bijbel Feest.
Want op dit moment hebben we nog niet voldoende mensen om het VBF te kunnen houden daarom nogmaals deze oproep. De data voor het VBF zijn woensdagochtend 24 oktober, donderdagochtend 25 oktober en vrijdagmiddag 26 oktober. Opgeven kan via de opgavenlijsten achterin de kerk en via het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wilt u voor ons op een praktische manier helpen maar kunt u niet op bovenstaande data? Wilt u dan uw lege zuivelpakken (1 liter) bewaren en kartonnen dozen?
Hartelijke groet van de VBF-commissie

Kernhemkring ‘Daniël’
Het nieuwe seizoen ligt voor ons. Samen willen we nadenken over het Bijbelboek Exodus. We komen samen op D.V. donderdagavond 20 september bij Rijk van Leeuwen, Stakenberg 92. Inloop 19.45, start 20.00. Alle leden, nieuwe leden en zij die zich bij ons willen aansluiten van harte welkom! Informatie en aanmelden via Rijk van Leeuwen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Huisbijbelkring Berea
Op D.V. donderdagavond 20 september hoopt Bijbelkring Berea weer voor het eerst bijeen te komen.  De eerste avond staat Exodus 1 centraal. Dit zal worden ingeleid door de Bijbelkringleider Henk van Sorge. Een boek waarin het gaat over verdrukking en bevrijding van Israël door het water heen. Vooral ook een boek waarin de HEERE zich in Zijn Naam bekend maakt: verheven en toch nabij. Vol gerechtigheid en vol genade. Die zijn wegen en zijn daden bekend maakt. We hopen er meer van te mogen ontdekken en te bespreken wat het voor ons betekent in het leven van elke dag. Adres waar de avond wordt gehouden is bij Henk & Marieke - Prins Bernhardlaan 30a, Ede.
Wil je ook een keertje komen? We zijn een grote kring, maar je zult er geen spijt van krijgen. Bel maar naar Heleen Melissen, 06-55687498. Iedereen is welkom!

Giftenverantwoording
Ontvangen via oud. Stam € 100 (collecte Lombok), via mevrouw Jochemsen € 10 (ouderenwerk), via oud. Hekking sr. € 10 (wijkkas), via oud. Jansen 4x € 10, 3x € 20, 1x € 66 en 1x € 100 voor de kerk en een gift voor het verjaardagsfonds Op de bankrekening kwam een gift binnen van € 100 (collecte Lombok). Hartelijk dank voor deze giften.

Tenslotte
- We zien uit naar een leerzaam seizoen. Alle leidinggevenden wensen we wijsheid en vreugde in het werk dat ze mogen doen. Laten we als gemeente elkaar meenemen in de dienst aan de Heere. 'Laten wij er dan beducht voor zijn dat iemand van u ooit schijnt achter te blijven, terwijl de belofte om in Zijn rust binnen te gaan nog van kracht is (Hebreeën 4: 1).'
- Naar aanleiding van de thematiek van de preek van afgelopen zondagavond eindig ik de berichten met woorden van Maarten Luther: 'God heeft ons hart en ons gemoed verheugd door zijn lieve Zoon, voor ons te geven tot verlossing van zonden, dood en duivel. Al wie met ernst in dit evangelie gelooft, die moet met blijdschap ervan zingen en spreken, opdat ook anderen het zullen horen en erbij komen.'