oudekerkgemeente

Kerkbodeberichten

Voor alle genoemde data geldt Deo volente (Jakobus 4 vers 15)

Zingen - 5 minuten - voor de dienst
Zondag 19 juli 2020
Morgendienst: Psalm 52: 5
Avonddienst: Psalm 119: 23

Zondag 26 juli 2020
Morgendienst: Psalm 119: 24
Avonddienst: Psalm 119: 25

Pastorale zorg in vakantietijd
In deze vakantietijd is de predikant en ouderling kerkelijk werker niet altijd bereikbaar. Uiteraard is er pastorale zorg beschikbaar.
Van 20 juli – 2 augustus is ouderling kerkelijk werker D. Jansen bereikbaar voor berichten van pastorale aard. Mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Telefoonnummer: 0318-613002.
Van 3 augustus - 17 augustus is ds. L. Kruijmer bereikbaar voor berichten van pastorale aard. Telefoonnummer: 0318-555558

Bij de diensten
19 juli. In de morgendienst zal de doop bediend worden aan een viertal kinderen van de gemeente. We lezen nog een keer uit 1 Koningen 8. In de avonddienst gaat ‘ons’ gemeentelid en plaatsgenoot ds. M. Goudriaan voor.

26 juli. In de morgendienst gaat ds. J. Belder uit Harskamp voor. In de avonddienst gaat ds. P. Vermeer uit Wezep voor.

Tekeningen bij prekenserie
Bij de prekenserie over Jozef hebben verschillende kinderen tekeningen gemaakt. Het resultaat zou gedeeld worden met de gemeente. U kunt het bekijken via YouTube.
Bedankt voor jullie inzet! Mooie creaties bij de Jozefgeschiedenis.

Bijbelkringen in het volgende seizoen
Uit het overleg met de bijbelkringcontactpersonen is gebleken dat door de coronamaatregelen de bijbelkringen het programma (Romeinenbrief 1 t/m 7 vanuit Goudkoorts deel 1) niet hebben kunnen afmaken. Sommige kringen zijn online doorgegaan, maar de meeste (huis)bijbelkringen zijn niet tot het eind gekomen van Romeinen 7. Er was dan ook steun voor de optie om in het komende seizoen met de Romeinenbrief door te gaan en Goudkoorts deel 2 als studiemateriaal te kiezen. Toch is uiteindelijk besloten om in het seizoen 2020/2021 voor ‘verhalender’ stof te kiezen. Hoe goed ook uitgelegd door prof. dr. H. van den Belt, de Romeinenbrief blijft moeilijk. Bovendien hebben we de traditie om het ene jaar een bijbelgedeelte uit het Nieuwe Testament te kiezen en het volgende uit het Oude Testament. Uiteindelijk is gezamenlijk gekozen voor het bijbelboek 1 Samuel aan de hand van een ander deel van de Artiosreeks, nl. van ds. W.J. Westland, Uw dienaar luistert. Het jaar daaropvolgend zou dan voor het tweede deel van de Romeinenbrief gekozen kunnen worden.

Hoe kunnen we met de 1 ½ meter samenleving als huisbijbelkringen verder? De meeste zien mogelijkheden om met inachtneming van deze norm thuis verder te gaan. Kringen waarvoor dat niet mogelijk is zijn verwezen naar Rehoboth, hoewel afstemming nodig is i.v.m. catechisaties en andere activiteiten. Het is dit jaar ook niet mogelijk om gezamenlijk te beginnen met een startbijeenkomst. Wel zal bezien worden of op de zgn. startzondag in september aandacht gegeven kan worden aan het bijbelkringwerk. Ook in de prediking zal 1 Samuel aan de orde komen. Het boekje van ds. W.J. Westland kan door de bijbelkringcontactpersonen vanaf 1 september voor hun kring afgehaald worden bij boekhandel Hardeman. Ondanks alle beperkingen hopen we op een goed en gezegend nieuw seizoen.
M. Burggraaf

Ga je mee met het mannen-wandelevent?
Wanneer? Vrijdagmiddag 4 & zaterdag 5 september 2020.
Waar? Oosterbeek, camping Oosterbeeks Rijnoever.
Kosten? € 25,- per persoon. Dit is inclusief overnachting op camping, eten en drinken.
Hoe aanmelden? Tot 20 augustus kun je je aanmelden. Stuur een mailtje met daarin je naam/ adresgegevens en tel.nr. naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het doel is om elkaar beter te leren kennen d.m.v. samen-zijn & bezinning én natuurlijk te genieten van de prachtige natuur die we wandelend gaan verkennen! Op de website van de Oude Kerkgemeente staat alle informatie.

Hartelijke groeten van de commissie, Joop Hagenbeek, Henk- Jan de Kat, Bram Krijgsman, Martijn Melissen, Wim van Rossum en Lennard Slemmer.

Gemeentedag 2020
De coronacrisis zette een streep door ons voornemen om de gemeentedag te organiseren. Nu de maatregelen iets worden versoepeld ontstaat ook de mogelijkheid om alsnog een samenzijn op touw te zetten. Ons plan is om parallel aan de startdag van het winterseizoen een barbecue te organiseren voor alle leden van de Oude Kerkgemeente die zich bevinden in de leeftijdscategorie van 20+. De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 19 september aanstaande van 17.30 tot 20.30 uur. Mogen we rekenen op uw komst? U kunt zich aanmelden door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van uw naam en het aantal personen. In verband met de voorbereidingen willen we u vragen dit zo snel mogelijk en uiterlijk voor 31 augustus te doen. Over de kosten hoeft u zich geen zorgen te maken. Tijdens de barbecue plaatsen we een collectebus waarin u kunt bijdragen naar eigen hoffelijkheid. Een eventueel tekort wordt aangezuiverd, het overschot wordt zinvol gewijd. We zien uit naar een gezellige avond!
Commissie gemeentedag 2020

Gemeentezang
Afgelopen week is de wijkkerkenraad weer bij elkaar geweest. Aan de hand van de gestelde richtlijnen hebben we gesproken over de gemeentezang. De gemeentezang blijkt in een kerkgebouw als de Oude kerk weer mogelijk te zijn. Daarom mag zondag ook in de kerk weer gezongen worden. Voor verdere achtergrond van dit besluit verwijzen we u naar https://www.protestantsekerk.nl/nieuws/samen-zingen-in-kerkdiensten-weer-mogelijk/.  

Avond nieuwe gemeenteleden
Op 31 augustus a.s. is er een avond voor hen die zich in de achterliggende tijd hebben aangesloten bij de wijkgemeente. U en jullie zijn hartelijk welkom. We zullen het één en ander delen over de wijkgemeente. Daarna is er voor de liefhebbers een rondleiding in de Oude kerk. Er is ruimschoots de gelegenheid om uw vragen te stellen. We beginnen om 19.45 uur. Als u deze avond wilt bezoeken, dient u zich op te geven bij de scriba van de wijkgemeente: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beleidsplan en 6-jaarlijkse stemming
Op 1 september a.s. zal het concept beleidsplan van de wijkgemeente aan u worden voorgelegd. Tevens zal op deze avond de zogenaamde 6 jaarlijkse stemming worden gehouden over de wijze van het verkiezen van ambtsdragers in de wijkgemeente. We komen samen in de Oude kerk. We beginnen om 19.45 uur. Als u deze gemeenteavond wilt bezoeken, dient u zich op te geven bij de scriba van de wijkgemeente: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bezoekwerk 80 jarigen en ouder
Afgelopen tijd heeft de wijkkerkenraad nog een keer gekeken naar het bezoek van hen die 80 jaar en ouder zijn in de wijkgemeente. U kunt jaarlijks bezoek van de wijkouderling OF de kerkelijke werker verwachten en in kroonjaren bezoek van de predikant. Het crisispastoraat stemmen de predikant en kerkelijk werker met elkaar af. Wanneer u vragen heeft over dit bericht, stel ze gerust aan uw kerkelijk werker of wijkpredikant.
Uw wijkkerkenraad

Giftenverantwoording
Ontvangen via ds. Molenaar € 20 (wijkkas) en € 12 (zendingswerkers). Via de bankrekening zijn giften ontvangen van € 2 en € 24 (collecten-offerblok), € 15 (wijkkas), € 50 (zending en jeugdwerk), € 50 (kerkenwerk Oude kerk), € 60 (verdeeld in € 20 pastoraat, € 20 kerkenwerk en € 20 GZB) en € 100. Hartelijk dank voor deze giften.

Beroepingswerk
Voor het beroep van de hervormde Morgenstergemeente te Zoetermeer en voor het beroep van de hervormde gemeente van Kamerik heb ik bedankt. Dank voor uw meeleven. Van een gemeentelid hoorde ik een markant verhaal. Jaren geleden kondigde een predikant die bedankt had voor een beroep, het als volgt af: ‘Gemeente, ik heb bedankt. Voor mijn vrienden blijf ik niet en voor mijn vijanden ga ik niet.’ Zondag heb ik in de voorbede het iets anders verwoord, dacht ik. En of het handig is dat een predikant vrienden in de gemeente heeft, die hij dienen mag…? Of het moet zijn: ‘Ik ben een vriend, ik ben een metgezel van alle die Uw Naam ootmoedig vrezen.’ Maargoed, vijanden hebben is nog vervelender. Genoeg hierover. Ik probeer mij in te zetten voor de hervormde gemeente te Ede. Na de vakantie - op 15 augustus - zal het beroep van hervormd Onstwedde ingaan.