oudekerkgemeente

Diaconale jongerenreis

In augustus van dit jaar wil een tiental jongeren uit de wijkgemeenten Oude Kerk en Sionkerk een tiendaagse diaconale jongerenreis naar Budapest ondernemen. Via St. Hulp Oost Europa zijn we in contact gekomen met St. Oltalom. Zij zet zich in voor daklozen in Budapest en beheert een accommodatie die in de zomer minder intensief gebruikt wordt, en door ons dan als bivak gebruikt kan worden. We willen onze energie steken in het opknappen van de accommodatie en het bezoeken en ondersteunen van de daklozen die in deze stad op straat leven.

De reis en de hulp die we daar willen bieden moet uiteraard bekostigd worden. We hebben een aantal acties daarvoor in gedachten. We zien deze acties als een mooie gelegenheid om al samenwerkend naar dit project toe te groeien en tegelijkertijd de wijkgemeenten hier in Ede er ook mee te dienen. Gedurende de komende maanden laten we u er graag meer over horen. U kunt taarten bestellen, ontbijtjes voor Vader- en Moederdag inkopen, uw auto laten wassen, uw oude ijzer op laten halen, een fietstocht tegemoet zien en nog veel meer.

Eén van de acties betreft het contact zoeken met ondernemers in de wijkgemeenten Oude Kerk en Sionkerk. Behoort u tot deze doelgroep en spreekt onderstaand voorstel u aan, neem dan contact op met de jongeren via de informatie onderaan dit bericht.

De wervende actie die we onder de ondernemers in gedachten hebben is de volgende:

Twee- of driemaal organiseren we in de periode maart - juli een ontmoeting voor gemeenteleden op het bedrijventerrein van één van de ondernemers. Eén of meerdere ondernemers kunnen daar dan een korte (bedrijfs)presentatie houden om hun bedrijf, hun maatschappelijke betrokkenheid of hun bedrijfsfilosofie onder de aandacht te brengen. Buiten wordt een partytent opgezet waar een jongerenteam in recordtijd pannenkoeken aan het bakken is die thuis opgegeten kunnen worden. De hele wijkgemeente wordt uitgenodigd om de presentaties te bezoeken, elkaar te ontmoeten en pannenkoeken te kopen. Zo mogelijk kunnen de jongeren hun diensten uitbreiden met het aanbieden van koffie of bv. het wassen van auto’s. In plaats van de genoemde bedrijfspresentaties zouden we ook een keer een veiling kunnen houden waarbij gemeenteleden de te veilen goederen kunnen aanbieden.

We denken dat hierdoor:

• bedrijven hun onderlinge betrokkenheid en betrokkenheid op de maatschappij kunnen versterken
  • gemeenteleden elkaar kunnen ontmoeten in een tijd die daar om vraagt
  • jongeren hun kas kunnen spekken en zodoende de reis kunnen bekostigen

We zien er naar uit om er samen iets moois van te maken en vragen vrijmoedig uw gebed en medewerking voor deze plannen.

Giften en betalingen kunt u met vermelding van ‘Budapest’ overmaken naar IBAN NL50 RABO 0314 1458 77 t.n.v. D.J. Grootenboer.

Acties diaconale jongerenreis - bestel een taart

Op dit moment staan twee meiden in de startblokken om te gaan kokkerellen. Hun assortiment: appeltaart, brownies, kwarktaart-aardbei, monchoutaart-aardbei, monchoutaart-kers, cupcakes naturel, kruidcake en cake naturel. We hebben 3 ophaal- of bezorgmomenten: za 2 april, 7 mei en 4 juni.

Verras uw gezin, vrienden, iemand die het goed gebruiken kan, of uzelf met iets wat met liefde gemaakt wordt en tegelijk mag dienen als bijdrage voor onze diaconale jongerenreis. De prijzen staan op het bestelformulier en zullen u meevallen! Bestellingen kunnen hier doorgegeven worden tot de woensdag vooraf aan het ophaal- of bezorgmoment.

Verder vragen we uw oud ijzer op te sparen. Twee jongens uit de groep bereiden op het plein bij de Sionkerk een opslagplaats voor, helpen graag uw oud ijzer te recyclen en regelen eventueel een ophaalservice. Op zaterdag 2 april kunt u tussen 15:00 en 17:00 uur oude metalen (het liefst schoon) inleveren op het plein van de Sionkerk.

Reserveert u Hemelvaartsdag om een mooie fietstocht met andere gemeenteleden te maken? Meer informatie volgt nog!

Jongeren en jeugdouderlingen van de Oude Kerk en de Sionkerk