Wat doen wij?

HIER VIND JE ALLES OVER DE ACTIVITEITEN IN EN RONDOM DE NIEUWE KERK

Voor kinderen

Voor de kinderen van de gemeente is er in de Nieuwe Kerk veel te doen, ook doordeweeks. Jonge schoolgaande kinderen zijn welkom op de Kinderclub, de oudere kinderen bij de Rankrakkers.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kinderclub

Groep 4, 5 en 6 van de basisschool

Elke woensdag van 18.30 uur – 19.45 uur is er kinderclub in De Rank voor kinderen uit groep 4, 5 en 6 van de basisschool. De Kinderclub is een plek voor gezelligheid. Het groepsgevoel en het krijgen van een eigen plek is belangrijk.

Rankrakkers

Groep 7 en 8 van de basisschool

Zit je in groep 7 of 8 dan ben je elke donderdag van 18.45 uur – 20.00 uur welkom in de Rank.
Bij de Rankrakkers zijn ook gezelligheid en groepsgevoel belangrijk maar daar komt het opdoen van kennis bij, waarbij een koppeling is gemaakt met de club doordeweeks en de basiscatechese op zondag. Als de kinderen ouder worden komt de nadruk ook te liggen op keuzes maken die bepalend zijn voor je verdere leven: naar welke school ga je, hoe ga je om met je vrije tijd, welke grenzen trek je in relaties en bovenal: welke plek krijgt God in je leven?

Sint Maartenoptocht

Samen met de kinderen van de Beatrixkerk en de Sint Antoniusparochie vieren we kort voor 11 november Sint Maarten, het feest van het delen.

In de kerk wordt eerst het verhaal van Sint Maarten verteld en zingen we wat liedjes, waarna de lampionoptocht begint. Sint Maarten gaat met zijn paard voorop. We lopen door de buurt naar Zorgcentrum Het Maanderzand, waar we liedjes zingen voor de bewoners. We sluiten in de kerk af en verdelen daar al het lekkers dat we hebben opgehaald.

Herdertjesoptocht

In de aanloop naar Kerst organiseren we een herdertjestocht.

Beleef het kerstverhaal door een wandeling te maken langs enkele scenes uit het Kerstevangelie. Onderweg ontmoet je Jozef en Maria die de tocht naar Bethlehem maken en de herders met hun schapen. Na afloop is er voor iedereen wat lekkers te eten en te drinken.

Voor kinderen

Voor kinderen

Voor de kinderen van de gemeente is er in de Nieuwe Kerk veel te doen, ook doordeweeks. Jonge schoolgaande kinderen zijn welkom op de Kinderclub, de oudere kinderen bij de Rankrakkers. 

Lees meer

Voor tieners

Voor tieners

Leuke activiteiten, maar ook serieuze gesprekken over het geloof: je vindt het bij onze jeugdclubs TC, TUC en UC. Wil je nadenken over de basics van het christelijk geloof, dan ben je welkom op de catechisatie.

Lees meer

Voor volwassenen

Voor volwassenen

Samen bidden, discussiëren over ingewikkelde thema’s, nadenken over je relatie of praten over doop en opvoeding. Kies een activiteit die bij jou past.

Lees meer

Kringen

Kringen

In de Nieuwe Kerk vinden we het belangrijk om samen te zoeken naar verdieping in ons geloof. Als gemeenteleden komen we bij elkaar om samen na te denken over Bijbelse thema's en geloofsvragen.

Lees meer