Hervormde gemeente Ede

Restauratiewerkzaamheden Nieuwe Kerk

restauratiewerkzaamheden NKDe Nieuwe Kerk is één van onze twee Rijksmonumten die jaarlijks door de Monumentenwacht wordt geïnspecteerd. Daarbij heeft de Monumentenwacht aangegeven dat het noodzakelijk is dat er 2 dingen worden opgepakt. Allereerst betreft dat alle goten: de technische staat van alle goten (zowel de liggende goten als de "verticale" kilgoten) is slecht. Het tweede punt betreft de stalen kozijnen: deze roesten op veel plekken helemaal door waardoor ook veel glas is gaan barsten.

De Technische Commissie heeft namens het CvK een tweetal aannemers opdracht gegeven om deze punten op te lossen. De goten worden vervangen door restauratie-aannemer Hoffman, waarbij er gekozen is voor het hoogwaardige materiaal koper dat pakweg 40 jaar mee moet kunnen. De stalen kozijen worden opgeknapt door aannemer Van Swaay.

Via onderstaande link kunt u enkele foto's zien van deze werkzaamheden:
Klik hier om de foto's te bekijken...