Logo groot
Uitbouw de Ark

Nieuwsbrief Uitbouw de Ark

Dag gemeenteleden,

Hier weer een kort bericht over de acties en stand van zaken rondom de uitbouwplannen. Wat bijzonder om te mogen zien dat onze thermometer al bijna voor de helft gevuld is! Hartelijk dank aan allen die op welke manier dan ook hebben bijgedragen. Heeft u uw toezegging al gedaan? Zo niet, stap even langs het standje, daar hebben we nog genoeg briefjes liggen.

Het grootste deel van de gemeente heeft zich nog niet ingeschreven voor de digitale nieuwsbrief. Het is een kleine moeite. U wordt via de nieuwsbrief uitgebreid op de hoogte gehouden van acties en u krijgt informatie over de vorderingen van de plannen en andere vraagstukken. Via deze link kunt u zich inschrijven voor de Uitbouw nieuwsbrief.

Lees meer

Uitbouw de Ark

Uitbouw

Dag gemeenteleden,

Afgelopen zondag 8 september heeft u een korte presentatie gehad over de uitbouwplannen. Vanaf nu zullen we als commissie elke zondagmorgen het infostandje in de hal bemannen om klaar te staan voor al uw vragen en suggesties. In dit bericht willen we u een samenvatting geven van de plannen.

Om op een prettige en verantwoorde manier vorm te blijven geven aan het kinder- en jeugdwerk in de Ark, is het noodzakelijk dat er extra ruimte komt, met name een permanente jongerenruimte.

Extra ruimte geeft extra kansen om Stad-op-een-berg te zijn: een plek in Ede-Veldhuizen waar (bijna) dagelijks wat te doen is, waar deuren open staan, waar jongeren en ouderen in en uitlopen en direct of indirect met het evangelie van Christus in aanraking komen.

15Er worden 2 delen aangebouwd: een klein deel naast de ingang, waar nu de plantenbak is. Dat levert de mogelijkheid om daar twee kleine zaaltjes te maken. Zo is het niet meer nodig om de Florisschool te huren voor Kinderark. Aan de kant van de fietsenstalling wordt een zaal van 9x9m aangebouwd. Dat wordt de jeugdruimte. Daarnaast komt een bergruimte.

Rekensom

De kosten voor de uitbouw zijn begroot op €250.000,-. Dat is een flink bedrag. We hopen de kosten voor een klein deel te drukken, door slim te combineren met het geplande onderhoud van de Ark. Ook is een fondsencommissie druk bezig externe fondsen te werven. Daarnaast zijn er diverse acties gaande om geld in te zamelen. Andere initiatieven zijn welkom!

De rest van het kalenderjaar 2019 willen we gebruiken, om een inschatting te kunnen gaan maken over de haalbaarheid van de uitbouw. Daarvoor zijn we gestart om u als gemeenteleden te vragen toezeggingen te doen voor uw bijdragen de komende jaren.

Een snelle rekensom: Als 250 leden/eenheden een toezegging doen, om de komende 5 jaar elke maand €15,- in te leggen, dan verzamelen we al een bedrag van €225.000,-! Deze vorm van periodieke gift is overigens geheel aftrekbaar bij de belasting.

Draagt u uw en onze kinderen en jongeren een warm hart toe? Vind u het ook belangrijk om kinderen en jongeren van binnen en buiten de Ark-gemeente, met het evangelie van Christus blijvend in aanraking te brengen? Mogen we dan op uw toezegging rekenen?

Nieuwsbrief inschrijven en archief

Via onderstaande links kunt u zich inschrijven om via een digitale nieuwsbrief in uw mailbox op de hoogte te blijven van de acties en de stand van zaken en het archief bekijken.

Inschrijven Uitbouw nieuwsbrief  Archief Uitbouw nieuwsbrief

Voor vragen spreekt u iemand aan op zondagmorgen in de hal, of mailt u naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Achtergrondinformatie