sionkerk logoSIONkerkgemeente

Ouderenwerk

Ouderenmiddagen

In de periode van eind september t/m mei worden er elke dinsdagmiddag ouderenmiddagen gehouden in “Rehoboth”. Deze middagen zijn gemeentebreed. Eerst wordt er een meditatie gehouden door een van de (emeriti)predikanten en daarna is er tijd voor een ontspannen programma. Ongeveer 5 keer per jaar wordt er een zgn. “Grote Middag” georganiseerd, waaronder ook een Kerst- en Paasmiddag. Voor de “Grote Middagen” wordt altijd een gast uitgenodigd. Deze middagen worden aangekondigd in de Kerkbode. Iedere senior is van harte welkom! Gaat u normaal op eigen gelegenheid naar de middagen maar heeft u nu vervoer nodig, wilt u dit dan vóór 1 september melden bij mevr. v. Peursem (650 768) dan probeert zij een chauffeur voor u te regelen.

Inlichtingen worden graag gegeven door de leiding:
Mevr. C.A.T. van Veldhuizen, telelefoon 634 157
Mevr. G. Redert, telelefoon 643 123
Mevr. J.H. Schaap, telelefoon 302 713
Mevr. N. Kruijmer, telelefoon 555 558

Jaarlijkse dagtocht

De “Rehobothleiding” organiseert ieder jaar namens de diakonie een dagje uit voor ouderen. Er wordt een leuke dagtocht gemaakt in Nederland en onderweg wordt gezamenlijk gegeten. Meestal wordt deze dag in de tweede week van mei gepland. Ook hier geldt, zie de Kerkbode voor de juiste datum.

Vakantieweek ouderen

Binnen de Ouderencommissie houdt een aparte groep zich bezig met het organiseren van de vakantieweek voor ouderen. Deze commissie verzorgt alles rondom de vakantieweek, dus van het zoeken naar een geschikte locatie en de inschrijving van de deelnemers tot het begeleiden van de deelnemers bij de vakantieweek. Voor wie is deze vakantieweek bedoeld? Voor ouderen van 65 jaar of ouder, die zich in hoge mate zelf kunnen redden en die door 1 persoon geholpen kunnen worden (deelnemer die “1 op 1 begeleiding” nodig heeft kan niet mee). Ouderen die meer begeleiding nodig hebben, kunnen mee met de vakantieweek van het Roosevelthuis. Contactpersonen:

Dhr. en mevr. Van Wagensveld, telelefoon 618 365