Hervormde gemeente Ede

 • Oude kerk

  De Oude Kerkgemeente is de wijk in het centrum en het noordoosten van Ede.

 • Rehoboth

  Rehoboth, het Kerkelijk Zalencentrum voor heel de Hervormde gemeente, ligt in het centrum van Ede

 • Sionkerk

  De Sion Kerk gemeente is de wijk westelijk van het centrum van Ede.

 • HAK Winkel van Sinkel

   

   

   

   

  De Winkel van Sinkel - voor de smalle beurs!

  Bezoekadres: Veenderweg 118a, Ede

  Woensdag
  10.00 - 12.00
  13.30 - 17.00
  19.00 - 21.00

  Zaterdag
  10.00 - 12.00

  Winkel van Sinkel
 • Nieuwe kerk

  De Nieuwe Kerkgemeente is de wijk zuidelijk van het centrum en noordelijk van de spoorlijn van Ede.

 • Bethelkerk

  De Bethelkerk gemeente is de wijk zuidelijk van de spoorlijn en oostelijk van de Stadspoort.

 • De Ark

  Bij de Arkgemeente horen de wijken Veldhuizen en Klaphek.

 • Kleopasgemeente

  De Kleopasgemeente is de wijk in en rondom de Rietkampen.

 • Bethanië

  Woon-, Zorg- en Dienstencentrum Bethanië - preekplaats.

Vacature beheerder de Ark

Vacature beheerder Ark

De hervormde gemeente van Ede zoekt per direct voor de Ark een beheerder voor 9 uur per week.

Wij zoeken een gastvrije en dienstverlenende beheerder met hart voor jongeren en ouderen.

Lees meer

Voortgang beroepingswerk voor de Arkgemeente

Voortgang beroepingswerk

 

Ook via de website informeren we u over de voortgang en delen we graag twee profielschetsen met u. Eén profielschets van het karakter van de Ark gemeente en één die weergeeft waar de kerkenraad aan denkt bij een nieuwe predikant. Beide profielschetsen horen bij elkaar. 

Lees meer

Collecten vanaf 5 juli

Vanaf 5 juli hebben we weer meer mogelijkheden om als gemeente bij elkaar komen. 

Voor de kerkgangers die de kerkdienst niet kunnen bezoeken blijft de mogelijkheid bestaan om aan de collecten te geven.

Hoe u mee kunt doen aan de collecten ziet u hieronder:

U kunt uw bijdrage over maken op de bankrekening van de Diaconie NL09 RABO 0373 7369 16 onder vermelding van doel en/of datum of via iDeal (klik hier) en van het College van Kerkrentmeesters NL03 RABO 0373 7185 94 onder vermelding van 'collecte kerkdienst' of via iDeal (klik hier). 

QR code wijkkas

Het geven via GIVT is op dit moment nog niet mogelijk voor de reguliere collectdoelen. Er is wel een proef geweest met dit systeem, maar dat was alleen voor de uitbouw.

Uw bijdrage voor de wijkkas van de Ark kunt u overmaken naar NL31INGB0009356858 of deze QR-code gebruiken:

U kunt uw geld of collectebonnen voor deze diensten ook opsparen en het bij het eerst mogelijke kerkbezoek in de collectezak of wijkkas doen. De bedragen die bij de Diaconie worden ontvangen, zullen evenredig over de collectedoelen van de weken waarin gewone kerkdiensten niet mogelijk waren, worden verdeeld.

Inschrijven kerkdienst De Ark

Inschrijven voor kerkdienst (centrale tekst)

Inschrijven kan slechts voor één dienst tegelijk zodat iedereen een kans heeft om in te schrijven op de beperkte hoeveelheid plaatsen in de kerk. De dag nadat de dienst is geweest kan weer ingeschreven worden voor de volgende dienst. Het is mogelijk met meerdere personen uit één huishouden in te schrijven.

Een bevestiging van de inschrijving wordt gemaild naar het opgegeven email adres, waarin ook de aanwijzingen vermeld staan hoe te annuleren zodat een ander de plek kan innemen. Als een dienst onverhoopt vol is, kan er ingeschreven worden op de wachtlijst. Zodra iemand zijn inschrijving annuleert, krijgt iedereen op de wachtlijst een email met de kans alsnog in te schrijven. Daarbij geldt: wie het eerst inschrijft krijgt de zitplaats.

Gebedsteam

 

Werp al uw zorgen op Hem want Hij zorgt voor u; 1 Petrus 5 vers 7.

Maar wat als je nu te moe bent om te werpen? Wat als je geen energie meer hebt, of weinig geloof?

Normaal gesproken zijn we als gebedsteam iedere zondag na de ochtenddienst beschikbaar voor gebed. We bidden dan in tweetallen voor een derde persoon.

Ook nu staat er een gebedsteam voor jou klaar om samen met jou te bidden jouw gebed bij God te brengen. Je kunt een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met het telefoonnummer waarop je gebeld wilt worden. Een van onze teamleden neemt dan contact met je op.

Schroom niet om gebruik van ons te maken, we zijn er voor je!

Namens het gebedsteam van de Ark.

NIEUWSUPDATE 10 april

Beste gemeenteleden van de Ark,

dit keer een heel kort bericht hier. 

In het vervolg informeren we u via de nieuwsbrief van de Arkgemeente. 

Die is vrijdag 10 april voor de eerste keer verzonden. Hebt u deze niet onvtangen, maar wilt u dat wel?

Opgeven kan via: http://eepurl.com/gZpC3H

Nieuwsbrief

Diaconie over Corona

Hulp nodig, hulp aanbieden?

In De Ark willen we omzien naar elkaar nu velen te maken krijgen met het coronavirus. De gevolgen kunnen groot zijn, ook als je niet ziek wordt. Wat als je je kinderen thuis moet opvangen, door een kwetsbare gezondheid niet goed meer de deur uit durft of geen bezoek meer krijgt? Misschien ben je zelf in de gelegenheid om hulp te bieden. Dat kan vaak al op een heel eenvoudige manier. Bekijk de handige tips in dit artikel maar eens.
Wie hulp nodig heeft, of zich als vrijwilliger wil inzetten, kan terecht bij:

De Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van De Ark tel. 0318-613708.

Ook Hulp in Praktijk (HiP) brengt hulpbieders en -vragers bij elkaar.
Maar je kunt ook contact met ons opnemen! Zie gegevens hieronder.

ACTIE VOEDSELBANK

Door de Corona-crisis heeft de Voedselbank Ede een beperkt aanbod van voedsel. Dit komt onder meer doordat horeca heeft moeten sluiten en ze last hebben van hamsteraars in supermarkten en daarvan minder aanbod hebben. Hierbij aan ons allemaal het verzoek om voedsel af te geven op de inzamelpunten.
U kunt voedsel in deze periode centraal afgeven op het Kerkelijk Bureau aan de Driehoek 11a (beneden bij gebouw Rehoboth), om de Voedselbank in deze zorgelijke tijden bij te staan. U kunt het voedsel tijdens de openingsuren van het Kerkelijk Bureau in het voorportaal in kratten deponeren.

Er is vooral behoefte aan: 

conserven in pot of blik, pasta en pastasaus, houdbare melk en koffie.

Openingstijden Kerkelijk Bureau, Driehoek 11a.
Maandag :     8.00u - 12.30u
Dinsdag :       8.00u - 12.30u
Woensdag :    8.00u - 12.30u
Donderdag :   8.00u - 12.30u

Bart van Delen, diaken
Telefoon: (0318) 630892
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Welkom in De Ark!

Bent u/jij nieuw in De Ark? Wij heten je graag welkom!

Laat je naam, adres en telefoonnummer achter op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een bezoekje te plannen!

Welkom in De Ark!

Bent u/jij nieuw in De Ark? Wij heten je graag welkom!

Laat je naam, adres en telefoonnummer achter op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen om een bezoekje te plannen!

Soos "de Vuurtoren"

soos vuurtorenSoos "de Vuurtoren" is een soos voor mensen met een verstandelijke beperking. Vanaf 14 jaar ben je hartelijk welkom.

Iedere eerste en derde vrijdag van de maand organiseert een groep van ongeveer 25 enthousiaste vrijwilligers een gezellige avond voor mensen (vanaf 14 jaar) met een verstandelijke beperking. Je kunt knutselen, gezellig een spelletje doen (mens-erger-je-niet, sjoelen, dammen, biljarten), muziek luisteren of zomaar gezellig met elkaar kletsen. Met kerst is er een gezamenlijke kerstviering en het einde van het seizoen sluiten we in april of mei af met een gezellig uitje.

De soosavonden zijn in ‘de Rank’ (achter de Nieuwe Kerk), aan de Verlengde Maanderweg 33 in Ede. De avonden beginnen om 19.30 uur, om 21.00 uur gaan we met z’n allen zingen uit onze soosbundel vol bekende christelijke liederen en rond 21.15 uur is de soos afgelopen.

De toegang tot de soos is gratis. Tijdens de soosavonden kun je consumpties kopen, een consumptiekaart (10 consumpties) kost €5,00.

Alle vaste bezoekers krijgen jaarlijks, in juli, een programmaboekje thuisgestuurd. Heb je geen boekje gekregen, of ben je nog nooit op de soos geweest, maar ben je wel enthousiast, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we sturen je een programmaboekje, of kom gewoon eens op een soosavond kijken. Heb je vragen, bel dan even met Marry Teunissen (06-27886836).

Fotoboek de Ark

Update Fotoboek 2020

Het is weer tijd voor een update van het fotoboek. Begin 2018 is er een volledige nieuwe versie uitgekomen en nu twee jaar later maken we een update.

Graag nodigen we daarom alle nieuwe huishoudens en alle huishoudens waarbij de samenstelling gewijzigd is (door b.v. gezinsuitbreiding of overlijden) uit om zich op te geven voor de update versie van het voorjaar van 2020. Opgeven kan via de volgende link: https://forms.gle/JZeFJdnngm1xuKbv9. De update is niet bedoeld om verhuizingen door te geven, dat kan weer in de geheel vernieuwde versie welke in 2022 verschijnt.

De kosten voor een eerste bestelling van het fotoboek bedragen 10 euro. Dit is inclusief de updates. Zodra alle gegevens èn het voorstelstukje binnen zijn ontvangt u het rekeningnummer waarop het bedrag mag worden overgemaakt. Bestellen van het fotoboek is alleen mogelijk als u hier zelf aan deelneemt.

De fotosessies worden gehouden in de Ark op donderdag 16 januari in de avond en zaterdag 18 en 25 januari in de middag. Via de website kunt u een voorkeur aangeven voor een dag en tijd. Medio 2020kunnen alle mensen die een fotoboek hebben een update ophalen in de Ark en deze tussen de bestaande fotopagina’s doen zodat het boek weer up to date is.

Bij gemeenteleden die door ziekte of ouderdom aan huis gebonden zijn komen we graag langs om een foto te maken en de gegevens op te nemen. Neem dan even contact op.

Met een vriendelijke groet van de fotoboekcommissie, Margreet Mostert, Christiaan Blaakmeer en Arianne Moree (637885).
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuwsbrief Uitbouw de Ark

Dag gemeenteleden,

Hier weer een kort bericht over de acties en stand van zaken rondom de uitbouwplannen. Wat bijzonder om te mogen zien dat onze thermometer al bijna voor de helft gevuld is! Hartelijk dank aan allen die op welke manier dan ook hebben bijgedragen. Heeft u uw toezegging al gedaan? Zo niet, stap even langs het standje, daar hebben we nog genoeg briefjes liggen.

Het grootste deel van de gemeente heeft zich nog niet ingeschreven voor de digitale nieuwsbrief. Het is een kleine moeite. U wordt via de nieuwsbrief uitgebreid op de hoogte gehouden van acties en u krijgt informatie over de vorderingen van de plannen en andere vraagstukken. Hierbij de link naar de nieuwsbrief: https://mailchi.mp/20f3f1310543/uitbouwdeark

Lees meer

Concert bij de Edesche Concertzaal

EC2aBeste broeders en zusters,

Al bladerend in de afgelopen kerkbode's heeft u misschien al wel iets gelezen over de plannen voor het kerkgebouw van de Ark-gemeente. Het gebouw is hard aan renovatie toe. Door slim te combineren hopen we tegelijk met de renovatie een deel aan te bouwen. Dit deel is met name bestemd voor het jeugdwerk. Zoals u misschien weet komen er veel jongeren uit onze wijk, maar ook van andere gemeenten of van buiten de kerk naar de Ark. Daar komen ze in aanraking met het evangelie van Christus. 

Lees meer

Hand-outs bij het jaarthema Hoogspel met kans op bevrijding

Hoog Spel Logo 50Beste gemeente,

Dit seizoen worden er in Europa vele herdenkingen gehouden vanwege de bevrijding van Europa die 75 jaar geleden begon met D-day op het strand van Normandië. Vanaf die dag werd bevrijd Europa steeds weer een stukje groter. 17 April 1945 was de bevrijding ook voor de inwoners van Ede een feit.

Tot die dag leefden de inwoners van Ede onder de bezettende macht. Een macht waar mensen mee samenwerkten, maar die ook werd tegengewerkt. Diverse Edenaren waren actief in het verzet, met als doel het ondermijnen van de bezettende macht. Hierover zijn in de afgelopen 75 jaar diverse verhalen verteld en op papier gezet. Deze verhalen spreken vaak tot de verbeelding, waardoor deze verzetsmensen, vaak onbedoeld, een heldenstatus krijgen. Zeker als deze verzetsmensen ook nog een soort ‘dubbelrol’ hadden. In dienst bij de bezettende macht, maar deze positie gebruikend om onderduikers of Joden te helpen. Zij speelden een ingewikkeld spel, waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten voor een hoger doel. Hoog spel; dat speelden zij.

Hoog spel is het jaarthema in het toerustingswerk van het seizoen 2019-2020. In dit thema wordt het leven van een verzetsstrijder in de Bijbel uitgelicht; de Jodin Hadassah, beter bekend onder de Perzische naam Esther. Zij vertegenwoordigde, samen met Mordechai, de Joden in het Perzische rijk. Na het goedkeuren van het plan van Haman is hun toekomst veranderd in een nachtmerrie. Het leven van alle Joden in het rijk staat op het spel! Esther staat voor de vraag hoe zij nu moet handelen in haar positie als koningin.
De naam Esther vertaald uit het Perzisch betekent ‘ster’; vertaald uit het Hebreeuws betekent deze naam ‘ik die verborgen ben’. Zal Esther zich blijven verbergen? Of zal zij schitteren als een ster? Hoe zal zij gaan handelen? Esther gebruikt haar rol als koningin om de ondergang van de Joden bij de koning aan te kaarten. Zij handelt hierin gewaagd. Voldoen aan de zeden en gewoonten in die tijd? Of hier juist van afwijken en tegen de machtsverhoudingen in handelen? Hierin speelt zij Hoog spel en zet haar eigen leven op het spel. Wanneer zij besluit om in actie te komen dan spreekt zij ook de bekende woorden uit ‘Kom ik om, dan kom ik om’. Maar ..... zij heeft zicht op bevrijding! Via Esther en Mordechai zorgt God voor uiteindelijke vrede, wat mooi tot uiting komt in de Joodse naam Hadassah. Dit betekent ‘mirte’, wat staat voor ‘vrede en dankzegging’.

Wat betekent dit bijbelboek nu voor ons anno 2019? Het bijbelboek is één van de grote bemoedigingen die wij in de Bijbel lezen. God laat via Esther aan de Joden en aan ons zien hoe Hij voor Zijn volk blijft zorgen. Ook al zijn de omstandigheden belabberd, ziet de toekomst er menselijk gesproken erg slecht uit, lijkt God verborgen te zijn: God houdt Zijn belofte en zal zegevieren. Uitmondend in de wederkomst van Christus!

Tot de wederkomst van Christus leven we in een situatie vergelijkbaar met die van Esther. Soms lijkt het niet handig om te zeggen dat je christen bent en zou je jezelf het liefst ook even Esther willen noemen. Hoe gaan we hier mee om? Hoe gaan wij om met situaties in de maatschappij die tegen Gods wil in gaan? Hoe gaan wij om met regelgeving van overheden die in tegenspraak is met de Bijbel? Hoe verklaren wij wonderlijke gebeurtenissen; als de hand van God of als iets dat wetenschappelijk te verklaren is?
Bovenstaande situaties vragen van ons soms ook een gewaagde aanpak. Vragen van ons een Hoog spel, maar wel een spel met hulp vanuit de Hoge! God geeft ons de hulp van de Heilige Geest om in deze situaties te kunnen handelen. Aan de uitkomst hoeven we niet meer te twijfelen: Christus heeft overwonnen!      Hoog spel. Met zicht op Bevrijding!

Deze dagen zouden herdacht en gevierd worden door elke generatie, elk gezin, elk gewest en elke stad. Deze dagen van Purim zou men niet overslaan onder de Joden, en bij hun nageslacht mocht aan de herdenking daarvan geen einde komen.

Esther 9 vers 28

Komend seizoen zal in tien zondagen het bijbelboek Esther behandeld worden. In het overzicht is te zien welke zondagen dit zijn. Bij elke toerustingsdienst zal een hand-out beschikbaar komen, net zoals dit de afgelopen jaren het geval was. Zo kunt u/jij persoonlijk of in kringverband nog eens nadenken over de betekenis van het desbetreffende hoofdstuk in uw of jouw leven.

Daarnaast zullen een aantal andere toerustingsactiviteiten georganiseerd worden. Hierover zal t.z.t. meer informatie verschijnen.

Met elkaar hopen we op een mooi seizoen waarin God ons via Esther heel veel duidelijk wil maken.

Mocht u/jij meer willen weten over het jaarthema of heeft u/jij andere vragen hebben? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Commissie Toerusting en Missie

Hoogspel

Hoog Spel Logo 50Beste gemeente,

Dit seizoen worden er in Europa vele herdenkingen gehouden vanwege de bevrijding van Europa die 75 jaar geleden begon met D-day op het strand van Normandië. Vanaf die dag werd bevrijd Europa steeds weer een stukje groter. 17 April 1945 was de bevrijding ook voor de inwoners van Ede een feit.

Tot die dag leefden de inwoners van Ede onder de bezettende macht. Een macht waar mensen mee samenwerkten, maar die ook werd tegengewerkt. Diverse Edenaren waren actief in het verzet, met als doel het ondermijnen van de bezettende macht. Hierover zijn in de afgelopen 75 jaar diverse verhalen verteld en op papier gezet. Deze verhalen spreken vaak tot de verbeelding, waardoor deze verzetsmensen, vaak onbedoeld, een heldenstatus krijgen. Zeker als deze verzetsmensen ook nog een soort ‘dubbelrol’ hadden. In dienst bij de bezettende macht, maar deze positie gebruikend om onderduikers of Joden te helpen. Zij speelden een ingewikkeld spel, waarbij ze hun eigen leven op het spel zetten voor een hoger doel.  Hoog spel; dat speelden zij.

 

De Hand-outs zijn te vinden op website: https://hervormdede.nl/deark/gemeente/toerusting

Voor de hele flyer klik op de bijlage hieronder:

Bijlagen:
Bewaar het bestand flyer hoogspelA5.pdfHoogspel

Uitbouw de Ark

Uitbouw

Dag gemeenteleden,

Afgelopen zondag 8 september heeft u een korte presentatie gehad over de uitbouwplannen. Vanaf nu zullen we als commissie elke zondagmorgen het infostandje in de hal bemannen om klaar te staan voor al uw vragen en suggesties. In dit bericht willen we u een samenvatting geven van de plannen.

Om op een prettige en verantwoorde manier vorm te blijven geven aan het kinder- en jeugdwerk in de Ark, is het noodzakelijk dat er extra ruimte komt, met name een permanente jongerenruimte.

Extra ruimte geeft extra kansen om Stad-op-een-berg te zijn: een plek in Ede-Veldhuizen waar (bijna) dagelijks wat te doen is, waar deuren open staan, waar jongeren en ouderen in en uitlopen en direct of indirect met het evangelie van Christus in aanraking komen.

15Er worden 2 delen aangebouwd: een klein deel naast de ingang, waar nu de plantenbak is. Dat levert de mogelijkheid om daar twee kleine zaaltjes te maken. Zo is het niet meer nodig om de Florisschool te huren voor Kinderark. Aan de kant van de fietsenstalling wordt een zaal van 9x9m aangebouwd. Dat wordt de jeugdruimte. Daarnaast komt een bergruimte.

Rekensom

De kosten voor de uitbouw zijn begroot op €250.000,-. Dat is een flink bedrag. We hopen de kosten voor een klein deel te drukken, door slim te combineren met het geplande onderhoud van de Ark. Ook is een fondsencommissie druk bezig externe fondsen te werven. Daarnaast zijn er diverse acties gaande om geld in te zamelen. Andere initiatieven zijn welkom!

De rest van het kalenderjaar 2019 willen we gebruiken, om een inschatting te kunnen gaan maken over de haalbaarheid van de uitbouw. Daarvoor zijn we gestart om u als gemeenteleden te vragen toezeggingen te doen voor uw bijdragen de komende jaren.

Een snelle rekensom: Als 250 leden/eenheden een toezegging doen, om de komende 5 jaar elke maand €15,- in te leggen, dan verzamelen we al een bedrag van €225.000,-! Deze vorm van periodieke gift is overigens geheel aftrekbaar bij de belasting.

Draagt u uw en onze kinderen en jongeren een warm hart toe? Vind u het ook belangrijk om kinderen en jongeren van binnen en buiten de Ark-gemeente, met het evangelie van Christus blijvend in aanraking te brengen? Mogen we dan op uw toezegging rekenen?

Nieuwsbrief

Via onderstaande link kunt u zich inschrijven om via een digitale nieuwsbrief in uw mailbox op de hoogte te blijven van de acties en de stand van zaken.

https://mailchi.mp/20f3f1310543/uitbouwdeark

Voor vragen spreekt u iemand aan op zondagmorgen in de hal, of mailt u naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Blaze

0001

Kringwerk 2019-2020

voor gemeenteleden die een kring zoeken is een bestand toegevoegd met de meest recente gegevens van Bijbelstudiegroepen.

Door het pdf bestand te openen krijgt u alle kringen van de Ark te zien.
bijbelstudie-1038x460

Vrijwillige Hulpdienst De Ark

Vrijwillige Hulpdienst De Ark

In de Ark-gemeente willen we ook praktisch naar elkaar omzien. Hiervoor is een Hulpdienst in het leven geroepen. We zijn erg blij met het grote aantal gemeenteleden dat zich heeft aangemeld als vrijwilliger.

De Hulpdienst is bedoeld voor gemeenteleden én voor onze “buren” uit de wijk (Veldhuizen) die geen of een beperkt netwerk hebben en lost kleine, praktische hulpvragen op, zoals:

 •  boodschappen doen bij ziekte of  tijdelijke immobiliteit;
 • taxivervoer naar ziekenhuis of andere specialist;
 • klusjes in en om huis, bv lamp ophangen, een wandje behangen,  de tuin doen;
 • huishoudelijke hulp bij ziekte, of ter overbrugging tot de thuiszorg ingezet wordt;
 • oppas ter ontlasting van de mantelzorger;
 • koken;
 • enzovoort

Om in aanmerking te komen voor hulp geldt altijd dat er geen (directe) familie of andere mensen uit het netwerk beschikbaar zijn en dat de bestaande voorzieningen (bv de WMO) geen oplossing kunnen bieden.

Ook heeft de hulp via de Hulpdienst altijd een tijdelijk karakter; in principe maximaal 6 weken.

Uiteraard wordt altijd met u gekeken of en hoe we u verder kunnen helpen. Wanneer een hulpvraag niet past binnen onze Hulpdienst proberen we u door te verwijzen naar andere mogelijkheden.

Heeft u een hulpvraag of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, dan kan dat bij de coördinator Gerda Maassen via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0318-613708.

Een beamerbericht opstellen

Om in de diensten beamerberichten te kunnen weergeven zijn enkele richtlijnen opgesteld.

 • Om in de diensten beamerberichten te kunnen weergeven zijn enkele richtlijnen opgesteld.
 • De achtergrond is voor alle presentaties zwart
 • Het lettertype dat we gebruiken is Calibri
 • De lettergrootte moet 40 zijn (voor de kop 48)
 • Denk er aan dat de tekst niet op automatisch verkleinen mag staan als er meer wordt toegevoegd.
 • Neem daarvoor een nieuwe pagina.
 • In het bestand naast de slide staan aanwijzingen voor het gebruik: misschien even de pagina kleiner maken om dit te zien.
 • Volg de verdere instructies in de bijlage

Berichten voor de beamer kunnen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gestuurd worden.
Berichten moeten uiterlijk vrijdag 20:00 uur aangeleverd zijn.

Kerkdiensten

 

Elke zondag worden er twee kerkdiensten gehouden in de Ark.

 • De ochtenddienst begint om 09.30 uur.
 • De middagdienst begint om 17.00 uur.

Voor de dienstdoende predikant zie media/agenda

Vervoer kerkgangers

1204203923 london taxi jpeg 93Het vervoer van kerkgangers naar De Ark wordt verzorgd door de heer van Hamersveld.

Dit is bestemd voor personen die slecht ter been zijn of om wat voor een reden niet zelfstandig naar de eredienst van de Ark kunnen komen.

U kunt zich voor deze dienst aanmelden bij de heer R. Wiebing op telefoonnummer 0318-652657 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tevens zijn we nog opzoek naar vrijwilligers die ook de kerkgangers naar de kerk willen rijden. Dit kan ook op bovenstaande gegevens.

Oppas

foto2Kinderoppas 0-4 jaar

Voor aanvang van de kerkdienst kunt u uw kind(eren) brengen
bij de kinderoppas.
Deze is verdeeld in 3 groepen:
0-1,5 jaar
1,5 tot 2,5/3 jaar
2,5 tot 4 jaar
U kunt de oppaszalen vinden aan het eind van de gang en in de zijgang.

Aan de hand van een rooster passen hier moeders samen met een tiener op.
Voor meer informatie of om je op te geven voor het oppassen kun je een berichtje sturen naar
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

foto1

Kinderark

kinderark kopie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Kinderark in de Florisschool naast de Ark is er voor kinderen van groep 1/2 en 3/4.

We starten de zondagochtend rond 9.15 met gezellig bijkletsen. De kinderen leren elkaar daardoor echt kennen en er ontstaan waardevolle vriendschappen.

Daarna gaan we vertellen uit de Bijbel, zingen en bidden. We gebruiken de methode Vertel het maar.

We knutselen of doen een spel/toneelstukje waardoor we nog meer leren over het thema/Bijbelverhaal van die ochtend.

Aan het eind spelen we meestal nog lekker op het plein.

We vinden het heel fijn om de kinderen meer te leren over de Bijbel en samen een mooi en waardevol moment te hebben. We werken met zo’n 16 kinderarkers en 20 helpende tieners. Iedere zondag zijn er zo’n 40 kinderen.

Met Kerst en Pasen komen we een aantal keren aan het einde van de kerkdienst naar de Ark. We vertellen de gemeente waar we in de Kinderark mee bezig zijn en we zingen samen een lied.

Alle kinderen zijn welkom bij de Kinderark!

Visie

Visie van De Arkgemeente 

‘Een stad op een berg kan niet verborgen blijven’ (Mattheüs 5:14b). 
Tijdens bezinning op gemeente-zijn werd deze metafoor gekozen als beeld voor De Arkgemeente.
 De tekst staat in de context van zout en licht, twee eigenschappen van christenen. Met het beeld van ‘de stad op de berg’ spreekt de Here Jezus zijn discipelen aan om hen duidelijk te maken wat hun roeping in de wereld is. Een stad op een berg is van alle kanten zichtbaar. Hij kan eenvoudig niet verborgen blijven. Juist dit beeld van Jezus vraagt om bezinning, kritische bezinning. Zijn wij ons voldoende bewust van deze hoge opdracht? Het is de opdracht van de gemeente om nabij de mensen te zijn en zo het leven uit het evangelie zichtbaar te doen zijn: als een stad op een berg! De bouwers van een stad wilden dat deze gezien zou worden (bijv. vanuit de zee als ‘baken’).

Enkele kenmerken voor een stad zijn - en daarachter met trefwoorden wat dit betekent voor de kerkelijke gemeente:

 • woonplaats (onderhoud: infrastructuur, woningbouw etc.)
 • veilig (toen omringd door muren)

 • toevluchtsoord (allerlei soorten mensen vinden onderdak)
 • aantrekkingskracht (prettig vestigingsklimaat)
 • zichtbaar (duidelijk profiel, vgl. skyline van moderne stad)
 • dynamisch (een stad leeft)

Stad op een Berg

DSC00733 kopie Fotor


Wij zijn een christelijke gemeente, waar iedereen welkom is.God, die de wereld liefheeft, staat in onze gemeente centraal. In Zijn Zoon Jesus Christus is Zijn liefde en genade duidelijk zichtbaar geworden. Jezus gaf Zijn leven voor ons aan het kruis.
Op grond van deze liefde hebben wij hoop voor deze wereld en deze hoop willen we delen met iedereen die daarnaar uitziet. Daarom willen we als gemeente Gods grote liefde en genade steeds weer centraal stellen in ons vieren, in ons omzien naar elkaar en in onze betrokkenheid op de wereld.
Vanuit deze overtuiging willen wij met elkaar zoeken naar wat God ons door Zijn Woord en Geest wil leren.

Kopij voor de Kerkbode

Kerkbode08012016 3

Inleveren per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

met als onderwerp “kerkbode Arkgemeente” en dit moet uiterlijk zaterdag voor 12.00 uur binnen zijn.

Bliever

logoBliever

Bliever staat garant voor leuke, spectaculaire en coole activiteiten voor jongeren vanaf zestien jaar.

We komen om de twee weken afwisselend op zaterdag en zondag bij elkaar. Dit zijn avonden waar we samen denken over actuele geloofsvragen, in de bijbel op zoek gaan naar antwoorden, maar ook gezellig en ongedwongen samen lekker chillen.

De avonden beginnen meestal om 20.00 uur in De Ark.

Voor meer informatie volg https://www.facebook.com/Blieverdeark/ of volg ons via instagram.

We hopen je snel te zien.

Groeten van het Blieverteam

BULB

bulbBulb is de tienerclub van de Ark. Zit je in de eerste, tweede, derde of vierde van het voortgezet onderwijs (of: ben je ongeveer tussen de 12 en de 15)? Dan is Bulb d'r speciaal voor jou! In een paar woorden: Hip, maf, vrienden, serieus, grote activiteiten, kleine geinige dingen, toffe gesprekken, Op zoek gaan naar God, op kamp, actief doen, chillen, nieuwe dingen leren.

Twijfel je? Check www.tc-bulb.nl voor foto's, info, filmpjes, euh tja, alles eigenlijk. Facebook of Instagram. Daar kun je dat ook allemaal zien, en meer!

Bulb bestaat uit Bulb High Voltage (eerste en tweede klas) en Bulb XL (derde en vierde). Bulb is er eigenlijk elke vrijdagavond dat er geen schoolvakantie is, om half acht (maar om kwart over zeven gaat de deur al open) en duurt meestal tot negen, half tien. Maar check voor de zekerheid ff de website:

www.tc-bulb.nl

www.facebook.com/tcbulb

www.twitter.com/tcbulb

www.instagram.com/tcbulb/

Informatie

fotoboekOnder menu Informatie kunt u de overige informatie vinden zoals diverse gepubliceerde documenten, het fotoalbum, etc.

Rondom u en jou

Het menu "Rondom u en jou" is de plek om activiteiten te vinden voor de vele doelgroepen binnen onze gemeente. We hebben zowel aandacht voor ouderen en jongeren en willen aansprekend zijn voor iedereen.

VEILIG MET iDEAL

Webwinkel

Winkel van Sinkel openingstijden


Woensdag
10.00 - 12.00
13.30 - 17.00
19.00 - 21.00

Zaterdag
10.00 - 12.00

 

Lees meer

Kerkelijk bureau

 

Open van maandag t/m vrijdag: 8.00u - 12.30u

Driehoek 11a - Ede
Tel. 0318 610438

Lees meer