oudekerkgemeente

Kerkbodeberichten

Voor alle genoemde data geldt Deo Volente (Jakobus 4 vers 15)

Kinderoppas
Zondag 9 december 2018
Kleintjes 0-2 jaar: Annemieke van de Goor, Geanne de Lange, Lisanne Slomp en Ruben de Vries
Peuters/kleuters 2-5 jaar: Bernette Hoogenraad, Jantine Jochemsen en Hanna de Vries

Zondag 16 december 2018
Kleintjes 0-2 jaar: Esther Methorst, Marinda Kroon, Mathias Drost en Annelien Slemmer
Peuters/kleuters 2-5 jaar: Marjanne Hagendijk, Dinanda van Appeldoorn en Naomi de Vries

Zingen – 5 minuten- voor de dienst
Zondag 9 december 2018 - Morgendienst: Psalm 51: 1 / Avonddienst: Psalm 74: 2 en 12
Zondag 16 december 2018 - Morgendienst: Psalm 81: 1 en 2 / Avonddienst: Psalm 75: 1 en 6

Bij de diensten
9 december. Op deze tweede adventszondag openen we opnieuw de Bijbel in Lukas 1. In de morgendienst zal het Heilig Avondmaal bediend worden. We lezen Lukas 1: 39-45. Maria ontvangt een teken bij het Woord van Gabriël. Verwonderd roept Elisabeth: 'En waaraan heb ik dit te danken dat de moeder van mijn Heere naar mij toekomt?' In de dankzeggingsdienst op het Heilig Avondmaal lezen we Lukas 1: 46-56.

16 december. Op deze derde adventszondag openen we de Bijbel opnieuw. Ik twijfel nog of we verder gaan lezen in Lukas 1. Laat u verrassen. Wellicht is deze dienst een doopdienst. Dit is nog niet helemaal zeker. In de avonddienst gaat ds. M. Messemaker uit Nijkerk voor ons voor.

We wensen elkaar gezegende diensten toe. Calvijn schrijft in zijn Institutie: 'En dit is zeker: als men geen achting meer heeft voor Gods Woord, schudt men alle eerbied voor Hem van zich af, want Zijn majesteit houdt onder ons alleen maar stand en Zijn dienst blijft slechts ongeschonden als wij ons houden aan wat Hij tot ons spreekt.' Woorden die ons stimuleren om het Woord te horen en ongeschonden te bewaren.

Mentorcatechese
10 december. Getuige zijn. Wie vind jij de meest vurige getuige van het geloof in jouw omgeving? Zou jij in zijn of haar spoor willen gaan? Waarom wel of waarom niet? Schrijf je antwoorden op en neem ze mee!

17 december. Deze week is er met het oog op het naderende kerstfeest geen catechisatie. Advent, Jezus komt! Toen en terstond.
De mentoren

Terugblik Gemeente Onderweg avond
In de overvolle zaal van Rehoboth hield proponent Scheer op 20 november zijn inleiding over “Gods leiding in je leven”. Op een boeiende wijze vertelde hij vanuit de Bijbel wat God hierover ons laat weten, daarbij ook heel praktisch, hoe deze leiding in je (geloofs)leven tot uiting komt. Enkele punten hierover: - Er is een God die van je weet, die je Herder wil zijn om je leven te leiden. Je leven is geen noodlot of toeval. Hij leidt door Zijn spreken in de Bijbel, Zijn Woord. God is als een schaduw, Hij is je altijd voor. Voetstap voor voetstap wil Hij je leiden door Zijn Heilige Geest.
- Je leven wordt ook geleid door omstandigheden op je levensweg, beproevingen waardoor je Zijn leiding niet meer ziet. Allerlei problemen en zorgen, denk aan zondag 10 van de HC, kunnen je overkomen. Weet dan dat God de eindregie in Zijn handen heeft.
- Heel bijzonder was het gesprek tijdens de ontmoeting na afloop. De tongen kwamen los, tot laat in de avond werd over het thema doorgesproken. Fijn wanneer u er bij bent geweest of hebt meegeluisterd.
Op de volgende Gemeente Onderweg avond hopen we een ontmoeting te hebben met minister Carola Schouten, deze avond is gepland op maandag 18 februari 2019.
De commissie

Wijkdiaconie
Ik ga naar de kerk en ik neem mee...
Ik ga naar de kerk en ik neem mee mijn bijbel.
Ik ga naar de kerk en ik neem mee mijn bijbel en collectebonnen..
Ik ga naar de kerk en ik neem mee mijn bijbel, collectebonnen en een rol fruitmentos.
Ik ga naar de kerk en ik neem mee mijn bijbel, collectebonnen, fruitmentos (als je een roze krijgt dan mag je er nog een pakken) en boodschappen. Boodschappen naar de kerk? Jazeker, we zijn in de maand november en december bezig met het verzamelen van boodschappen voor de voedselbank.  Iedere zondag zijn er ongeveer 700 personen in de kerk, Dan is het toch niet moeilijk om de kratten die klaar staan vol te krijgen?  God dienen tot Zijn eer en de naaste waarderen als jezelf, U schaamt zich toch niet om met boodschappen voor de kerk te komen? De diaconie

Timotheüskring
Op D.V. maandag 10 december komt de Timotheüskring weer bij elkaar. Iedereen is vanaf 19.45 uur van harte welkom bij Niek-Willem en Willeke Oskam, Tasmanstraat 13. Exodus 17 : 1- 16  zal behandeld worden aan de hand van het boekje ‘Verlost! Om God te dienen’ van ds. A. Bloemendal.

Bijbelkring Rehoboth
Op woensdagmorgen 12 december hopen we als bijbelkring weer samen te komen in Rehoboth. We behandelen dan Exodus 13: 21 tot 14: 31. Het gaat in dit Bijbelgedeelte over de uittocht uit Egypte. Bijbelstudie hoofdstuk 4 behandelt deze geschiedenis onder de titel “Hij maakt een pad!”. Nu hartelijk welkom in de grote zaal van Rehoboth. Vanaf kwart voor 10 is er koffie. De kringbijeenkomst is ook via kerkradio te volgen. Burggraaf

Gebedskring
Op donderdag 20 december komt de gebedskring voor de laatste keer in 2018 bij elkaar. Tijd: 19:15 - 20:00 uur. Komt gerust een keer kijken, van harte welkom!
Geanne de Lange

Alphacursus: Gehaktbal
Er kwamen wat vrienden eten. Ik maakte mijn befaamde gehaktballen voor bij de stamppot en genoot ervan mijn vrienden te zien smullen. Tot één van hen tussen twee happen door zei: ‘Hoe zit dat nou eigenlijk met die God van jou. Kun je daar niet wat meer over vertellen?’ U begrijpt, we hadden gespreksstof genoeg om avonden mee te vullen.

Wellicht krijgt u die vraag in uw omgeving ook weleens; ‘wie is die God van u’? Om samen na te denken over die vraag geven we dit jaar opnieuw de Alpha Cursus, een laagdrempelige plek voor mensen die meer willen weten van het christelijk geloof. Aanstaande zondag ontvangt u van ons een tegoedbon om weg te geven. Wilt u meer weten? Kom dan (samen) naar de informatieavond op 9 januari 2019. We beginnen om 19.00u in Rehoboth.

Meer vragen? Of opgeven voor de cursus? Neem dan contact op met Rinie van de Top (06-10335987 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) Voor Alpha 2019 kunt u zich ook nog opgeven voor het kook- of gebedsteam.
Alpha Team

Openstelling Oude kerk: Kerst met Rembrandt
Op 15 december a.s. is er weer een openstelling van de Oude kerk. Om 12.00 uur en 14.00 uur zal er een halfuur durende bijeenkomst zijn waarin Aart Heikamp ons meeneemt in de schilderkunst van Rembrandt, Leander van der Steen en enkele andere musici zullen kerstmuziek ten gehore brengen. We eindigen met een samenzang. Voor meer informatie zie: https://hervormdede.nl/oudekerk/4070-openstelling-oude-kerk-kerst-met-rembrandt. Iedereen is welkom! We vragen u anderen uit te nodigen die niet gewend zijn een kerk te bezoeken.

Giftenverantwoording
Ontvangen via oud. Oskam € 50 (kerk) en via oud. Stam € 25 (wijkkas). Via de bankrekening ontvangen € 3.000 (t.b.v. 3 uitzendingen door GZB via Oude Kerkgemeente) en € 50 (kerkenwerk Oude Kerk). Hartelijk dank voor deze giften.

Tenslotte
We zien uit naar gezegende ontmoetingen rond het Woord en het sacrament van het Heilig Avondmaal.