Bethelkerkgemeente Ede

Bethelkids

Naam en logo Bethelkids

Bethelkids_Algemeen_3De Jeugdraad is in contact gekomen met studenten van de ROC A12 om te komen tot een nieuwe naam en logo voor de jeugdclubs.. Zij zijn hier enthousiast mee aan de slag gegaan en zie hier her resultaat.

De naam voor de clubs is Bethelkids.
De drie groepen krijgen de sub-naam naar de groepen van de basisschool, dus:
Jongste kinderclub, JKC wordt: Bethelkids, groep 3-4
Middelste kinderclub, MKC wordt: Bethelkids, groep 5-6
Oudste kinderclub, OKC wordt: Bethelkids, groep 7-8

Kamp 2013

IMG_1450Het kamp was weer super geslaagd! Wat hebben we genoten. Hierbij een link naar de  kampfoto's.

Bethelkids groep 7-8

logo_okc2Zit je in groep 7 of 8 van de basisschool?

Dan is er ook voor jou een club waar je met veel meer jongeren van jouw leeftijd een avondje gezellig kunt bijkomen na de drukte die school je overdag geeft. Dit is op woensdagavond, van 19.00 - 20.15 uur in de Kajuit van de Bethelkerk. De eerste avond is op 25 september.

Aan het begin van de avond lezen we uit de Bijbel, zingen we samen en bidden we tot God. De tweede helft vult zich vooral met gezelligheid, lekker bezig zijn of effe helemaal niets.

Zien we je?
Tot dan! Herman, Froukje, Maaike en Ellis

Bethelkids groep 3-4

logo_jkc2Zit je in groep 3 of 4 van de basisschool?

Dan is er voor jou de jongste kinderclub. Op donderdagavond van 18.45-20.00 uur in de Kajuit van de Bethelkerk staat er elke week weer iets leuks te gebeuren. De eerste avond is donderdag 26 september.

We beginnen met zingen, gebed en lezen uit de bijbel. We praten hier met elkaar over na.
Na de pauze gaan we spelletjes doen of timmeren, knippen en plakken, figuurzagen of naar buiten. Elke week iets anders.

Wij hebben er zin in, komen jullie ook?

Groetjes van Annelies, Adrienne, Geralda, Frank en Dominique!

Terugblik kerstfeest kinderclubs

Met de kinderen van de kinderclubs kijken we terug op een mooi en sfeervol kerstfeest. Een kerststal met door de kinderen gemaakte dieren, goudzoeken van de wijzen, een dank- en gebedsboom, versieren van kaarsen, warme chocolademelk en zelf verwarmde broojes boven het vuur. ter afsluiting een uitgebreid buffet van alle zelfmeegebrachte lekkernijen en als toetje en ijsje! Een geslaagd feest met hier de foto's!

Kinderclubs

Kinderen zijn een belangrijke groep binnen de gemeente. Buiten de kerk krijgen zij te maken met een heel andere omgangsvorm dan die God aan ons leert. De overdracht van het geloof is zeer belangrijk. Daarom zijn er ook voor kinderen een aantal mogelijkheden om het ' gemeente zijn' te ervaren en met andere kinderen op een positieve manier ontspanning en geloof te combineren.

Elke week komen jongens en meisjes uit onze gemeente, vanaf groep 3 tot en met groep 8 van de basisschool, samen om te luisteren naar verhalen uit de Bijbel, te knutselen of een spel te doen. Elke club heeft zijn eigen invulling, maar om een paar voorbeelden te noemen: een vogelhuisje maken, een quiz, talentenjacht, speurtocht door de wijk, bloembakje maken voor mensen in een bejaardentehuis, raamhanger maken, bowlen, zwemmen... Teveel om op te noemen.

KidsEr is één keer een avond dat de ouders mogen komen kijken. Meestal gaan we ook wel één of twee avonden ergens anders heen. Eind december vieren we met elkaar het kerstfeest. Elke club heeft dan zijn aandeel op deze avond en samen vieren we het feest van de geboorte van Jezus.
Tegen het einde van het seizoen mogen de kinderen die het jaar erna naar een nieuwe club gaan, altijd even een avondje daar mee doen.

We sluiten het seizoen af met een supergaaf kamp met Hemelvaart. 1,2 of 3 dagen (zoveel als je zelf durft en zoveel als mag van je ouders) lekker samen bezig zijn; we zingen samen en lezen uit de Bijbel. Reken maar op een bonte avond, een nachtspel, 6- kamp, knoeien met water, corvee, kampvuur en natuurlijk slapen met al je vrienden of vriendinnen om je heen!

Alle clubs hebben hun avond in de Kajuit van de Bethelkerk. We zouden het leuk vinden als ook jij komt! Neem gerust een vriend of vriendin mee.

Bethelkids groep 5-6

logo_mkc2Zit je in groep 5 of 6 van de basisschool?

Kom dan elke maandag naar de Kajuit. Van 18.45 tot 20.00 uur houden we met elkaar een gezellige clubavond. De eerste avond is maandag 23 september.

Voor de pauze kijken we wat God ons heeft te zeggen in Zijn woord, we zingen, bidden en danken tot Hem.
De tweede helft van de avond is elke keer weer iets anders. Actief, creatief of gewoon heel erg gezellig.

Kom gewoon eens kijken!

Groetjes