oudekerkgemeente

Kerkdiensten Oude Kerk vanaf 25 september tot 1 november

Geliefden in de Heere,

‘Ziet, hoe goed en hoe liefelijk het is dat broeders en zusters ook eensgezind samenzitten (Psalm 133).’

Daar keken we naar uit en hebben we voor gebeden.  Vanaf 25 september zijn er versoepelingen mogelijk. Voor kerken is de 1,5 meter maatregel vervallen en wordt het advies: zorg voor gepaste afstand.

Het is ons verlangen om als gehele gemeente toe te leven naar het moment dat we weer schouder aan schouder samenzitten in de Oude kerk. We beseffen dat we hiernaartoe zullen moeten groeien. Daarnaast willen we aandacht houden voor mensen met een kwetsbare gezondheid.

In de Oude kerk zijn er – als ook de klapstoelen staan opgesteld – bijna 800 zitplaatsen. De komende zes weken zullen we elke dienst vierhonderd kerkgangers uitnodigen. Dat betekent dat ieder aangemeld gemeentelid één keer per zondag een kerkdienst kan bezoeken en we 50% van de zitplaatsen benutten. U ontvangt hiervoor per mail een uitnodiging. Van u als kerkganger wordt gevraagd om bij het innemen van uw zitplaats gepaste afstand te houden tot anderen die in uw nabijheid zitten. Deze afstand is mogelijk, omdat het aantal zitplaatsen voor 50% zal worden benut. Ook is er vooralsnog de mogelijkheid om in Rehoboth plaats te nemen. In Rehoboth is er de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden.

We beseffen dat de meningen over deze versoepelingen niet allemaal hetzelfde zullen zijn. Mochten er dringende vragen zijn op dit moment, dan kunt u contact opnemen met de scriba: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0318 652130.

Jongeren in de kerkdiensten
Evenals de voorgaande weken zijn de jongeren van 12-15 jaar uitgenodigd om de morgendiensten te bezoeken. De jongeren van 16 jaar en ouder zijn uitgenodigd om de avonddiensten te bezoeken.

Rehoboth
Voorlopig is ook Rehoboth nog beschikbaar voor gemeenteleden die daar de kerkdienst willen meebeleven. Mocht dit veranderen, dan krijgen de gemeenteleden die zich hiervoor aangemeld hebben een bericht.

Aanmelden
Wanneer u de kerkdiensten wilt bezoeken, kunt u zich opgeven met onderstaand aanmeldingsformulier. Als u zich eerder al heeft aangemeld hoeft u dit niet opnieuw te doen.