Skip to main content

Jaarthema Leven in Gods nieuwe wereld (2023 - 2024)

 

In Mattheüs 4:23 lezen we dat Jezus overal in Galilea het goede nieuws vertelt over Gods nieuwe wereld. Wat het goede nieuws over Gods nieuwe wereld inhoudt, wordt uitgewerkt in de Bergrede (Mattheüs 5:1-8:1). Jezus leert de mensen waar het werkelijk om gaat. Doen wat God wil, gaat veel verder dan je houden aan een aantal wetten en regels. Wie luistert naar de wijsheid die Jezus biedt en bereid is te leven zoals God het wil, krijgt de belofte dat hij of zij hoort bij de nieuwe wereld. Jezus laat zien wat het betekent om nu al te leven op een manier die past bij Gods nieuwe werkelijkheid.

Het jaarthema ‘Leven in Gods nieuwe wereld’ wordt uitgewerkt tijdens 7 toerustingsdiensten. We starten op zondagochtend 10 september 2023. De afsluitende zangdienst vindt plaats op 7 juli 2024. Rond elke toerustingsdienst wordt een hand-out opgesteld met de kern van het Bijbelgedeelte en gespreksvragen voor de Bijbelkringen. Voor de kinderen volgt er per dienst een kijkwijzer. Tijdens de diensten zingen we een nieuw themalied.

Ter inspiratie volgen er in januari en juni 2024 gemeenteavonden. Op donderdag 4, 11, 18 en 25 april 2024 (ochtend of avond) volgt onder leiding van ds. Hoolwerf een SCOPUS-cursus over het Onze Vader. De terugkomavond vindt plaats op donderdag 16 mei. Het Onze Vader vormt het hart van de Bergrede. Kern van dit gebed is de afstemming tussen hemel en aarde: ‘Laat uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel’ (Mattheüs 6:10b). SCOPUS is een missionaire methode, die bijbels en pastoraal opgebouwd is vanuit algemeen herkenbare levensthema’s. Niet kennisoverdracht staat voorop, maar hulp bij geloven en leven.

Wij hopen op en bidden om een gezegend seizoen. Mocht u meer willen weten over het jaarthema of heeft u andere vragen, stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Namens de Commissie Vorming en Toerusting: Adriaan de Baat, Hendriët Borreman, Guido Wiemer, Marieke van der Hek, Mirja Doeze Jager en Marijn ten Brinke