oudekerkgemeente

Geliefden in de Heere Jezus Christus,

We zoeken als kerkenraad naar middelen om het gemeenteleven ook nu gestalte te geven. We zijn dankbaar dat we zondags in verkondiging, gebed en zang toch met elkaar verbonden kunnen zijn. We weten ons ook nu gesterkt door de wetenschap dat Jezus Christus onze zwakheden op Zich genomen heeft en onze ziekten gedragen heeft (Mattheus 8: 17). Juist in deze lijdenstijd wijzen we elkaar op Hem. Laten we rust zoeken en vinden in Zijn verzoeningswerk.

Jezus, Uw verzoenend sterven
blijft het rustpunt van ons hart;
als wij alles, alles derven,
blijft Uw liefd' ons bij in smart.

Kerkdiensten zondag
Op last van de overheid zijn alle evenementen waar meer dan 30 personen samenkomen voorlopig afgelast. Ook kerkdiensten. De komende zondagen zullen we twee keer per zondag met een deel van de kerkenraad samenkomen in de Oude Kerk. Deze diensten zullen om 9.55 uur en 18.25 uur beginnen met de afkondigingen door de ouderling van dienst.

De diensten zijn via de website van de kerkomroep vaak NIET live te volgen. De diensten zijn WEL live te volgen via de website kerkdienstgemist.nl.

In elke kerkdienst zullen de voorbeden worden afgesloten met het uitspreken van het Onze Vader. Tijdens het uitspreken van het Onze Vader zullen de klokken luiden. Op deze manier willen we - vanuit de Oude Kerk - laten horen dat er voor deze wereld, voor ons land, voor Ede en voor de Kerk ook nu gebeden wordt.

Gebed en uitzending op woensdagmorgen
De kerkenraad geeft in de komende week de mogelijkheid aan de gemeenteleden en hen die in Ede woonachtig zijn om gebedspunten via de website aan te leveren. Deze gebedspunten zullen worden meegenomen in een bezinningsmoment op woensdagmorgen. Deze bezinningsmomenten zullen te volgen zijn via de kerkradio en internet en beginnen om 10.00 uur. Tijdens dit bezinningsmoment zal er een korte overdenking zijn. Er zullen gebeden worden gedaan. De muziek zal verzorgd worden door Leander van der Steen.

In de Sionkerk is elke woensdagavond een bezinningsmoment, die om 19.00 uur begint.

Bezinningsmomenten in de Stille Week
Zoals gepland was, zijn er in de Stille Week - 5-11 april - bezinningsmomenten in de Oude Kerk. Deze zullen plaatsvinden op dinsdag, woensdag en donderdag. Uiteraard zijn deze bezinningsmomenten alleen via de kerkradio en internet mee te beleven. We beginnen om 19.00 uur.

Catechese
De catechese vinden in de komende tijd geen doorgang. Wanneer er – zo de Heere wil en wij leven – weer een moment is om elkaar te ontmoeten, willen we proberen nog een keer bij elkaar te komen. In de Sionkerk heeft ds. L. de Wit een catechese les via internet uitgezonden. Je kunt deze uiteraard nog eens deze week meebeleven!

Zondagsschool
Dit seizoen zal er geen zondagsschool meer worden gehouden. Wanneer er – zo de Heere wil en wij leven – weer een mogelijkheid is, zal de afsluiting op een zondagmiddag plaatsvinden.

Bijbelkringen
De Bijbelkringen komen in de komende weken niet bij elkaar.

Pastoraat
We willen het pastoraat zoveel als mogelijk beperken. Ouderen, zieken en zwakkeren zullen we vooral telefonisch bijstaan. Dit vooral ter bescherming van het betreffende gemeentelid. Wanneer – in uiterste gevallen - een pastoraal bezoek gewenst kan men contact opnemen met de predikant of ouderling kerkelijk werker.

Bemoediging 75-plussers
De gemeenteleden van 75 plus en ouder kunnen een kaartje verwachten ter bemoediging. Hierop staat ook een telefoonnummer vermeld wanneer er hulpvragen zijn.

Wanneer er diaconale vragen zijn, kunt u contact opnemen via:
Jaap van der Sluijs, tel nr: 06-12502310

Nieuwsbrief
De kerkenraad zal een nieuwsbrief doen uitgaan met berichten van meer persoonlijke aard. Wanneer u/ jij deze nieuwsbrief wenst te ontvangen dient u een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wanneer u ouderen kent die geen toegang hebben tot internet wilt u dan aan hen deze nieuwsbrief doorgeven? Wanneer er behoefte is om deze nieuwsbrief per post te ontvangen, dan kunt u dit telefonisch doorgeven aan de scriba van onze wijkgemeente: 0318-652130.

Collecte
Doordat komende weken er sprake is van digitale kerkdiensten hebt u geen mogelijkheid om iets in de collectezak te doen.

Er zijn 3 mogelijkheden om toch bij te dragen:

1. U kunt uw bijdrage overmaken op de bankrekening van de Diaconie NL09 RABO 0373 7369 16 en van het College van Kerkrentmeesters NL03 RABO 0373 7185 94 onder vermelding van collecte kerkdienst.
  2. U kunt uw bijdrage overmaken via deze QR-codes. Hiermee gaat u naar de site van onze webwinkel en kunt zo geven aan de collectes.

QR-code voor collecte Diaconie:

QRcode1

QR-code voor collecte Kerkenwerk:

QRcode2

3. U kunt ook uw geld of collectebonnen voor deze diensten ook opsparen en het bij het eerst mogelijke kerkbezoek in de collectezak doen. De bedragen die bij de Diaconie worden ontvangen, zullen evenredig over de collectedoelen van de weken waarin gewone kerkdiensten niet mogelijk waren, worden verdeeld.

Onze ogen zijn op de Heere. We bidden voor hen die leiding geven aan ons land en werkzaam zijn in de ziekenhuizen. We bidden om Gods bewaring en weten ons verbonden in de gebeden.

Mede namens de wijkkerkenraad,

Een beste groet,

Ds.MolenaarJ.M. Molenaar (predikant Oude Kerkgemeente)

Tel. nr.: 0318 - 307748