Praktische hulpdienst

HulpdienstVrijwilliger worden:

Iedereen kan in een situatie komen, waarbij hulp nodig is. Soms ontbreekt voldoende hulp en ondersteuning. Dit wordt geboden vanuit de diaconale hulpdienst. We willen een helpende hand bieden daar waar dat nodig is. Wij willen mensen ondersteunen die deze hulp niet vanuit hun eigen netwerk (familie, vrienden, buren) kunnen krijgen en daarnaast niet de financiële middelen hebben om zelf hulp in te kopen.

Bijlagen:
Bewaar het bestand Inschrijfformulier.pdfInschrijfformulier

Lees meer

Nieuwe dominee van Bugyi

nieuwe dominee met gezinEven voorstellen..........nieuwe dominee van Bugyi

Dankbaar en blij laten onze broeders en zusters in Bugyi weten dat hun nieuwe dominee, Lovadi István, op 1 januari 2018 met zijn werk in hun midden is begonnen.
Lovadi István is geboren op 25 mei 1982 in Kiskunlacháza (buurdorp van Bugyi). Hij was vanaf 2010 predikant in Szentendre en vanaf 2013 in Sellye. Zijn vrouw, Lovadi-Berkó Helga, is lerares Hongaars. Het echtpaar heeft 2 dochters: Anna, geboren op 17 maart 2014 en Kincső, geboren op 26 augustus 2016. Binnenkort verwachten zij hun derde kindje.

We bidden om Gods zegen op het werk van ds. Lovadi in onze zustergemeente.

Pilot Marriage Course

marriageDe Marriage Course is een cursus voor stellen die willen investeren in hun relatie. Door de bijeenkomsten en door de opdrachten die je met z’n tweeën maakt, krijg je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Natuurlijk geeft het volgen van de cursus geen garantie op een goede relatie maar de Marriage Course helpt je wel hier meer grip op te krijgen. Stellen die de cursus gevolgd hebben geven vaak aan dat ze dichter naar elkaar zijn toegegroeid.
Om te ontdekken of deze cursus geschikt is om in onze wijkgemeente aan te bieden, starten we in april een pilot waaraan enkele stellen meedoen. Deze pilot bestaat uit 7 avonden waarbij we gebruik maken van de materialen van Alpha Nederland. Als de ervaringen positief zijn, hopen we volgend jaar plannen te kunnen maken voor het organiseren van een Marriage Course in onze wijkgemeente. We houden u op de hoogte.
Willemien Hendriks, ouderling V&T

Paasontbijt 1e Paasmorgen 1 april

paasontbjtKom je ook ontbijten?

Vanaf 07.45 uur is iedereen van harte welkom in de Rank!
Om 08.00 uur willen we dan beginnen met het ontbijt.
Van eenieder die komt vragen we iets te ontbijten mee te nemen dat gelijk is aan het aantal personen dat meekomt. Wederom zal dit vast een feestelijk en divers buffet geven!

Om te weten hoeveel tafels we moeten dekken èn voor hoeveel drinken we moeten zorgen, is het fijn als u/je zich van tevoren opgeeft middels de intekenlijst in de Rank (18 en 25 maart) of bij Tieneke.
Aanmelden kan tot en met vrijdag 30 maart.
We rekenen weer op een gezellig ontbijt met vele gemeenteleden!

Jacomien en Tieneke (645161, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. )

Kledinginzameling Patakfalva

kleding20inzamelenWe houden onze voorjaarsinzameling van tweedehands kleding op zaterdag 7 april van 10.00 tot 12.00 uur in De Rank. Diezelfde dag al haalt de Hongaarse vrachtwagen de kleding op om alles naar Bugyi te brengen. Kom uw kleding brengen en blijf gezellig even koffiedrinken. Een financiële bijdrage voor het vervoer zien we graag tegemoet in de melkbus bij de ingang.

Commissie gemeentecontact met Bugyi en Patakfalva

De Nieuwe Cantorij

cantorijVanaf zaterdag 17 februari start De Nieuwe Cantorij met de repetities voor de Vespers tijdens de Stille Week (26 t/m 31 maart). Gemeenteleden die willen meezingen, worden van harte uitgenodigd zich op te geven bij Jan-Willem van Ree ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-14652907). De muziek wordt per mail toegestuurd.

De repetities vinden plaats in de Nieuwe Kerk op de volgende momenten:
- zaterdag 17 februari, vanaf 10.45 uur
- dinsdag 27 februari, vanaf 19.15 uur
- dinsdag 6 maart, vanaf 19.15 uur
- zaterdag 10 maart, vanaf 10.45 uur
- zaterdag 17 maart, aanvangstijd moet nog bevestigd worden
- zaterdag 24 maart, aanvangstijd 10.45 uur

Vertrouwenspersoon

vertrouwenspersoonVertrouwd en veilig: In de achterliggende maanden heeft een kleine commissie zich intensief beziggehouden de vraag hoe we in onze gemeente veilig en vertrouwd met elkaar kunnen leven en werken en welke misstanden hierin kunnen ontstaan. Er zijn drie aandachtsgebieden, waar misstanden kunnen ontstaan:

1. Pastorale en gezagsrelaties, door seksueel misbruik

2. Jeugdwerk, door grensoverschrijdend gedrag

3. Onderlinge relaties, door huiselijk geweld.

Bewustwording, preventie en melding: De commissie heeft zich tot taak gesteld om meer bewustwording te stimuleren bij gemeenteleden van de vragen en de problemen die op deze terreinen kunnen ontstaan. Verder heeft zij gewerkt aan het toegankelijk maken van protocollen en gedragsregels op deze verschillende gebieden en het voordragen van een vertrouwenspersoon.

Vertrouwenspersoon: De kerkenraad heeft besloten om zr. Liesbeth Bouman te benoemen als vertrouwenspersoon van de Nieuwe Kerkgemeente. Zij voldoet aan de gestelde criteria: professioneel vertrouwd zijn met deze problematiek, de sociale netwerken kennen, goed ingevoerd zijn in de gemeente en laagdrempelig toegankelijk zijn. Vanaf nu is zij beschikbaar: tel. 06-30198531, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In De Rank hangt een poster met informatie; in Het Nieuwe Wijk A4-tje staat meer uitleg.

Wisselexpositie in De Rank

fred van wijkVanaf medio december exposeren de natuurfotografen Fred en Jeroen van Wijk in De Rank. De expositie bestaat uit winterbeelden uit binnen- en buitenland. In een echte witte winter zijn de omstandigheden prachtig om in de natuur te fotograferen. Doordat de temperatuur onder het vriespunt daalt, verandert water in ijs, regen in sneeuw en mist in rijp. De kale takken van grillig gevormde bomen worden door een laagje sneeuw extra geaccentueerd. Beelden van Fred en Jeroen worden regelmatig gebruikt in publicaties van bijvoorbeeld Natuurmonumenten, Terdege en Roots. Ook verzorgt Fred op verzoek audiovisuele diapresentaties. Kijk voor meer info op zijn website www.fredvanwijk.nl

In de vitrinekast exposeert Joos Streefkerk ikonen. De bijbel openbaart iets van het Goddelijke door woorden. Zo openbaart het beeld op de ikonen een schepping van het woord. En in dit geval openbaren de kerstikonen het woord dat in de wereld kwam en mens geworden is. De ikonen zijn vensters op dit heilsgeheim. De ikonen zijn geschilderd/geschreven door Joos, bezoekster en teamlid van Koffie en Sfeer.

Van harte uitgenodigd om deze expositie te bewonderen. Ook u/jij  kunt meedoen aan een expositie.

Voor informatie en opgave kunt u zich wenden tot Jacomien Wijnbergen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of  0318 619039. De commissie laat zich nog altijd graag verrassen.

Wil van den Bos, Leny Modderkolk, Arja Steennis en Jacomien Wijnbergen

Ziekenzalving


ziekenzalvingZoals afgelopen zondag tijdens de morgendienst is meegedeeld heeft een gemeentelid gevraagd om de ziekenzalving te mogen ontvangen.

Sommigen van ons zullen zich herinneren dat in onze gemeente de ziekenzalving eerder heeft plaatsgevonden, nadat in de kerkenraad over dit onderwerp gesproken was. Voor anderen is deze handeling misschien wel helemaal onbekend.
Voor diegenen die niet zo vertrouwd zijn met de ziekenzalving en de achtergronden ervan, heb ik onderaan dit bericht een document toegevoegd waarin door dr Douma (predikant in de GKv) een toelichting op deze handeling gegeven wordt. (Voor wie nog meer zou willen lezen heb ik een scan beschikbaar van een boekje van ds Margriet van der Kooi en prof dr Kees van der Kooi maar om het auteursrecht niet al te zeer te schenden, moet u dat even per mail bij mij opvragen).
Graag wil ik u en jou vragen om in uw gebeden te vragen om een zegen over dit moment van ziekenzalving, komende zondagmiddag.
Alvast hartelijk dank! Richard Saly

Foto's Gemeentedag 2016

virtuele kringHier vindt u de foto's van de Gemeentedag 2016

Zaterdag 17 september jl. hielden we onze jaarlijkse Gemeentedag, dit keer opnieuw in en rond de CNS-Basisschool Louise de Coligny. Opnieuw viel de dag samen met de jaarlijkse Airborne-herdenking en vanaf het schoolplein konden we de vliegtuigen met de parachutespringers van dichtbij horen en zien. De Gemeentedag is de start van een nieuw seizoen van ons gemeentewerk in de volle breedte: van kinderwerk tot catechese, van ouderenwerk tot gesprekskringen, van cantorij tot zondagse erediensten. Na de zomervakantie gewoon doorgaan maar wel een moment hebben om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. Want daarvoor is die dag bedoeld! Wij noemen elkaar broers en zussen en die hebben er behoefte aan om tenminste één keer per jaar bij elkaar te zijn in een ontspannen sfeer waarbij de ontmoeting centraal staat. En dat is ook dit jaar weer goed gelukt! Dankzij de voortreffelijke voorbereiding van de Gemeentedag-commissie en de goede weersomstandigheden was er een middag/avond met sfeer en leuke activiteiten. Ik denk dat we moeten toegeven dat we geen flauw idee hebben van de hoeveelheid werk die is gaan zitten in de voorbereiding: al maanden van tevoren is de commissie bezig om volgens een streng draaiboek alles op orde te krijgen: reservering gebouw, plannen activiteiten, aanzoeken sprekers/presentatoren, betrokkenheid vragen van sponsoren (dank sponsoren voor jullie bijdrage), inkoop materialen, inrichten gebouw, opzetten kramen en inrichten schoolplein. En dan na afloop ook nog de afwas en het opruimen! Al die geleverde inspanningen kregen vorm in een goed lopende dag met een diversiteit aan activiteiten.

Ik dank de Gemeentedag commissie: Channah, Eveline, Wouter, Sjoerd en Jaap voor deze geweldige prestatie. Mooi dat jullie je zo inzetten voor ons kerkenwerk. Met jullie gingen we “Back to basic” en legden we de basis voor het jaarthema: “Deel je leven”. Dank, veel dank, aan jullie als team, juist nu, nu jullie je taken overdragen aan een nieuw te vormen commissie: jullie hebben goed werk gedaan.

Jan Poortman

Nieuwe Kerk app

app2014Uw kunt nu een app van de Nieuwe Kerk Gemeente downloaden op uw smartphone of tablet.

Het werkt als volgt; U kunt de app gratis downloaden via de app store of de play store door te zoeken op 'Protestant' of "PKN":

Android: Google play store
Apple: Apple store

Na het openen van de app ziet u een zoekfunctie. U zoekt op "Ede"

U kunt nu de app gebruiken.

In de app kunt u bekijken; het laatste nieuws rond de Nieuwe Kerk, een agenda, contacten, wijkgids, link naar de website en wat handig is voor de gemeenteleden die de kerkdienst via de kerkradio of via internet beluisteren, de beamerpresentatie van de ochtenddienst. Zo kunt u tijdens de kerkdienst zelf bladeren in de beamerpresentatie.

Vacante secties

sectieindelingOp dit moment zijn er 4 secties zonder pastoraal ouderling. Zolang de vacatures niet zijn ingevuld, zullen de vacante secties aan een ouderling worden gekoppeld die deze sectie tijdelijk waarneemt.

Sectie 2 (Jan Post): Gerard Derks

Sectie 3 (Joop Korteland): Frans Elbertsen

Sectie 8 (Marjan de Vos): Marijke van Rossem

Sectie 9 (Bram Steennis): Anke Penning

Zit u in een van deze secties en heeft u behoefte aan pastorale zorg, schroom dan niet en neem dan contact op met de ouderling die uw sectie tijdelijk waarneemt. Deze ouderling zorgt dan dat u bezoek ontvangt. U ontvangt binnenkort een brief met zijn/haar contactgegevens. Ze zijn er graag voor u.

U zult begrijpen dat het tijdelijk waarnemen van een extra sectie tijd vraagt van de ouderlingen. Het reguliere pastoraat zal hierdoor op een lager pitje komen te staan. Gelukkig is pastoraat niet alleen een taak van de ouderlingen, maar worden we in de Bijbel ook opgeroepen tot onderling pastoraat. Vandaar ook de vraag aan u als gemeenteleden om aan dit onderlinge pastoraat handen en voeten te geven. We willen u ook vragen om door te geven wanneer u weet van gemeenteleden die ziek zijn of te maken hebben met situaties waarin het wenselijk kan zijn dat de ouderling hiervan op de hoogte is.

We zullen we ons de komende tijd bezinnen op hoe we het pastoraat goed vorm kunnen geven en hoe we de juiste mensen vinden voor de uitvoer hiervan. Bid u met ons mee om kracht en wijsheid?

Als u nog vragen heeft, neem contact op met Margreet Reitsma, voorzitter consistorie ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-18044447)

Lente-/Paasmarkt van “Vrouwen voor Vrouwen”

vrouwenPaas/Lentemarkt, 24 maart.

Op zaterdag, 24 maart, hopen wij onze lentemarkt te houden.

Wat staat en hangt er zoal?
Allerlei prachtige eigengemaakte bakken en leuke eigentijdse potten gevuld met voorjaarsplanten. Mooie voorjaars- en paaskransen en uiteraard ook iets gezelligs voor op tafel met de paasdagen.
Verder vind je op onze markt: brocante spullen, leuke kleine cadeautjes en allerlei woondecoratie, zoals: schemerlampen, kussens, hockers en quilts.
Als u alles hebt bekeken kunt u nog genieten van een heerlijke kop koffie of thee met een stuk eigengebakken taart. U kunt ook een stukje taart meenemen voor thuis.
De opbrengst gaat naar vrouwenprojecten in verschillende Afrikaanse landen.

Kom ook gezellig naar onze markt, in de Rank, van 10.00 – 13.00 uur.
U mag binnenlopen door de grote kerkdeuren!
Van harte welkom!

Voor meer info: www.vrouwenvoorvrouwen.info

 

Volg ons ook op Facebook.

Cursus BLS/AED (reanimatie) door Gerrit van de Goor

reanimatieWoensdag 4 april a.s. van 19.00 tot ± 22.15 uur geeft Gerrit van de Goor (AREHBO) een cursus Reanimatie met AED. De cursuskosten bedragen €35,- per persoon. De gehele opbrengst van deze avond komt ten goede aan het gemeentecontact met Bugyi en Patakfalva. Goed kunnen reanimeren en deze vaardigheid blijven herhalen is van levensbelang. Meld u nu aan, want vol=vol.

Informatie en opgave via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cursuslocatie: AREHBO, Hoorn 18, Ede

Bijeenkomsten Stille Week

stille weekVanaf maandag 26 maart is er in de aanloop naar Pasen iedere avond weer een bijeenkomst in de Nieuwe Kerk. Op maandag, dinsdag en woensdag is er ieder avond een vesper. Op donderdagavond vieren we het avondmaal. Op vrijdag volgen we Jezus op Zijn lijdensweg naar het kruis en op zaterdagavond is er de Paaswake. Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur, de Paaswake begint om 22.00 uur. De nieuwe cantorij onder leiding van Jan Willem van Ree verleent haar medewerking en diverse organisten en musici begeleiden ons muzikaal. Diverse gemeenteleden, jong en oud, lezen uit de bijbel en spreken verbindende teksten. Opnieuw mag deze week een week van verstilling en gebed zijn. Een week van verdieping van ons geloof. Een week van dichter bij het geheim van het leven komen. Dichter bij God.

Bugyi-commissie: Workshop over ‘Kies je kleur’

Logo NieuweKerkGemeente 480x300Op zaterdagmiddag 17 maart (14.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur) wordt in de Rank een workshop gehouden over kleur in kleding. Ieder mens heeft een eigen kleurenpalet dat bij hem past. Dit heeft te maken met je huid, haar en ogen. Ieder mens is daarin weer uniek. Heb je altijd al eens iets meer willen weten over wat kleuren met je kunnen doen en waar je op kunt letten, dan is dit je kans! Kom naar de workshop ‘Kies je kleur’ waarin je meer zult zien/horen over kleuren in kleding en waarmee we aan de slag gaan. Aan het eind van de middag zul je op een andere en nieuwe manier gaan kijken naar kleuren waar je zeker je voordeel mee kunt doen! De workshop wordt gegeven door Annet Westerink. Opgeven is noodzakelijk i.v.m. de groepsgrootte. Wil je meedoen of heb je nog vragen, neem dan contact op met Annet via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel nr. 616450. De kosten zijn 15 euro (inclusief koffie en thee) en zijn ten bate van hulp aan Bugyi en Patakfalva. Wie weet tot ziens op 17 maart!

Activiteiten in maart en april t.b.v. het gemeentecontact met Bugyi en Patakfalva
-1) workshop “kies je kleur” door Annet Westerink op zaterdag 17 maart van 14.00 tot 16.30 uur in De Rank.
-2) verkoop paas- en suikerbroden à €5,- per stuk: bestellen t/m 19 maart via lijsten in De Rank of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Ophalen bestellingen: zaterdag 24 maart tussen 10.00 en 12.00 uur in De Rank.
-3) kledinginzameling voor onze zustergemeente in Bugyi op zaterdag 7 april van 10.00 tot 12.00 uur in De Rank.
-4) begin april: Cursus BLS/AED (reanimatie) door Gerrit van de Goor.

Commissie gemeentecontact met Bugyi en Patakfalva

Open maaltijd

open maaltijd2Op dinsdag 20 februari a.s. bent u weer van harte welkom op de Open Maaltijd!

Vind u het gezellig om samen met anderen te eten? Heeft u behoefte aan gesprek en ontmoetingen? Geeft u zich dan voor zondag 18 februari op.                                        Heeft u een dieet? Geen punt, wel graag even doorgeven, dan kunnen we er rekening mee houden. Vervoer kan geregeld worden! De bijdrage voor de maaltijd is € 5,- p.p.
Inloop is vanaf 17.30 uur. We beginnen de maaltijd om 18.00 uur en sluiten ongeveer 19.30 uur af.

Data: Open Maaltijd 2017: 20 december 2017.

2018: 20 februari, 3 april, 15 mei, 26 juni, 7 augustus, 18 september, 30 oktober, 11 december.

Info en opgave bij: Jacomien Wijnbergen, tel. 619039 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Liesbeth Bouman, tel. 638319, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verjaardagsochtenden 80+-ers

koffieGemeenteleden die in december 2017 of januari 2018 80 jaar of ouder werden, zijn per brief uitgenodigd hun verjaardag te komen vieren op vrijdagmorgen 26 januari in de Rank.

Aanmelden hiervoor graag uiterlijk zaterdag 20 januari 2018 per e-mail of telefoon bij Margreet Reitsma, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel. 786845 of 06 18044447 of bij Gerrit v.d. Werken, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , tel 614804 of 06 40192670

De volgende verjaardagsochtenden zijn bij leven en welzijn op 26 januari, 23 februari, 23 maart, 20 april, 25 mei en 29 juni. 

NEEM EN LEES

boekenEen nieuwe activiteit

In goed overleg met de commissie die De Rank beheert proberen we een nieuwe activiteit op te starten: een ruil-en-lees-bibliotheek NEEM EN LEES! Wat bedoelen we? In de kast in de grote zaal van De Rank staan boeken, daar neergezet door gemeenteleden die die boeken gelezen hebben en die ze graag ter beschikking stellen voor nieuwe lezers. Voor het opstarten zetten wij alvast wat boeken neer. Ieder die dat wil kan een boek meepakken voor korter of langere tijd. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voorwaarde is wel dat je het boek na enige tijd terugzet of dat je er een ander boek (of boeken) van jezelf voor in de plaats zet. Een kleine commissie (Ellen Jansen en Janny Poortman) bewaakt dat er voldoende boeken staan en dat er geen ongewenste lectuur in de kast komt te staan. Wat is de bedoeling van deze activiteit:

a. Van De Rank nog meer het huis van de gemeente en van de omgeving maken waar iedereen welkom is, ook mensen die zo maar eens binnenlopen als gast bij een activiteit en

b. op een goedkope manier zonder veel verplichtingen iedereen in staat stellen om een goed boek te lezen.

We starten op 17 september a.s. na de Gemeentedag en we hopen dat ook deze activiteit een succes wordt. Voor vragen kunt u ons bellen of mailen of bellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 630489 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 650489.

Ellen Jansen en Janny Poortman

Koffie en sfeer

cafe4Een nieuwe lente, een nieuwe activiteit!

Er voltrekken zich grote veranderingen in onze samenleving en daardoor wordt het killer, ongezelliger en onpersoonlijker. Daar willen we wat aan doen! We beginnen een nieuwe gelegenheid: open huis met koffie en gezelligheid. Die gelegenheid heet:
"KOFFIE EN SFEER".

Wanneer? Iedere woensdagmorgen is het gebouw De Rank (achter de Nieuwe Kerk aan de Verlengde Maanderweg 33) open. Voor wie is deze activiteit? Iedereen die wil is hartelijk welkom. Hoe gaat het? Het is een open sociëteit waarbij iedereen kan komen binnenlopen. Er zijn geen kosten aan verbonden: koffie/thee/koekje is gratis. Wat gaan we doen? Er is nog geen vaste planning; samen kunnen we uitzoeken wat gezellig is: praten, spelletjes, muziek, creatieve bezigheden. Samen met u/jij kiezen we wat bij een sfeervolle ontmoeting hoort. Komt u ook? Deze uitnodiging wordt verspreid in de straten rondom de Nieuwe Kerk, maar iedereen mag komen. Neem gerust uw buren of vrienden mee.

- Start: woensdag 15 april 2015 (en daarna iedere woensdag)
- Tijd: inloop vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur, koffie/thee staat klaar 
- Plaats: De Rank, Verlengde Maanderweg 33, 6713 LD Ede, tel. 0318–616293 
- Kosten: geen
- Wie: iedereen die wil is hartelijk welkom
- Informatie: tel. 0318–650489

Psychopastorale hulp in de Nieuwe Kerk Gemeente

ppw2014In de gemeente van Christus zien we om naar elkaar, juist ook als het moeilijk is. Het werk van ouderlingen en pastoraal bezoekers is daarbij van onschatbare waarde.

Soms is er iets extra's nodig, bijvoorbeeld als u psychisch in de knoop zit. Of als er levensproblemen zijn waar u zelf niet uit komt. Misschien zit u al in de hulpverlening en dat helpt echt, maar toch blijven er ook geloofsvragen. Dan is er in de Nieuwe Kerk een Psycho Pastoraal Team beschikbaar.

Het team bestaat uit gemeenteleden die een vorm van psycho-pastorale opleiding hebben gehad en die door de kerkenraad zijn benoemd.

Zij kunnen ondersteuning bieden aan gemeenteleden die te maken krijgen met bv. eenzaamheid, depressieve gevoelens, rouw, vragen rond kinderen, acceptatie van het ouder worden, psychische problemen, huwelijksproblemen, problemen na echtscheiding, seksueel misbruik en huiselijk geweld, weinig zelfvertrouwen. Zij bieden een luisterend oor en zijn in staat u te begeleiden en te ondersteunen in een moeilijke fase van uw leven. Bijbellezen en bidden kan samen met praktische hulp een plaats krijgen. Indien nodig word u geholpen om wegen te zoeken in de professionele hulpverlening. Hoe vraag u hulp aan? U kunt via de predikant, de sectieouderling of pastoraal bezoeker een vraag stellen aan de coördinator Liesbeth Bouman. Zij overlegt dan met u wat u nodig hebt en welk teamlid bij u past. Daarna neemt het teamlid contact met u op en kun u zelf afspraken maken. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder Psycho Pastoraal Werk (PPW).

Deze ligt in de Rank. PPW contactpersoon: zie logo

Contact: Liesbeth Bouman, tel. 0318-638319, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatiefolders onderaan het artikel vindt u hier als bijlage.