oudekerkgemeente

Kerkdiensten na 1 juli

We zijn blij dat we per 1 juli D.V. weer met elkaar in de Oude Kerk samen kunnen komen. Helaas kunnen we niet met alle gemeenteleden tegelijk in een kerkdienst samenzijn. Daarom willen we nu al graag met u delen hoe één en ander zal toegaan.

Uitnodiging

U bent van harte welkom. In de morgendienst willen we vooral de jonge gezinnen gelegenheid geven om de kerkdienst te bezoeken en in de avonddiensten de ouderen en gezinnen met kinderen boven de 12 jaar. We volgen de richtlijnen van het RIVM en verwijzen u graag naar deze website bij uw afwegingen om al dan niet de kerkdiensten te bezoeken: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/risicogroepen.

Uiteraard geldt dat wanneer u last heeft van verkoudheid, keelpijn of andere symptomen die in verband worden gebracht met het coronavirus, u volgens de richtlijnen thuis moet blijven. U kunt hiervoor de aanwijzingen voor thuis- of gezinsquarantaine van het RIVM nagaan.

Voor de kerkdienst

Voordat u de kerkdienst bezoekt, adviseren we u het volgende:

• U wordt verzocht uiterlijk 15 minuten voor de aanvang van de kerkdienst aanwezig te zijn.
  • Bij gebruik van de fietsenstalling loopt u via het ene hek de fietsenstalling binnen en via het hek aan de kant van de parkeerplaats de fietsenstalling weer uit.
  • Bij de ingang(en) van de kerk kunt u uw handen ontsmetten en wordt u door iemand naar uw plaats begeleid.
  • U kunt geen gebruik maken van de kapstok en ook het toiletgebruik is niet mogelijk.

Er is tot 1 september D.V. geen kinderoppas in Rehoboth. We adviseren u om zelf oppas te regelen door iemand uit uw omgeving. Mocht u geen oppasadres kunnen vinden, dan kunt u contact opnemen met Geanne de Lange - van Hunnik of Geretta Hooijer - Hardeman.

Tijdens de kerkdienst

De kerkdienst vindt plaats volgens de liturgie die u gewend bent. De collecten zullen echter niet tijdens de dienst plaatsvinden maar bij het verlaten van de kerkdienst. Gemeentezang is vooralsnog helaas niet mogelijk. Zingen lijkt een belangrijke bron van besmetting te zijn. In afwachting van het onderzoek hiernaar door het ministerie van VWS hebben we er voor gekozen om in elke kerkdienst een beperkt aantal gemeenteleden en ambtsdragers de zang te laten verzorgen.

Na de kerkdienst

We verlaten het kerkgebouw niet tegelijk, maar de kosters zullen aangeven wanneer u het kerkgebouw mag verlaten.

Aanmeldingsformulier

Wanneer u vanaf 1 juli de kerkdiensten wilt bezoeken, kunt u zich opgeven met onderstaand aanmeldingsformulier. U hoort dan zo spoedig mogelijk tijdens welke kerkdienst(en) u verwacht wordt.

U begrijpt dat we dankbaar zijn dat we kunnen samenkomen. Tegelijk missen we eens te meer dat we niet wekelijks bij elkaar in de kerk kunnen zijn. Wij vragen uw gebed voor hen die leidinggeven aan ons land en bidden dat in deze crisistijd er verlangen zal komen en zal zijn naar het Woord van God.

Onze ogen zijn op de HEERE.