Logo groot
Mens met een missie

Mens met een missie

Sprekende portretten

Aan de hand van 7 personen uit de Bijbel laten we zien dat missionair-zijn verschillende stijlen heeft:

 1. Noach die als gehoorzaam getuige aan de weg timmert;
 2. Dorcas die als praktisch getuige duurzame kleding maakt
 3. Paulus die als intellectueel getuige in debat gaat;
 4. Rachab die als dienend getuige voor mensen opkomt;
 5. Levi die als gastvrij getuige mensen aan tafel nodigt;
 6. De Samaritaanse vrouw die als persoonlijk getuige haar verhaal vertelt;
 7. Nehemia die als strategisch getuige hoop geeft.

Het zijn allen ‘Sprekende portretten’ met als focus: Wat stralen ze uit? Hoe waren ze getuigen? Wat was hun missionaire houding? Hoe waren zij tot zegen voor de ander? Wij leren hiervan, want:

 • Het zijn voorbeeld- en identificatiefiguren;
 • Elk mens mag en heeft zijn eigen manier om getuige te zijn;
 • Er zijn vele manieren om getuigen te zijn;
 • Er zijn hobbels, tegenslagen, hindernissen en angsten te overwinnen;
 • Het hoort bij het wezen van gelovige zijn in deze wereld.

Toerustingsdiensten

Elke toerustingsdienst staat één sprekend portret centraal. We introduceren het thema op de startzondag en sluiten af met een zangdienst in juli 2023. We zingen een nieuw themalied en voor de kinderen is er een kijkwijzer. Rond elke dienst volgt een hand-out om persoonlijk of in kringverband na te denken over het thema aan de hand van gespreksvragen.

Gemeenteavonden

Ter inspiratie is er in januari 2023 een gemeenteavond, waarbij Henri en Hilly van Dijk hun missie en ervaringen met het wijkwerk in de Bloemenbuurt in Ede delen. Ook bespreken we dan de uitkomsten van een door gemeenteleden ingevulde missionaire stijlentest. In april volgt een gemeenteavond met een boeiende spreker van buiten die mensen binnen en buiten de Arkgemeente inspireert.

Scopuscursus

Op 5 donderdagen in april en mei 2023 (ochtend of avond) volgt onder leiding van ds. Davy Hoolwerf een Scopuscursus ‘Plek onder de zon’. Uit elk van de vier evangeliën is een persoon gekozen die als voorbeeld kan dienen voor ons leven. Hoe ziet onze plaats onder de zon eruit? Welke plek onder de zon geven wij een ander? Meer informatie over deze cursus volgt later.

Wij hopen en bidden om een gezegend seizoen. Mocht u meer willen weten over het jaarthema of heeft u andere vragen, stuur dan een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Commissie Vorming en Toerusting