Bethelkerkgemeente Ede

Leeskring theologie 2018/2019

Verbonden en vervreemdIn het komend seizoen wordt in de leeskring theologie het boek ‘Verbonden en vervreemd’ besproken. De auteur van dit boek is dr. W. Dekker, voormalig studiesecretaris van de IZB en in Ede geen onbekende.

Voor deze kring zijn de volgende avonden gereserveerd:

• 31 oktober 2018
  • 12 december 2018
  • 16 januari 2019
  • 20 februari 2019
  • 27 maart 2019

Steeds op woensdagavond, aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur. Op 27 maart ontvangen wij dr. Dekker om met hem over de inhoud van het boek in gesprek te gaan. Dit alles D.V.

Niet alleen leden van de Bethelkerkgemeente maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Voor verdere inlichtingen en eventuele aanmelding kunt u contact opnemen met Piet Slootweg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

DR. WIM DEKKER: VERBONDEN EN VERVREEMD - OVER DE GOD VAN PAULUS OP DE AREOPAGUS.

Hoe kunnen wij in onze seculiere, pluralistische cultuur over God spreken? En welke boodschap hebben we dan? Wat zijn de kernpunten van wat wij als christenen geloven. In zijn zoektocht naar antwoorden hierop laat Dekker zich leiden door één van de eerste zendelingen, Paulus. In zijn bekende rede op de Areopagus citeert deze apostel de heidense dichter Aratus. Dat lijkt even een brug te slaan naar zijn hoorders. Wanneer hij echter begint over Jezus en de opstanding, haken de meesten af. Waarom vertelt hij zo'n heftig, tegendraads verhaal? Wanneer wij de moed hebben het verhaal vandaag door te vertellen, zal het eerst nodig zijn dat we er zelf door geraakt worden en er een innerlijke affiniteit mee ontwikkelen. Op die wijze zet de auteur ons aan tot reflectie op ons eigen geloof voordat we dat met anderen delen.

Boekencentrum 2018, 192 pp, € 18,99.