Logo groot

De Ark - Nieuws

Leerhuis Israël Ede

Leerhuis Israël Ede

Op 23 november komt Lion Erwteman spreken bij Leerhuis Israël Ede, Lion en zijn vrouw Elze hebben tijdens het Loofhuttenfeest van 1991 de Joods messiaanse gemeente Beth Yeshua opgericht. Lion Erwteman is de zoon van twee Joodse ouders en werd geboren in Eindhoven in 1949. Lion en zijn vrouw Elze zijn afgestudeerd in de biologie. Na studies in Talmoed en Tora in Amerika hebben Lion en Elze Erwteman de gemeente opgericht in Amsterdam. Zij leiden de gemeente met diverse teams. De gemeente heeft openbare wekelijkse diensten, vieringen van alle Joodse feestdagen, Joods onderwijs, cursussen, jeugdwerk, onderwijs, sociaal-pastorale en diakonale zorg, etc.

U bent welkom in De Ark, Heyendaal 10, vanaf 19:30 welkom, aanvang 20:00. Toegang gratis, een vrijwillige bijdrage voor de onkosten is welkom. Vragen of info via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

SAMEN jaarthema 17-18

jaarthema 17 18

     Het jaarthema SAMEN is een prachtig uitgangspunt waarin de (onderlinge) groei van de gemeenschap van gelovigen centraal staat. Groei naar elkaar én naar God.
Horizontaal én verticaal dus.

Die gemeenschap is een bonte verzameling van gelovigen en zoekenden. Veelkleurig.

In het SAMEN zit het AMEN. We zeggen AMEN op het SAMEN optrekken, maar het geeft ook weer dat gebed een leidende/dragende rol speelt.

Voor meer informatie over het thema, handouts bij de kerkdiensten,  data enz. zie onder toerusting.