kleopaslogo

Leerhuis seizoen 2018-2019

Het Leerhuis van de Kleopasgemeente is een studiekring over onderwerpen op het snijvlak van geloof, cultuur en maatschappij. We stellen jaarlijks een programma samen met een aantal boeken. Die lezen we en bespreken op een kringavond (zes keer per jaar). Het is ook mogelijk een deel van het programma mee te maken als bijvoorbeeld één van de boeken je aanspreekt.

De komende maanden lezen we als Leerhuiskring met elkaar: Herman Paul; De slag om het hart; Over secularisatie van verlangen.
Is secularisatie hetzelfde als kerkverlating? In dit boek betoogt Herman Paul dat secularisatie vooral met verlangen te maken heeft. Secularisatie gaat niet allereerst over het hoofd of de handen, maar over het hart van een mens, de plaats waar onze verlangens geboren worden. Eerste avonden: 28 oktober en 2 december.

Voor januari 2019 staat een ander boek op het programma, dan (her)lezen we de prachtige klassieker De Tornado van B. Nijenhuis.

Er is altijd ruimte voor nieuwe kringleden en het is ook mogelijk om een deel van het seizoen met ons mee te doen.