kleopaslogo

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

We hebben een voorspraak bij de Vader. (Parakleet -- advocaat -- iemand die je er bij roept.) Jezus neemt het voor je op.

by Kleopasgemeente Ede

Pieter Jan van HalumWoensdagmiddag 28 maart jl. was er weer een seniorenmiddag in de grote zaal van de Bethelkerk. Velen waren gekomen. Er was een goede sfeer en ontmoeting!

Op deze middag in de Stille Week was het thema van de bezinning: “Mantelzorg vanaf het kruis geregeld”. Ds. J.E. de Groot hield een korte overdenking naar aanleiding van Johannes 19: vers 26 en 27. Uit deze verzen spreekt de bewogenheid van Jezus vanaf het kruis voor degenen die achterbleven. Maria en de discipel Johannes werden vanaf het kruis door Jezus aan elkaar verbonden. Via het kruis naar Huis! Na de mooie en aansprekende bezinning zongen we het indringende gezang 189 vers 1, 2, 3 en 4: “Mijn verlosser hangt aan ’t kruis”.

Hierna werd onze nieuwe kerkelijk werker Pieter-Jan van Halum aan ons voorgesteld. Hij vertelde kort over zijn leven en werk. Een aantal mensen heeft inmiddels al bezoek van hem gehad. In de komende tijd hoopt Pieter-Jan verder te gaan met het bezoeken van de senioren van tachtig jaar en ouder.

Hierna was het tijd voor de Bijbelquiz die werd geleid door Tinus Hoogendoorn. Het was een quiz met meerkeuzevragen. Er zaten heel originele vragen en antwoorden bij! In een aantal groepjes werden de vragen met elkaar besproken. Na afloop werden de antwoorden
doorgenomen en kregen we bij elke vraag het juiste antwoord met een toelichting. Dit was heel leerzaam! Het was leuk en gezellig om deze quiz met elkaar te doen.

ouderenmiddag 280318 3De middag werd afgesloten met een heerlijke broodmaaltijd. Dat samen eten verbindt, was te zien en te horen! De broodmaaltijd was uitstekend verzorgd door Co Gijsbertsen en zijn dochter Renske. Het was een gezellig samenzijn, afgewisseld met leuke momenten! Ds. De Groot zorgde voor de vrolijke noot! (ei, ei)!

De volgende en tevens laatste seniorenmiddag van dit seizoen is op woensdag 6 juni van 14.30 – 17.00 uur. Spreker is dan de heer W. Klippel van de Stichting “Draagt elkanders lasten”. De overdenking zal worden gehouden door onze kerkelijk werker Pieter-Jan van
Halum.