Wat doen wij?

HIER VIND JE ALLES OVER DE ACTIVITEITEN IN EN RONDOM DE NIEUWE KERK

Kringen

In de Nieuwe Kerk vinden we het belangrijk om samen te zoeken naar verdieping in ons geloof. Als gemeenteleden komen we bij elkaar om samen na te denken over Bijbelse thema's en geloofsvragen.

Meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bijbelkring De Rank

Iedereen is welkom op deze Bijbelkring die elke maand op donderdagmiddag samenkomt. Omdat dit overdag is, behoren de meeste deelnemers aan de kring tot de senioren.

Contactpersoon: Wim Drost

Bijbelkring Nieuwe Kerk

Een kring voor gemeenteleden in de leeftijd van ongeveer 25 tot 55 jaar. Een keer per drie weken komen de deelnemers bij een van de leden thuis bij elkaar, afwisselend op maandag- en woensdagavond.

Contactpersoon: Jolanda Smits

Dinsdagavondkring

Op deze kring zitten mensen van alle leeftijden. Zij komen een keer per maand samen op dinsdagavond bij Wim en Nelly Drost thuis. 

Contactpersoon: Wim Drost

Vierkring

Ben je tussen de 35 en 50 jaar dan kun je je aansluiten bij de Vierkring. Een keer per drie weken komen de deelnemers aan deze kring op dinsdag- of woensdagavond bij elkaar bij een van hen thuis.

Contactpersoon: Riko Budding

Nieuwe Lidmatenkring

Heb je nog niet zo lang geleden belijdenis gedaan en zoek je een kring, dan ben je van harte welkom. De deelnemers, van verschillende leeftijden, komen twee keer per maand op woensdagavond bij elkaar bij een van de deelnemers thuis.

Contactpersoon: Wijnand van Roekel

The eighties

Op praktische wijze geloofsvragen en -ervaringen delen

Een kring voor iedereen die is geboren in de jaren ’80 van de vorige eeuw, elke tweede dinsdag van de maand bij een van de deelnemers thuis. Een kringavond start altijd met een gezamenlijke maaltijd.

Contactpersonen: Lisette Berkien en Karen van der Hek

Aan tafel met Jezus

Op de kring komen we in contact met elkaar, in verbinding met God en luisteren we naar wat Jezus ons te vertellen heeft. De frequentie is eens per twee weken maar niet in de schoolvakanties en de leeftijd van de deelnemers is 30+.

De kring is ontstaan vanuit Alpha 2016 maar kom er gerust bij.

Contactpersoon: Marjon Fortuijn

Alpha cursus

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven

Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten, waaronder een weekend, ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.
Ieder jaar organiseert de Nieuwe Kerk samen met de Bethelkerk, de Kleopasgemeente en de Beatrixkerk deze cursus van januari tot april.

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Je denkt samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen.

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Contactpersoon: Marjon Fortuijn

Lees meer over de Alpha-cursus 2020

Mannensoos

Een groepje senior mannen komt regelmatig bij elkaar voor een goed gesprek of gaat op pad voor een bezoek aan een museum of andere bezienswaardigheid. Ook steken zij af en toe de handen uit de mouwen en klussen voor iemand die hulp nodig heeft.

Contactpersoon: Jan Poortman

 

Voor kinderen

Voor kinderen

Voor de kinderen van de gemeente is er in de Nieuwe Kerk veel te doen, ook doordeweeks. Jonge schoolgaande kinderen zijn welkom op de Kinderclub, de oudere kinderen bij de Rankrakkers. 

Lees meer

Voor tieners

Voor tieners

Leuke activiteiten, maar ook serieuze gesprekken over het geloof: je vindt het bij onze jeugdclubs TC, TUC en UC. Wil je nadenken over de basics van het christelijk geloof, dan ben je welkom op de catechisatie.

Lees meer

Voor volwassenen

Voor volwassenen

Samen bidden, discussiëren over ingewikkelde thema’s, nadenken over je relatie of praten over doop en opvoeding. Kies een activiteit die bij jou past.

Lees meer

Kringen

Kringen

In de Nieuwe Kerk vinden we het belangrijk om samen te zoeken naar verdieping in ons geloof. Als gemeenteleden komen we bij elkaar om samen na te denken over Bijbelse thema's en geloofsvragen.

Lees meer