kleopaslogo

Alpha-cursus

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Werken van barmhartigheid Stappen van barmhartigheid Ga heen en die gij evenzo!!

by Kleopasgemeente Ede

Alpha-cursus

alpha 2016Door wie?
Deze Alpha-cursus wordt dit jaar gezamenlijk georganiseerd vanuit de Nieuwe Kerkgemeente, de Beatrixkerkgemeente, de Bethelkerkgemeente en de Kleopasgemeente te Ede.

Voor wie?
Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Het doel van de cursus is om mensen kennis te laten maken met de basis van het evangelie.

Cursus
De opzet van de Alpha-cursus is laagdrempelig en gratis. Wekelijks kom je als groep bij elkaar. De cursus start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in kleine groepjes door. Zo maak je in een aantal weken tijd kennis met het christelijk geloof.

De cursus bestaat uit een aantal verschillende thema's van het christelijk geloof, zoals bijvoorbeeld:
- Wie is Jezus?
- Bidden: waarom en hoe?
- Hoe relevant is het christelijk geloof?
- Hoe leidt God ons?

Waar?
De locatie zal afwisselend in de Nieuwe Kerk (Verlengde Maanderweg 33 te Ede) en de Beatrixkerk (Beatrixlaan 54 te Ede) zijn.

Wanneer?
15 januari 2018 starten we om 18.45 uur met een warme maaltijd in de Beatrixkerk (Beatrixlaan 54 te Ede).

Vervolg data
22 en 29 januari
5, 12 en 19 februari
5, 9-10 maart (weekend locatie volgt nog), 19 en 26 maart
9, 16 en 23 april (23 april is slotavond)

Op de kennismakingsavond krijg je een overzicht van data en locatie per avond.

Geïnteresseerd?
Meld je (samen met iemand) aan bij onderstaand email-adres en kom vrijblijvend naar de kennismakingsavond op maandagavond 15 januari 2017. Aan het einde van deze avond kun je beslissen of je de cursus verder wil volgen.
Graag bij aanmelding eventuele voedingsintolerantie/-allergie aangeven, dan kan hiermee rekening worden gehouden met het koken.

Vragen? / Aanmelden
Contactpersoon: Marjan van Nieuw Amerongen, tel: 06-23875986
De opzet van de cursus is ook te vinden op de site van Alpha Nederland: www.alpha-cursus.nl

Kunt u niet op maandagavond? Geen probleem!
Diverse kerkgenootschappen in Ede geven regelmatig een Alpha-cursus. Kijk voor het actuele cursusaanbod op www.alpha-ede.com of www.alpha-cursus.nl/vind-een-cursus en vul ‘Ede’ in.