Hervormde gemeente Ede

Betaalmethode

In de week van 23 t/m 28 januari 2017 worden de toezeggingsformulieren voor AKB-2017 weer verspreid. Net als voorgaande jaren kunt u kiezen uit vier betaalmethoden, aangezien er op het toezeggingsformulier maar beperkt ruimte beschikbaar is volgt hieronder een korte toelichting op deze betaalmethoden.

• Automatische Incasso: als u deze betaalmethode kiest geeft u College van Kerkrentmeesters toestemming om een opdracht aan uw bank te versturen om, in de door u geselecteerde maanden, uw (maandelijkse) toezegging te incasseren. In dit geval hoeft u zelf geen actie te ondernemen om het geld over te maken.
  • Acceptgiro: als u deze betaalmethode kiest dan zal het College van Kerkrentmeesters u, in de door u geselecteerde maanden, een acceptgiro met het bedrag van uw (maandelijkse) toezegging sturen.
  • I-deal: als u deze betaalmethode kiest dan zal het College van Kerkrentmeesters u, in de door u geselecteerde maanden, een email met een I-deal betaaluitnodiging sturen met het bedrag van uw (maandelijkse) toezegging.
  • Eigen overboeking: als u deze betaalmethode kiest dan zult u zelf het toegezegde bedrag in de geselecteerde maanden moeten overmaken. Onder deze methode valt ook het betalen via automatische overboeking, u geeft in dat geval de bank opdracht om in de door u gekozen maanden het bedrag over te boeken.

U bent geheel vrij in de keuze van uw betaalmethode maar het College van Kerkrentmeesters wil u wel het volgende ter overweging meegeven. Voor de administratieve afhandeling van de betalingen is het voor het kerkelijk bureau het makkelijkst als u voor het betalen via automatische incasso kiest. Houdt u het betalen liever zelf in de hand dan heeft het de voorkeur om gebruik te maken van acceptgiro of I-deal.

De bovenstaande betaalmethoden hebben de voorkeur boven de eigen overboeking omdat bij deze laatste methode de betaling vaak handmatig aan uw toezegging gekoppeld moet worden, terwijl dit bij de andere methoden automatische gebeurd. Zoals u waarschijnlijk wel begrijpt kost dit meer tijd en is de kans dat het bedrag aan de verkeerde toezegging wordt gekoppeld groter.

Mocht u nog vragen hebben over het bovenstaande of Actie Kerkbalans in het algemeen dan kunt u contact opnemen met het kerkelijk bureau. Dit kan per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 0318-610438.