Helpt u ook mee?

voedselbank2Ook dit jaar kunnen we als Nieuwe Kerkgemeente weer meehelpen met het inzamelen van voedsel voor de Voedselbank.

Voedselbank Ede heeft als doel mensen te helpen, die onder het bestaansminimum leven. De hulp bestaat uit het wekelijks verstrekken van een zo gevarieerd mogelijk voedselpakket.
Daarbij wordt altijd doorverwezen naar hulpverlenende instanties om de deelnemers te helpen financieel weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

In de maanden mei en juni kunt u voedsel inleveren in de kerk. Dit moeten producten zijn met een ruime houdbaarheidsdatum. U kunt daarbij denken aan macaroni/rijst, groenten in blik/pot, broodbeleg in pot of pak, snoep, koek, enz.

De Voedselbank Ede is geheel afhankelijk van giften. Zonder steun van particulieren en het
bedrijfsleven kan de Voedselbank niet bestaan. Bij de Voedselbank werken geen betaalde krachten. Al het werk wordt door vrijwilligers gedaan. Maar dit betekent niet dat er geen kosten worden gemaakt. Voedselbank Ede heeft geld nodig voor huisvesting, stroom, brandstof, verzekeringen en de aankoop van materiaal zoals kratten. Is het voor u niet mogelijk om voedsel naar de kerk te brengen, dan kunt u de voedselbank ook steunen door eenmalig of periodiek een bedrag over te maken naar bankrekening: NL 54 ABNA 0432 366 806 ten name van Stichting Voedselbank Ede.