oudekerkgemeente

Catechisatie

Zich te bedriegen met te geloven aan de waarheid van de Christelijke godsdienst, daaraan is niet veel verloren; maar welk een ongeluk ware het niet, zich erin te bedriegen met hem voor onwaar te houden? (Blaise Pascal)

We komen opnieuw samen om onderwijs te ontvangen in de kernen van de Schrift en het belijden van de kerk. We vinden het belangrijk dat de jongeren van de gemeente onderwijs krijgen in de drie G's: geloof, gebod en gebed. We hopen en verwachten ook dit jaar de betrokkenheid van de ouders op de catechese van hun kinderen.

Ook dit seizoen zullen verschillende mentoren leiding geven aan de groepsbespreking tijdens de mentorcatechese. We zijn dankbaar dat verschillende gemeenteleden zich opnieuw beschikbaar hebben gesteld.

Dit jaar zal de groep 15 jarigen bezig gaan met het bestuderen van de tien geboden.

Dit jaar zal de groep 16 - 17 jarigen het eerste deel van het jaar bezig gaan met het bestuderen van Bijbelboeken en Bijbelwoorden. Deze catecheselessen zullen worden gegeven door ds. J.M. Molenaar. Het tweede deel van het jaar zullen ze bezig gaan met het bestuderen van de tien geboden. Deze catecheselessen zullen worden gegeven door ouderling kerkelijk werker D. Jansen.

Dit jaar zal de groep 18 jarigen en ouder het eerste deel van het jaar bezig gaan met het bestuderen van de tien geboden. Deze catecheselessen zullen worden gegeven doorouderling kerkelijk werker D. Jansen. Het tweede deel van het jaar zullen ze bezig gaan met het bestuderen van Bijbelboeken en Bijbelwoorden. Deze catecheselessen zullen worden gegeven door ds. J.M. Molenaar.

Uiteraard zal er ook belijdeniscatechese worden gegeven. Jongeren en ouderen zijn welkom. Wanneer je dit jaar belijdenis van het geloof wilt afleggen, geef je op bij de wijkpredikant. Ook voor een eventueel gesprek staat hij open.

We komen in het nieuwe seizoen ongeveer 20 keer met de catechisanten bij elkaar. Het seizoen wordt gezamenlijk geopend op 17 september 2018. Nadere informatie hierover volgt nog. In de schoolvakanties, in de week van bid- en dankdag en rond Kerst wordt er geen catechese gegeven. Op 25 maart 2019 komen we voor de laatste keer samen om het seizoen af te sluiten.

Mochten er nog vragen zijn, neem dan gerust contact op met de ouderling kerkelijk werker of wijkpredikant. We zien uit naar een leerzaam seizoen.

Dag Tijd Leeftijd Opmerkingen Leiding
Maandag   18.30 - 19.15 uur   12 - 14 jaar Mentorcatechese D. Jansen e.a.
Maandag 18.30 - 19.15 uur 15 jaar Het gebod J.M. Molenaar
Maandag 19.30 - 20.15 uur 16 - 17 jaar Het gebod / Bijbelboeken en Bijbelthema's J.M. Molenaar en D. Jansen
Maandag 19.30 - 20.30 uur 18 jaar en ouder Het gebod / Bijbelboeken en Bijbelthema's   D. Jansen en J.M. Molenaar
Maandag 20.30 - 21.30 uur Belijdeniscatechese   Houd vast Belijdenisdeel J.M. Molenaar