Bethelkerkgemeente Ede

Logo Mijn Bethelkerk 2'Wij leven op de adem van Zijn stem'

Bovenstaande woorden uit Psalm 103 schieten me te binnen als ik deze inleiding schrijf. Er staan veel activiteiten op stapel, kijk maar eens rond op de site. En ... waarom doen we het allemaal? Wat brengt ons op zondag bijeen in de Bethelkerk? Met welke motivatie gaan wij naar een kring, naar de Alfacursus of catechese? Wat beweegt ons om op bezoek te gaan bij een zieke, of een hand uit te steken naar een gemeentelid in de buurt?

Het heeft met Gods stem te maken, zeg maar: de adem van zijn Geest. Daarmee zeggen we nogal wat. De Bijbel, Oud en Nieuw Testament, bevat geen dode letters, maar daarin ontmoeten wij Jezus Christus. Hij is de levende Heer, die ons tegemoet treedt en ons leven aan het vormen is naar zijn beeld. Dat heeft met discipelschap te maken en met gehoorzaamheid. Geloven is meer dan een gevoel. Geloven is oefenen en blijven oefenen. En wij doen dat SAMEN.

De een spoort de ander aan. Welkom!

oud-wijkpastor
K. van Meijeren