Ouderenpastoraat

Ouderenbezoek
Het bezoekwerk aan ouderen, dat onder verantwoording van de centrale diaconie valt, is in onze wijk goed geregeld.
Ouderen die dat op prijs stellen krijgen, naast het pastorale bezoek door leden van het sectie-team (ouderling of pastorale medewerkers of psycho-pastorale medewerkers), bezoek van ouderenbezoekers. Die ouderenbezoekers onderhouden contact met de senioren in onze wijk (de 75-plussers). Daarbij neemt elke ouderenbezoeker de taak op zich om met een of meerdere senioren contact te onderhouden.
Dat kan op verschillende manieren: één keer per 1-2 maanden een bezoekje brengen, telefonisch contact onderhouden, de verjaardag bezoeken, gesprek voeren, Bijbelgedeelte lezen, samen bidden. Iedere ouderenbezoeker vult dat op zijn eigen manier in.

Dit ouderenbezoekwerk is een waardevolle manier gebleken om vorm te geven aan het onderlinge pastoraat, zodat ook deze ouderen, die soms niet meer naar de kerkdiensten kunnen komen omdat ze beperkt zijn in hun mobiliteit, nog kunnen meeleven als volwaardige gemeenteleden. Dit bezoekwerk moeten we dus koesteren.

Het ouderenbezoekwerk is opgedeeld in vijf clusters

1. Bethanië, Platteelhof en Oldenhofplantsoen
Pastoraal: Ds. Van Steeg en A. Oudenaarden, coördinatie: Gertie Modderkolk

2. De Klinkenberg, Nieuwe Klinkerbergweg 1
Pastoraal: Cock Kroon, coördinatie: Lien de Hek

3. Het Maanderzand, (Louise Henriëttelaan) plus aanleunwoningen, Reemsterzand en St. Barbara plus appartementen (Min. Aalbersepark)
Pastoraal: Rein Janssen en Jan Poortman, coördinatie: Helene Vos

4. Dennenheuvel (Magnolialaan en Prunuslaan), Sparrenhof (Stationsweg 92) en Belvedère (Dennenlaan 100)
Pastoraal: Rein Janssen en Jan Poortman, coördinatie: Annelies den Dunnen

5. Zelfstandig wonende ouderen (75-plus) die wel ingedeeld zijn bij een sectie, maar die toch ook graag in aanmerking willen komen voor ouderenbezoek kunnen via de sectieouderling hierom vragen bij een van de coördinatoren.

Coordinatoren ouderenbezoek
Annelies den Dunnen 0318-610491 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Helene Vos 0318-611662 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

N.B. Er bestaan voor sommige wooncomplexen nieuwbouwplannen die mogelijk op termijn moeten leiden tot herindeling van de clusters. Gestreefd moet worden naar vergelijkbare aantallen ouderen per cluster. Elk cluster heeft een coördinator voor de uitvoering van het bezoekwerk. Die coördinator is de centrale persoon voor het aanzoeken van mensen uit onze wijkgemeente die mee willen doen met dit werk en voor het onderhouden van contacten over het bezoekwerk. Zo vaak als nodig is onderhouden de coördinatoren contact met elkaar. De coördinator onderhoudt contacten met predikanten c.q. pastorale werkers, die verbonden zijn aan het cluster, als dat wenselijk is.